Reissuvuosi 2016

En ole ikinä odottanut vuoden vaihtumista yhtä paljon kuin tasan vuosi sitten. Vuosi 2015 oli täynnä pelkoa, riittämättömyyden tunnetta, huolta, menetystä, hyvästejä ja lopulta surua. Vuoden 2016 toivotus ystävien ympäröimänä Tähtitorninmäellä oli symbolisesti äärimmäisen tärkeä hetki. Päätin selviytyä. Alkukevät meni pimennossa, mutta maaliskuussa huomasin hymyileväni. Samoihin aikoihin varmistui, että todella lähdemme Chrisun kanssa syksyllä maailmanympärimatkalle.

Nyt matkaa on takana neljä kuukautta. Olemme edelleen yhdessä, onnellisina ja terveinä. Olemme matkanneet junalla halki Venäjän, nukkuneet Mongolian erämaassa, ihmetelleet suurkaupunkeja Kiinassa, piipahtaneet Hongkongissa ja Macaossa, ajelleet skootterilla Vietnamissa, tutkineet temppeleitä Kambodžassa ja rentoutuneet Laosissa.

Näin vuoden lopuksi haluamme jakaa kanssanne muutaman hetken reissun päältä.

PARAS BIITSI

Ella: "Lower Cheung Sha –ranta Hongkongissa. Söimme reissumme kalleimman lounaan The Beach Housessa, mutta hintakaan ei haitannut, koska paikka oli vaan niin ihana. Tähän vaikutti tietenkin se, että kyseessä oli koko reissumme ensimmäinen rantapäivä, mutta Kaakkois-Aasian reissailunkin jälkeen nostan tämän ykköseksi."

Chrisu: "Lazy Beach Koh Rong Samloemilla, Kambodžassa. Lazy Beach -majatalon oma ranta oli sanalla sanoen täydellinen. Näkyvyys kirkkaassa vedessä oli 10 metriä, roskia ei ollut ollenkaan ja hyvät snorklausmahdollisuudet 200 metrin mittaisella elpyvällä koralliriutalla. 

PARAS RUOKA

Ella: "Itse retkikeittimellä kokatut pöperöt luonnon helmassa Siperiassa."

Chrisu: "Little Yunnan –ravintolan herkut Pekingissä. "

PARAS MAJOITUS

Ella: "Lily House –talo Phu Quocin saarella Vietnamissa. Viikon hostellielämän jälkeen kaipasimme yksityisyyttä. Vain gekko kämppiksenämme nautimme hiljaisuudesta, ja pidimme Gilmore Girls –maratonin. Pieni talo oli todella tyylikkäästi sisustettu, ja siellä olisi voinut viipyä paljon pidempään." 

Chrisu: "Jatketaan Hongkongista. Hieman kallis Airbnb-kämppä oli täydellinen palautumispaikka saapuessamme saarelle. Caine Roadilla sijaitseva asunto oli parhaiden olutpaikkojen ja ravintoloiden lähellä, mutta ei kuitenkaan kovin ylhäällä Hong Kong Islandin mäkistä rinnettä. Vastapäätä oli vielä sopivasti uusiseelantilainen fish & chips paikka –tuontioluineen."

HUVITTAVIN SÄHLÄYS

Ella: "Chengdussa olimme päättäneet sohvasurffata, ja saavuimme innoissamme hostimme Peterin oven taakse. Oven avasi hämmentynyt belgialainen sohvasurffari, joka sanoi, että hänellä ei ollut tiedossa, että muitakin vieraita olisi tulossa. Pienen mailien selailun jälkeen selvisi, että oltiin laitettu sohvasurffauspyyntöön väärät päivät. Oltiin siis paikalla kuukautta liian aikaisin, great. Häntä koipien välissä painuttiin halpaan 2030-hostelliin, joka onneksi osoittautui tosi mukavaksi ja kodinomaiseksi."

Chrisu: "Mörönissä Mongoliassa vaatteiden pesu ruoanlaittoon tarkoitetussa vadissa. Kalsareiden lilluessa kakkavedessä ei ollut paljon sanomista, kun hostimme Saraa huutaa "ei siinä, ei siinä, se on ruokaa varten!"

POSITIIVISIN YLLÄTYS

Ella: "Meitä ei ole ryöstetty! Oon suhteellisen pelokas ihminen, vaikka sitä ei aina uskoisi, ja stressaan monista asioista. Reissussa täytyy kuitenkin väkisin löysätä nyörejä, koska mikään ei ole meidän hallinnassamme. Olen pystynyt rentoutumaan, mutta toki muistutan aina Chrisua ulkona kävellessä, että esim. kameralaukku ei saa olla kadun puolella. Skootterien selässä kiitävät pitkäkyntiset ovat nopeita puuhissaan."

Chrisu: "Täytyy sanoa näin jälkikäteen, että koko Mongolia. Maasta oli vain jonkinlainen kuva sinne mennessä, mutta kaikki ne kilometrit, gereissä yöpymiset ja lammaslaumat jättivät kokonaisuutena erittäin hyvän ja haikean kuvan Mongolian monipuolisesta sekä helposti saavutettavasta autenttisuudesta."

KÖPPÖSIN KOKEMUS

Tästä olemme täysin samaa mieltä!

”Emei Shan –vuori Sichuanin maakunnassa, Kiinassa. Jumalattomat kiinalaiset turistijoukot, kallis hinta (100€ pelkkiin pääsymaksuihin ja bussilippuihin) sekä monta muuta pientä juttua saivat meidät kihisemään. Kauniit temppelit ja luonto hukkuivat turistilaumojen alle. Mikäli aikaa löytyy 3-4 päivää niin Emei Shania voisi jopa suositella, koska silloin pystyy vaeltamaan pidemmälle ja kauemmas muista turreista. Päiväkohteena ei missään nimessä."

HUIPPUHETKI

Ella: "Hiekkadyyneille kiipeäminen Gobin autiomaassa."

Chrisu: "Hong Kongiin saapuminen. Kontrasti oli niin iso viimeisten Kiina-päivien huonon kelin, Ellan sairastelun ja VPN-ongelmien jälkeen, että Hong Kong Islandin kahvilat, ruokapaikat sekä brittivaikutteet toivat innostuksen valon meidän molempien silmiin. Asiaa tietty auttoivat mahtava kämppä, kavereiden tapaaminen, kielimuurin puute sekä nopea ja palomuuriton netti."

BONUSKYSYMYS CHRISULLE: 

PARAS OLUT: "Aaah! Nyt on paha. Haluaisin ilmaista rakkauteni Hong Kongin Beertopia -olutfestivaaleilla vastaan tulleeseen Siren Craft Breweryn saison-tyyppiseen olueen Amigos Britanicos, mutta makuaisti oli jo suhteellisen turta tuossa vaiheessa iltaa, kun takana oli jo useita happamia oluita. Tyydynkin kehumaan erittäin positiivisesti yllättänyttä Siem Reap Brewpubin Blondea, joka hedelmäisyydellään ei ehkä nouse top 10 -oluisiin, mutta oli iloinen yllätys ja lajinsa ehdotonta kärkikastia!"

Ella: "Toi mies kuvassa on Hongkongissa asuva New York Timesin toimittaja. Olin ihan starstruck."

Muista siis unelmoida, ja älä ikinä luovuta. It will get better. Päätämme vuoden hymyissä suin. Seikkailu jatkuu vuonna 2017. Onnellista uutta vuotta kaikille!

SEURAATHAN MEITÄ MYÖS FACEBOOKISSAINSTAGRAMISSA JA BLOGLOVINISSA!

Kommentit

Miraorvokki/Pöndekengissä-matkablogi (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/pondekengissa/

Ihana kooste! :) Hausta tuo positiivinen yllätys: "Meitä ei ryöstetty!" :D Ihana! Aivan huikeita seikkailuja vuonna 2016, toivotaan että 2017 tuo tullessaan vielä huikeampia seikkailuja!

EllaGusGus

Kiitos Mira! Aika mahtava syksy ollut, ja toivottavasti 2017 on vielä mahtavampi. On ihanaa, kun voi todeta, että elämä on ihanaa :) Ja toivottavasti meitä ei ryöstetä myöskään ensi vuonna :D

Sateenmuruja (Ei varmistettu) http://sateenmuruja.com/

Vau, upea kooste! Pidin teidän tavasta lukea molempien mielipiteet. Ah, retkikeitin ja Mongolia - niistä haaveilen tällä hetkellä!

EllaGusGus

Blogi on ehdottomasti yhteinen projekti :) Useimmiten Ella kirjoittaa ja Chrisu kuvaa, mutta roolit ovat toki vaihtuneet jo useaan otteeseen. Mongoliaa voin ehdottomasti suositella, aivan mieletön paikka!

sari /matkalla lähelle tai kauas (Ei varmistettu) http://matkallalahelletaikauas.wordpress.com

Voi on varmaan ollut melkoinen reissuvuosi teillä. Kunpa itsekin pääsisi junailemaan tai Vietnam Kmbodza ja Laos matkalle. Pitää käydäkin lukemassa teidän jutut reissusta.

EllaGusGus

Kaakkois-Aasian jutut eivät tosiaan vielä ole linjoille, mutta tulossa. Trans-Siperian junamatkan postaukset löydät täältä.

Terhi / Muru Mou (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/murumou

Hauska kooste, ja kiva lukea molelmpien mielipiteet :) Onko tuossa gekon yläpuolella olevassa kuvassa Lily House –talo Phu Quocin saarella? Näyttää ihanalta!

EllaGusGus

Kiitos kommentista, Terhi! Tuo on tosiaan Lily Housesta, kuten myös itse gekkokin. Lisää kuvia tulossa blogiin, ja Lily House Facebook-sivut löytyvät täältä.

Teija / Lähdetään Taas (Ei varmistettu) http://lahdetaantaas.blogspot.fi

Kuulostaa siltä, että teillä on jo nyt ollut hieno matka takana. Todella kivasti koottu postaus. Tätä oli mukava lukea!

EllaGusGus

Aww, kiitos Teija! Toivottavasti palaat blogiimme jatkossakin :)

Paula - Viinilaakson viemää (Ei varmistettu) http://www.paulagaston.com/etusivu/

Kiva kirjoitus ja mukava päästä lukemaan uusia blogeja välillä. Teillähän on ollut jo kokemusrikas reissu, vau! Yritin etsiä teidän matkasuunnitelmaa, kun esittelyssä mainitsit että Pohjois-Amerikka kuuluu reitillenne, mutta en löytänyt. Me olemme täällä San Franciscon kupeessa, joten jos matka tänne suunnalle käy, niin annan mielelläni vinkkejä ja opastan. Blogistani löytyy paljon juttuja Kaliforniasta ja Utahista, sekä muistakin paikoista. Hyvää reissuvuotta 2017!

EllaGusGus

Ihanaa, että löysit blogiimme :) Varsinaista matkasuunnitelmaa meillä ei oikeastaan ole, kun ollaan aikamoisia tuuliviirejä :D Maat ollaan sentään päätetty etukäteen, heh. Utahiin ollaan ehdottomasti menossa, joten pitää palata blogiisi, kun Pohjois-Amerikan osuuden suunnittelu on ajankohtaista :) Ihanaa vuotta 2017 Thaimaasta!

Tämä matka/Teppo (Ei varmistettu) http://tamamatka.fi

Hyvältä näyttää reissu. Vaihtelua ainakin Mongoliasta Honkongiin ja Indokiina siinä välissä. Hyvää matkaa!

EllaGusGus

Kiitos hirmuisesti, Teppo!

Meri / Syö Matkusta Rakasta (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/syomatkustarakasta

Ihana postaus! Tällainen pitäisi itsekin tehdä. Tuo Koh Rong rantoineen on mulla ollut pitkän aikaa jossain mielen sopukoissa muhinut ajatus... Tästä taas pientä lisäpontta sille! Oikein hyvää alkanutta vuotta! <3

Pirkko / Meriharakka (Ei varmistettu) http://meriharakka.net

Kivan keskusteleva matkavuosiyhteenveto. Näitä kun näinä viikkoina on niin paljon, niin vähän erilaiset formaatit erottuvat kivasti edukseen!

Kommentoi