Myöhässä vai missä?

Voi herranen aika sentäs tätä jännityksen, pelon ja odottamisen määrää!!! Menkkojen olisi pitänyt alkaa lauantaina. Ei alkanut. Vaikka kierto on ollut säännöllinen, olisikohan ne nyt vain myöhässä?

Lauantaina tuli yhdellä pyyhkäisyllä pikkasen verta paperiin. Sunnuntaina tuli tippa verensekaista valkovuotoa sekä myöhemmemmällä pyyhkäisyllä pikkasen rusertavaa vuotoa. Viime aamuyöstä alavatsassa oli menkkakipuja vastaava tunne, aamulla ei kuitenkaan tullut mitään vuotoa. Aamupäivällä paperiin tuli kirkkaampaa verta. Äsken ei tullut taas mitään. Alavatsassa ja -selässä on alkanut nyt voimakkaampana tuo aiemminkin tuntemani polttelu. Tissit on jonkin verran hellät. Mikäli kyseessä ei ole myöhässä olevat kuukautiset, voisiko kyseessä olla tuulimuna tai keskenmeno? Iik ja apua. Jos olisin raskaana, viimeisten menkkojen mukaan nyt olisi rv 4+1. Aamulla luin, että tällöin munasolu on kiinnittymässä kohdunseinämään ja voi aiheuttaa verensekaista vuotoa. Huokaisin. Huh, ehkä se on sitä. En kuitenkaan osannut jättää asiaa tuohon, vaan päätin lukea lisää alkuraskaudesta ja vuodosta. Silloin iski paniikki. Apua. Keskenmeno. Tuulimuna. Kohdunulkopuoleinen raskaus. Vaikka tosin useammalla vuodosta huolimatta raskaus on sujunut hyvin, omalle kohdalleni näen vain nämä ikävämmät vaihtoehdot. Voi hurjuus ja kurjuus! Ajatuksia on vaikea saada irti tästä asiasta, ja taas kerran työnteosta ei tule mitään.

Ja kyllä, oman mielenrauhan vuoksi voisi käydä lääkärissä, mutta kerta vuoto ei ole voimakasta eikä polttelua lukuunottamatta ole kipuja, niin katson näin nyt ainakin pari päivää parasta toivoen ja pahinta peläten. En olisi osannut aavistaa raskautumisen tai edes siitä haaveilemisen olevan näin jännittävää ja pelottavaa! Kuvittelin, että jos ja kun joku päivä saan viitteitä siitä, että voisin olla raskaana, kaikki murheet loppuisi siihen ja auvoinen odotus alkaisi. En edes ajatellut keskenmenon mahdollisuutta vaikka tiedostan sen vaaran olevan alkuraskaudessa. Tosin pitäisi edelleenkin pitää mieli positiivisena ja olla ajattelematta sitä… Etenkin kun en ole vielä edes varma, että olenko raskaana!! Raskaustestin ajattelin tehdä aikaisintaan torstaina ellei tilanteeseen tulee muutosta ennen sitä.

Äsken kun kävin vessassa, paperiin tuli taas veristä vuotoa, ei paljon, mutta reilummin kuin edellisellä kerralla. Tuntuu kuin alaselkä olisi tulessa. Heikottaa. Voih.

suhteet oma-elama
Kommentit (5)
 1. Toivotaan toivotaan <3

 2. Hirmuisesti tsemppiä sinne, kävi miten kävi. Tietenkin toivon että käy parhain päin. 🙂

  1. Kiitos tsempeistä. Ei käynyt parhain päin tällä kertaa, mutta odotuksen odotus jatkuu 🙂

   Kävin lukemassa sinun blogia, ja voi ihanaa… Onnenkyynel vierähti tätä lukiessa!  Jään seuraamaan tarinaasi. Ihanaista odotusta teille 🙂

   1. Oi, oikein onnenkyynel! 🙂 Se on jännä miten näihin blogeihin pystyy eläytymään niin koko sydämellä vaikka ihan vieraista ihmisistä kyse… Kiitos toivotuksista ja toivotaan että pian tärppää sielläkin!

    1. Olen muutenkin aika itkuherkkä ja etenkin näihin vauva-asioihin tulee eläydyttyä ihan täysin. Telkkarista ei pysty katsomaan esim. Erilaisia äitejä ilman herkistelyä. Töiden puolesta joudun myös jonkun verran paneutumaan muiden synnytyskertomuksiin, ja voi sitä myötäonnen ja märkien silmäkulmien määrää, kun vaikean alun jälkeen saa lukea, että terve vauva kotiutetaan ja jatkossa normaali neuvolaseuranta… Tällainen höpsö minä olen 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *