Poshtel, siis mikä? – testissä 5Footway Inn Singaporessa

5footway-inn-singaporessa.jpg

* Yhteistyössä: 5Footway Inn Singapore

Poshtel, luxury hostel, quality hostel, boutique hostel – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tyylikkäiden hostellien nousua ei voi kukaan matkailualan trendejä seuraava kieltää. Poshtel on yhdistelmä sanoista posh ja hostel. Jos pidät hostelleja epähygieenisinä rotanloukkuina, niin suosittelen tutustumaan tähän hostellien uuteen aaltoon. Laadukkaaseen, mutta silti edulliseen matkailuun erikoistuneen Budget Traveller -blogin Kash on kiertänyt luksushostelleja ympäri Eurooppaa, joten esimerkiksi hänen blogistaan löytyy kattava listaus trendikkäistä hostelleista. Myös Helsinkiin avattava Myö Hostel lupaa tarjoavansa ”visuaalisesti houkuttelevaa majoitusta”. Puiset kerrossängyt ja mielikuva haisevasta asuntolasta tai leirikeskuksesta on vaihtumassa rentoihin leffahuoneisiin, luomuaamiaisiin ja joogatunteihin.

Singaporessa päästiin Bunc Hostelin lisäksi testaamaan 5Footway Inn Project Boat Quay -hostellia, joka oli todellinen poshtel. Vanhassa kiinalaisessa kaupparakennuksessa toimiva hostelli yhdistää sisustuksessaan mustavalkoista kirkkaanvärisiin huonekaluihin ja turkoosiin tehosteseinään. Kuvajournalisti Edwin Koon valokuvat luovat kulturellia tunnelmaa. Ero muuhun Kaakkois-Aasiaan oli niin suuri, että välillä tuntui, että hostelli oli jopa liian hieno. Missä ovat gekot ja hämähäkit, hyttyset ja muut ötökät?

5footway-inn-sisustus.jpg

5footway-inn-yhteistila.jpg

5footwayinn-boat-quay-sisustus.jpg

Hostelli on aikamoinen sokkelo, ja tilan hahmottamisessa meni oma aikansa. Meidän huone, vessa, suihkut, respa ja keittiö olivat kaikki eri tasoissa, joten hostelli ei ole esteetön ja majoittuminen on aikamoista ramppaamista. Me majoituimme kolmen hengen loft-huoneessa, jossa oli parisänky parvella eli kiipeilyä vaati sekin. Meille tämä kuitenkin sopi, koska ollaanhan me vielä nuoria ja vetreitä (nuorempien reissaajien keskuudessa ei kyllä usein tunnu siltä). Erittäin pieniin tiloihin vanhassa rakennuksessa on kuitenkin onnistuttu rakentamaan toimiva, moderni ja tyylikäs majoitus.

Boat Quay on Singaporen vanhimpia alueita, ja tunnettiin aikanaan satamapaikkana. Tarinan mukaan kiinalaiset rakensivat kaupparakennukset juuri kyseiseen kohtaan, koska Singaporen läpi virtaava joki muistuttaa juuri tuossa leveimmällä kohdallaan karpin mahaa. Karpin maha taas symboloi vaurautta, joten Boat Quay oli hyvä paikka yrityksen perustamiselle. Ihanaa taikauskoisuutta. Aasiassa tällaisiin tarinoihin törmää usein.

5footway-inn-singapore-art.jpg

5footway-inn-singapore.jpg

5footway-inn-ella.jpg

Nykyään Boat Quay tunnetaan ravintoloista ja baareistaan, joten hostellilta ei tarvitse lähteä kauas löytääkseen mukavan ruokapaikan. Alueen ravintolat ovat toki hintavammasta päästä, mutta esimerkiksi Chinatowniin kävelee vain vartin.

Dormissa majoittumisen jälkeen oma huone tuntui todelliselta luksukselta. Huoneet ovat pieniä, mutta kiireisen päivän jälkeen oli ihanaa hengähtää, sulkea ovi ja olla omassa rauhassa. Meillä on tapana iltaisin katsella läppäriltä sarjoja yhdessä. Kun hankittiin jakaja, johon saa kahdet kuulokkeet, elämänlaatumme parani huomattavasti. Tulevaisuudessa yhdistän varmasti esimerkiksi Billionsin, Better Call Saulin ja Broadchurchin (kaikki muuten alkaa b:lla, creepy!) tähän reissuvuoteen. Hostellin wifi oli tosi hyvä ja riitti jopa sarjojen pyörittämiseen. 

5footway-inn-loft-room.jpg

5footway-inn-huone.jpg

Suosikkispottimme hostellilla oli mahtava terassi, josta avautui näkymät joelle ja Marina Bay Sandsiin. Ihana paikka nauttia aamiaista – joka muuten on ilmainen! Kyseinen terde on myös instagrammaajien suosiossa. Hieman nauratti, kun reissaaja toisensa jälkeen otti kuvaa kahvikupistaan terassin reunalla.

Ollaan muuten huomattu, että somen myötä ihmiset näpräävät enemmän kännyköitään ja juttelevat kotona odottavien kaverien kanssa sen sijaan, että aloittaisivat keskustelun muiden reissaajien kanssa. Niinä päivinä, kun ei ole sosiaalisella tuulella (eli useimmiten, hah) tämä on täysin ok, mutta puheripulin iskiessä ihmisiin on hankala ottaa kontaktia läppärien, tablettien ja älypuhelimien muodostavan muurin takaa. Poshtelleissa yöpyykin usein tällaisia ns. flashpackereita, jotka käyttävät ”tavallista reppureissaajaa” hieman enemmän rahaa majoitukseen ja ruokaan, ja matkustavat kaikenlaisten vempainten kanssa. Moni heistä pitää matkablogia tai on aktiivinen somessa. Tämän määritelmän mukaan minä ja Chrisu ollaan juurikin flashpackereita – tunnetaan myös nimellä poshpacker ja glampacker. En yleensä tykkää tällaisista leimoista, mutta jos se auttaa hahmottamaan meidän tapaa reissata niin olkoon.

5footway-inn-singpore-hostelli-parveke.jpg

5Footway Inn on itse asiassa hostellien ketju. Heillä on viisi hostellia Singaporen eri alueilla. Hostellien sisustuksessa on otettu huomioon juuri kyseisen alueen historia ja kulttuuriperintö. Hostelleihin voi tutustua täällä.

Saatiin tälläkin kertaa lukijoillemme alennuskoodi. Koodilla EC10 saatte 10 % alennusta mistä tahansa 5Footway Inn -hostellista Singaporessa. Alennuksen saa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen promotion@5footwayinn.com ja kertomalla haluamansa majoituspäivät ja koodin. Hinnat vaihtelevat 23 euron dormisängystä 120 euron neljän hengen huoneeseen. Koodi on voimassa syyskuuhun 2017 asti.

5Footway Inn Project Boat Quay, 76 Boat Quay, Singapore 049864

IG: @5footwayinn FB: @5footway

 Millä perusteella valitsette majoituksen reissuillenne? 

 

Lue myös:

Pariskuntana dormissa – Bunc Hostel Singapore

Hostellin tunnelma – mistä se syntyy?

Philoxenia – yhteisöllisyyttä Siperiassa

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI

Kommentit (7)
  1. Vau mikä hostelli, näyttää enemmän upealta kahvilalta tai ravintolalta kuin geneeriseltä betonilaatikkokompleksilta! Glampackers, mikä hieno sana, välillä reppureissaaja kaipaa hieman glamouria 😀

  2. Tykkään kaikesta; kuvistanne, jutuistanne. Ruokakuvatkin ovat ihania (kiva kuolata niille :)). Kirjoittakaa vain omalla tyylillänne, luen niitä mielelläni!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *