Taas se aika kuukaudesta

Viikko palkkapäivään. Tili lähes miinuksella. Pöydällä jokunen avaamaton lasku, seassa ainakin yksi maksumuistutus. Luottokortin limiitti tapissa.

Sinkkuelämää-sarjassa on jakso, jossa Carrie hakee pankista asuntolainaa erottuaan kihlatustaan. Lainaa ei myönnetä, mikä johtaa ystävysten keskusteluun aikuisten naisten rahankäytöstä. Sanailu huipentuu Charlotten ja Carrien riitaan, jossa Charlotte kieltäytyy auttamasta ystäväänsä rahallisesti ja Carrie joutuu myöntämään itselleen olevansa 35-vuotiaana peeaa ja törsänneensä rahansa kalliisiin kenkiin.

En omista Carrien vaatekaappia, mutta tämänhetkinen tilanne pankkitililläni on minulle valitettavan tuttu. Vaikka minulla on vakituinen työ ja hyvät tulot, löydän itseni jatkuvasti tilanteesta, jossa huomaan eläneeni yli varojeni. Katson vuositulojani ja mietin, mihin kaikki ne rahat ovat kadonneet. Ainakaan ne eivät ole tililläni.

Mutta nyt riittää. Olen kyllästynyt omiin huonoihin tapoihini ja viivästyskorkojen maksamiseen. Tämä Massikeisarinna-blogin ensimmäinen postaus on myös ensimmäinen askel vuoden mittaisessa projektissani tulla oman talouteni haltijaksi. Tämä olkoon kuin uudenvuodenlupaus, mutta koska teen sen jo joulukuussa, sillä on suuremmat mahdollisuudet onnistua! 

Täten siis lupaan, että joulukuussa 2019…

… minulle on muodostunut tavaksi suunnitella rahankäyttöni niin, että rahat riittävät koko kuukaudeksi.

… tililläni on vähintään tuhat euroa puskurirahastoa palkkapäivää edeltävänä päivänä, eli tilin saldo ei koskaan laske alle sen.

… en enää tee hankintoja velaksi tai osamaksulla.

… olen luottokorttivelaton ja maksanut pois kulutusluottoni.

… olen kilpailuttanut asuntolainani ja muut säännölliset menoni.

… olen aloittanut osakesäästämisen ja ymmärrän sijoittamisesta jo jotain.

Blogissani en jaa rahankäyttöneuvoja (ajatuskin naurattaa, the blind leading the blind…), mutta kuulen enemmän kuin mielelläni muiden kaltaisteni höveleiden rahankäyttäjien ajatuksia, tunnustuksia ja vinkkejä.

Kommentit (4)
  1. Kiitos mahtavasta blogista (löysin ihan vahingossa) Itselläni tilanne että monien shoppailuun hommattujen kulutusluottojen ja osamaksujen kanssa taistellessa ja nyt vielä yhden olen saanut perintään alkaa omassa elämässä ”kitukausi”. Velkaneuvonnan kanssa tehty suunnitelmaa ja toivon mukaan 3v päästä oon velaton ja tuon kaiken rahan saan säästöön itseäni varten. Tuun seuraamaan siuta ja ottamaan oppia (ja ehkä hieman ”vertaistukea”) omassa urakassani koska vaikeaa tää tulee varmasti olemaan.

    1. Kiitos paljon 🙂 Vertaistukea tarvitaan ja osittain sen vuoksi minäkin päätin aloittaa koko blogin kirjoittamisen. Hienoa, että olet saanut tehtyä suunnitelmia, siihen pisteeseen pääseminen on varmasti jo vaatinut jokusen tovin itsetutkiskelua. Tervetuloa joukkoon! 

  2. Ahh, tän blogin aloitus osuu itselle niin tärkeään paikkaan. Sun uuden vuoden lupaukset on kun suoraan omasta kynästäni. Olen onnistunut muutaman epäonnisen tapahtuman plus idioottimaisten shoppailutottumusteni takia sössimään raha-asiani niin, että seuraavat 1,5 vuotta melkoinen siivu (onneksi suht. hyvästä) palkasta menee kulutusluottojen maksuun. Epätoivo ja häpeä on asian takia ollut ihan käsittämättömän suuri. Tilini on ollut aina nollilla ennen palkkapäivää, säästöön ei ole jäänyt euroakaan. Kiitos veronpalautusten ja nyörien kiristämisen tilanne on nyt sellainen, että tammikuusta alkaen tilille tulee jäämään sen verran pesämunaa, että säästäminen tulee ajankohtaiseksi (en voisi olla tästä onnellisempi!!) Läksy on todellakin opittu kantapään kautta.

    Toivon sulle ihan älyttömästä tsemppiä tulevaan vuoteen, seuraan matkaa mukana 🙂

    1. Kiitos ihanasta viestistä 🙂 Kuulostaa, että olet tehnyt jo ison muutoksen ja se varmasti kannattaa. Mä vasta ”haaveilen” säästämisen kunnollisesta aloittamisesta, just nyt tuntuu tärkeimmältä hoitaa luottokorttivelat ja kulutusluotot jonkinlaiseen kuntoon. Mahtavaa, että ruudun toiselta puolelta löytyy samankaltaisia kokemuksia omaavia ihmisiä, kiva että seuraat ja kerrothan myös omista kokemuksistasi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *