”Mä tunnen kuinka vauhti kiihtyy…”

Voi tätä vauhdin hurmaa… Asiat vilisevät vauhdilla eteenpäin, ja vauhti senkus tuntuu kiihtyvän! Mitenkä sitä ajattelinkaan, että sitten kun raskaustesti on positiivinen, astuu rauha maahan. Velloisin seesteisessä ja odottavassa tunnelmassa seuraavat yhdeksän kuukautta. Ei. Näin ei ole. Muistutan lähinnä juoksupyörässä juoksevaa hamsteria. Jos minä itse en säntäile fyysisesti eteenpäin ilman päämäärää, niin vähintään ajatukseni tekevät niin. Ja se google. Ennen kuin sieltä kaivettiin kaikki mahdolliset raskautumisvinkit ja alkuraskauden oireet, niin nyt google laulaa kaiken aikaa muihin alkuraskauden asioihin liittyen. Raskaudenaikaiset vitamiinit, neuvolakäynnit, raskausviikot viikko viikolta jne. Ei tule taaskaan työnteosta mitään!

En kuitenkaan ole haahuillut pelkästään tyhjän perässä. Käydessäni naistentautien polilla kuun alkupuolella, minut ohjeistettiin olemaan yhteydessä sinne mikäli tulisin raskaaksi. Näin tein, ja nyt minulle on varattu ensimmäinen uä-tutkimus seitsämännelle raskausviikolle. Tämä sattui mukavasti ystävänpäivälle 🙂 Uä-tutkimus tehdään minulle näin varhain kohdunulkoisen raskauden riskin johdosta, mutta kerta tämä raskaus on lähtöisin varmemmin terveemmältä puolelta, en näe tätä kovinkaan isona riskinä. Mutta ehdottomasti olen tyytyväinen, että asia tarkastetaan. Saampahan ehkä muutenkin tuon myötä jonkinasteisen mielenrauhan. Myös ensimmäinen neuvola-aika on varattuna. Se sovittiin uä-tutkimuksesta seuraavalle viikolle. Kävimme tilanteeni nopeasti läpi puhelimitse, ja tämän myötä sain ohjeistuksen nostaa foolihapon määrän normisuosituksesta kymmenkertaiseksi. Tämä tulehduksellisen suolistosairauteni takia. Mutta kaiken kaikkiaan tunnen, että minä ja (alku)raskauteni olemme hyvässä hoidossa!

Tähän mennessä olen siis mm. katsonut piiroskuvan siitä minkä kokoinen alkio on tällä hetkellä, varannut neuvola- ja ultra-ajan, ostanut foolihappojen lisäksi omega3:sta (mamma-vitamiinit minulla onkin ollut käytössä jo pidemmän aikaa)… Olen myös selvittänyt keskenmenon oireet, mutta sen aiheen olen muuten jättänyt omaan arvoonsa.

Yritän siis jälleen kerran rauhoittua ja keskittyä nauttimaan tästä hetkestä <3

suhteet oma-elama
Kommentit (1)
  1. Ihania uutisia! Onnea kovasti 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *