Kohtaamisia: GUS (HK)

hongkong-dim-sum.jpg

dim-sum.jpg

paraati-kukat-2.jpg

paraati-kukat.jpg

Tämä postaus aloittaa Kohtaamisia –juttusarjan, jossa tutustutaan tien päällä tapaamiimme ihmisiin. Matkailu on sosiaalinen harrastus, ja reissussa tapaa koko ajan uusia ihmisiä. Emme siis kyhnää Chrisun kanssa koko ajan kahdestaan, vaikka sekin on toki ihanaa. Naamojen vaihtuminen on välillä raskasta, mutta onneksi samoja ihmisiä voi tavata useammankin kerran ja monessa eri maassa. Näin kävi myös minulle ja juttusarjan ensimmäiselle hahmolle hongkongilaiselle Gusille.

Elettiin vuoden 2012 viimeistä päivää. Olin työreissulla Malesiassa, ja etsin tekemistä uudenvuodenaatoksi. Couchsurfingista bongasin illalliskutsun, ja muutama tunti myöhemmin istuinkin 12 tuntemattoman kanssa ruokapöydän ääressä. Pöydän päässä istui pienikokoinen ja suloinen Gus, joka kertoi olevansa kotoisin Hongkongista. Illan aikana nauroimme, tanssimme ostoskeskuksen käytävillä, haahuilimme Kuala Lumpurin kaduilla, juhlimme henkilömäärään nähden aivan liian pienessä hotellihuoneessa ja kerroimme reissutarinoita. Gusilla oli leveä hymy kasvoillaan koko illan, ja pidin hänestä välittömästi.

Myöhemmin somen kautta selvisi, että Gus on todella aktiivinen Hongkongin sohvasurffaajien yhteisössä. Gusin kuvat Hongkongin auringonnousuista, vaelluksista, ravintoloista ja illanvietoista lisäsivät intoani jonain päivänä matkustaa Hongkongiin. Gusilla on myös loistava huumorintaju. Sohvasurffaajien Halloween-juhlissa hän pukeutui Super Marioksi, ja kaikenlainen kujeilu on osa hänen persoonaansa.

Neljä vuotta ensikohtaamisen jälkeen, heinäkuussa 2016, Gus saapui Suomeen. Käytiin olutfestareilla, nautittiin kesäillasta Tokoinrannassa, ja jatkettiin juttua siitä, mihin viimeksi jäätiin. Gus on reissannut 70 eri maassa, joten tarinoita riittää niin koulun rakentamisesta Kiinan maaseudulla, Australiassa työskentelystä kuin Brasiliassa biletyksestäkin. Saimme Gusilta paljon vinkkejä Kiinaan, ja Hongkongiin saapuessamme hän toivotti meidät tervetulleeksi, ja jopa järjesti meille majapaikan kaverinsa luona, koska ei sillä hetkellä voinut meitä majoittaa. Ilman Gusia emme olisi löytäneet Hongkongin parhaita näköalapaikkoja, kauneimpia temppeleitä, värikkäimpiä karnevaaleja ja maukkaimpia dim sum –ruokia. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa elämässäni geokätköilyä – Hongkongin keskustassa!

dim-sum-2.jpg

hong-kong-paraati.jpg

paraati-2.jpg

paraati-tytöt.jpg

hollywood-ella.jpg

caine-road.jpg

Yhteinen tarinamme jatkuu tulevaisuudessa varmasti. Reissun päällä on todella helppo tavata ihmisiä. Sanonta ”when you travel alone, you’re never alone” pitää todellakin paikkansa. Mulla ja Chrisulla on molemmilla kokemusta yksin matkustamisesta, ja samaa mentaliteettia jatketaan, vaikka matkustetaankin pariskuntana. Molemmille on kertynyt kavereita ympäri maailmaa, joita nyt tien päällä treffaillaan. Till the next time, my friend!

Kiinnostaako jutut reissukavereistamme? Kuinka sosiaalisia te olette reissussa? Oletteko saaneet hyviä ystäviä ulkomaan matkoilla?

***

”When you travel alone, you’re never alone”. Traveling is a truly social hobby. This is a story about my dear friend Gus from Hong Kong.

Join us on our journey:

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI / BLOGIPOLKU

Kommentit (1)
  1. Mä ihastuin interraililla ikihyviksi yhteen newyorkilaismiekkoseen. Näinkin sitä myöhemmin Nycissä, jolloin matkassa oli mukana myös silloinen poikaystävä, nykyinen aviomies. Oli ihanaa huomata, että ei se ihan niin ihana ollutkaan! 😀

    Välillä on niin kivaa möllöttää tutustumatta kehenkään, mutta toisaalta juuri ihmisten kanssa juttelusta jää parhaat muistot. Etenkin sillon, kun pääsee semmosen ”aa Jari Litmanen” -päivittelyn ohi (tai skippaa sen kokonaan!). Jotenkin matkoilla sitä alkaa helposti avautua elämästä ja keskustelut menee nopeasti syvälle. Näin kävi esimerkiksi Intiassa, jolloin päädyttiin Tikin kanssa hengaamaan kiinalaiskanadalaisen mimmin kanssa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *