Hyggeilyä Saigonissa

ho-chi-minh-city-saigon.jpg

saigon-keskusta-illalla.jpg

secre-garden-saigon.jpg

ella-secret-garden.jpg

Syksyn aikana hygge-trendi kiiri korviimme myös Aasiaan. Alun perin tanskalaisella hygge-termillä ei ole virallista käännöstä, mutta sillä viitataan rentoon nautiskeluun ja kiireettömään oleiluun. Hongkongin lentokentällä selailin huvittuneena How to Hygge –kirjaa. Vaikka hygge usein yhdistetään kotona olemiseen niin elämämme tien päällä tiivistää loistavasti koko trendin idean.

Mutta miten onnistuu hyggeily yhdessä Aasian kiireisimmistä kaupungeista, Ho Chi Minh Cityssä? Hongkongin viikon jälkeen kaipasimme lepoa, mutta tiedossa oli lento tähän Vietnamin suurimpaan kaupunkiin, joka tunnetaan tuttavallisemmin Saigonina. Ensivaikutelma Saigonista oli hektinen. Kaoottinen liikenne sai pään pyörälle jo matkalla lentokentältä keskustaan. Tööttäileviä mopoja oli joka paikassa, ja katua ylittäessä vain toivoi selviävänsä hengissä tien toiselle puolelle.

ho-chi-minh-city.jpg

saigon-arkkitehtuuri.jpg

ho-chi-minh-city-talo.jpg

ella-ravintola.jpg

Päivämme Saigonissa olivat kuitenkin todellista hyggeilyä: viipyileviä aamuja, herkullisia lounaita, taidetta, tunnelmallisia iltakävelyjä keskustan kävelykadulla ja leffailtoja sohvalla vilttiin kääriytyneenä. Kaiken tämän mahdollisti ihana asuntomme, jonka löysimme jälleen kerran Airbnb:sta. Amy’s Nest sijaitsee 130-vuotiaan kivitalon ylimmässä kerroksessa aivan Saigonin keskustassa (14 Đường Tôn Thất Đạm, District 1). Kyseinen talo on nähtävyys itsessään. Neljään kerrokseen kätkeytyy ihania kahviloita (suosikkimme oli naapurimme The Mockingbird Cafe), vintage-kauppoja, tanssikoulu ja asuntoja.

amys-nest-saigon.jpg

amys-nest-lamput.jpg

mockingbird-cafe-saigon.jpg

saigon-talo.jpg

saigon-vanha-rakennus.jpg

saigon-vanha-talo.jpg

Rappioromantiikkaa rakastavalle vanha talo oli ihana majapaikka. Päivittäin vietnamilaiset nuoret kävivät ottamassa Insta-kuviaan talon rappukäytävässä. Suurin osa kaupungin vanhoista rakennuksista on tuhoutunut sodassa tai ne on purettu pilvenpiirtäjien tieltä. Toki kaupungissa on vielä Ranskan kolonialismin aikaisia rakennuksia, kuten edelleen toiminnassa oleva postitoimisto (josta onnistuneesti lähetimme paketin Suomeen) ja Notre Damen katedraali.

Suloinen hostimme Amy pitää myös blogia, josta voi helposti tsekata tulevia tapahtumia Saigonissa. Vaikka keskityimme lähinnä kotona olemiseen, välillä poistuimme toki asunnosta. Ihailimme katutaidetta pienellä 3A-taidealueella, kävimme illallisella kattoterassilla toimivassa Secret Garden –ravintolassa, nautimme pienpanimo-oluita Pasteur Street Brewingissa, noudimme kevätrullia Ben Thanh Street Food Marketin kojuista ja kaupungin parasta pizzaa 4P’s-ravintolasta. Kaiken onnen keskellä muistutimme itseämme Vietnamin sodan kauhuista War Remnants museossa.

3a-art-district.jpg

saigon-ikkunat.jpg

pasteur-street-brewing.jpg

vietnam-viikko.jpg

Loistavia kahviloita hyggeilyyn Saigonissa ovat esimerkiksi ID Cafe ja Rotonde. Suosikkimme on kuitenkin ehdottomasti L’Usine. Kahvilalla on kaksi toimipistettä, joiden yhteydessä toimii kauppa, josta voi ostaa kaikkea ihanaa, ylihintaista sisustuskrääsää. Himoitsin myös heidän oman brändinsä reppuja, mutta koska mulla on reissussa periaate, että uusi tavara/vaate ostetaan vasta, kun vanha hajoaa, jäi reppu ostamatta.

lusine-saigon.jpg

lusine-backpack.jpg

Hygge on erittäin tervetullut trendi, koska itsekin olen aivan liian monta vuotta vain suorittanut elämää ja elänyt tiukkojen aikataulujen mukaan. Hygge on nimenomaan mielentila, joka ei katso aikaa eikä paikkaa. Jottei jutut lähde liian korkealentoisiksi (toissailtana juteltiin Julian kanssa life coacheista ja mentaalivalmentajista – en tiedä, mitä mulle on tapahtumassa!), totean vain, että ympärillä olevasta kiireestä huolimatta onnistuttiin viettämään erittäin rentouttavat viisi päivää Saigonissa. 

OLETKO KÄYNYT SAIGONISSA? VIIHDYITKÖ VAI OLIKO HEKTINEN TUNNELMA LIIKAA? MITÄ MIELTÄ OLET HYGGE-HÖSSÖTYKSESTÄ?

Seuraa reissuamme myös muualla:

 FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI / BLOGIPOLKU

Kommentit (5)
 1. No niin, Saigon lisätty tulevaisuuden matkailulistaan 😀

 2. Rakkaudella, Hannele
  24.1.2017, 13:26

  Hyggeily on ihan mahtava trendi! Tosin mun mielestä on vain niin äärettömän kummallista, että siitä on yhtäkkiä tullut trendi – eikös elämästä nautiskelu ja kotoilu ole olleet juttuja forevöevö.

  Hyviä juttuja sulla :). Taidankin jäädä lukijaksi <3.

  Hannele

  1. Kiitos Hannele! Ihanaa, että löysit blogiimme 🙂 Muakin on huvittanut tämä trendi, mutta mahtava tosiaankin. Nautitaan elämästä, ja tervetuloa mukaan matkallemme!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *