1,93

Se excel-taulukko, jonka kyhäsin kolmisen viikkoa sitten? Uusi paras ystäväni? No, joskus ystävätkin pettävät. Aloin tuossa noin viikko sitten ihmetellä, että taulukon näyttämä summa ”Rahaa jäljellä -kohdassa” oli kummasti lähes satasen suurempi kuin tililläni pötköttävä euromäärä. Asiaa tutkimalla kävi ilmi, että olin jättänyt alkukuussa joitain kortilla tehtyjä ostoksia merkitsemättä ja kuvitellut koko ajan, että minulla on enemmän rahaa jäljellä kuin todellisuudessa oli. Tällaistahan tapahtuu silloin tällöin, kun pankkikortilla maksetut ostokset velotetaan vasta pahimmillaan viikkoja jälkikäteen. No ei siinä mitään, voin edelleen todeta, että excelin avulla tiedän, paljonko minulla on tililläni rahaa. Sitä on 1,93 euroa.

Olen maksanut tässä kuussa kasan laskuja ja lyhentänyt sekä kulutusluottoja että luottokorttivelkaani. Kyllä, olen käynyt myös pikkujouluoluilla kavereiden kanssa ja syömässä hyvin uutena vuotena. Eli ei tilanne nyt ihan yllätyksenä tullut. Päinvastoin, näinhän tämä on itse asiassa mennyt lähes joka kuukausi viimeiset pari vuotta. Mutta uutta on se, että siinä missä aiemmin olisin tässä vaiheessa alkanut turvautua luottokorttiin, niin nyt en prkl suostu. Tulevalla viikolla ennen palkkapäivää en aio ostaa mitään muuta kuin pari ruokaostosta tuolla eurolla ja yhdeksälläkymmenelläkolmella sentillä sekä (hiphei!) pullonpalautuksista saamillani noin kahdella eurolla. Matkakortilla liikenteeseen ja työpaikkalounaat henkilökuntakortilla. Loppu ruoka löytyy nimittäin kotoa.

Kun ruokaan käytettävissä oleva raha on minimaalinen ja syötävä silti on, alkaa luovuus kukkia. Ja se on mahtavaa! Olen viime päivinä marttaillut menemään ihan urakalla ja loihtinut kuivakaapin ja pakastimen sisällöstä ruokia, joista monet ovat myös lapsuudestani tuttuja. Uunipuuroa ja marjakiisseliä. Itse tehtyä leipää. Vispipuuroa. Sosekeittoa jämäkasviksista. Pastakastike kuivatuista sienistä ja kuivakaapin perältä löytyneestä tomaattimurskasta. 

Alan vihdoin ymmärtää sen nerokkaan idean, että ruoanlaiton pitää lähteä siitä, mitä kaapista löytyy. Ei siitä, mitä milloinkin sattuu tekemään mieli tai mitä viimeisimmät trendivillitykset ovat. Jälkimmäisten vuoksi kaapissani on homehtunut lukuisia kalliita maustekastikepurkkeja, jotka olen ostanut jotakin kokeiluruokaa varten ja unohtanut sen jälkeen. Bioroskiin heitettyä rahaa.

Nyt liedellä ovat kiehuneet linssit ja porkkanat, aika tehdä niistä jotain herkullista!

Onko sinulla vinkkejä edullisista mutta hyvistä resepteistä?

Kommentit (2)
  1. Kokemuksen syvällä rintaäänellä: harva ruoka on maistunut sellaiselta, ettei sitä kehtaisi syödä ja kokattua on tullut vaikka ja mitä jämistä 😉

    Nykyisin kaapista löytyy aina paketillinen soijarouhetta, kasvikermaa ja iso kaali. Näistä syntyy herkullinen kaalilaatikko, jota saa helposti jatkettua vaikka makaronilla, jos on hybridien ystävä 🙂 Halpaa ja helppoa!

    1. Jep, kaali on kasvisten kunkku! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *