Reissuvuosi 2016

En ole ikinä odottanut vuoden vaihtumista yhtä paljon kuin tasan vuosi sitten. Vuosi 2015 oli täynnä pelkoa, riittämättömyyden tunnetta, huolta, menetystä, hyvästejä ja lopulta surua. Vuoden 2016 toivotus ystävien ympäröimänä Tähtitorninmäellä oli symbolisesti äärimmäisen tärkeä hetki. Päätin selviytyä. Alkukevät meni pimennossa, mutta maaliskuussa huomasin hymyileväni. Samoihin aikoihin varmistui, että todella lähdemme Chrisun kanssa syksyllä maailmanympärimatkalle.

Nyt matkaa on takana neljä kuukautta. Olemme edelleen yhdessä, onnellisina ja terveinä. Olemme matkanneet junalla halki Venäjän, nukkuneet Mongolian erämaassa, ihmetelleet suurkaupunkeja Kiinassa, piipahtaneet Hongkongissa ja Macaossa, ajelleet skootterilla Vietnamissa, tutkineet temppeleitä Kambodžassa ja rentoutuneet Laosissa.

Näin vuoden lopuksi haluamme jakaa kanssanne muutaman hetken reissun päältä.

Lower Cheung Sha -ranta Hongkongissa

Lazy Beach -majatalon ranta Koh Rong Samloenilla

PARAS BIITSI

Ella: ”Lower Cheung Sha –ranta Hongkongissa. Söimme reissumme kalleimman lounaan The Beach Housessa, mutta hintakaan ei haitannut, koska paikka oli vaan niin ihana. Tähän vaikutti tietenkin se, että kyseessä oli koko reissumme ensimmäinen rantapäivä, mutta Kaakkois-Aasian reissailunkin jälkeen nostan tämän ykköseksi.”

Chrisu: ”Lazy Beach Koh Rong Samloemilla, Kambodžassa. Lazy Beach -majatalon oma ranta oli sanalla sanoen täydellinen. Näkyvyys kirkkaassa vedessä oli 10 metriä, roskia ei ollut ollenkaan ja hyvät snorklausmahdollisuudet 200 metrin mittaisella elpyvällä koralliriutalla. 

Little Yunnan -ravintola Pekingissä

PARAS RUOKA

Ella: ”Itse retkikeittimellä kokatut pöperöt luonnon helmassa Siperiassa.

Chrisu: ”Little Yunnan –ravintolan herkut Pekingissä

Phu-Quoc-airbnb.jpg

Gecko-phu-quoc.jpg

PARAS MAJOITUS

Ella: ”Lily House –talo Phu Quocin saarella Vietnamissa. Viikon hostellielämän jälkeen kaipasimme yksityisyyttä. Vain gekko kämppiksenämme nautimme hiljaisuudesta, ja pidimme Gilmore Girls –maratonin. Pieni talo oli todella tyylikkäästi sisustettu, ja siellä olisi voinut viipyä paljon pidempään.” 

Chrisu: ”Jatketaan Hongkongista. Hieman kallis Airbnb-kämppä oli täydellinen palautumispaikka saapuessamme saarelle. Caine Roadilla sijaitseva asunto oli parhaiden olutpaikkojen ja ravintoloiden lähellä, mutta ei kuitenkaan kovin ylhäällä Hong Kong Islandin mäkistä rinnettä. Vastapäätä oli vielä sopivasti uusiseelantilainen fish & chips paikka tuontioluineen.”

Likaiset kalsarit

HUVITTAVIN SÄHLÄYS

Ella: ”Chengdussa olimme päättäneet sohvasurffata, ja saavuimme innoissamme hostimme Peterin oven taakse. Oven avasi hämmentynyt belgialainen sohvasurffari, joka sanoi, että hänellä ei ollut tiedossa, että muitakin vieraita olisi tulossa. Pienen mailien selailun jälkeen selvisi, että oltiin laitettu sohvasurffauspyyntöön väärät päivät. Oltiin siis paikalla kuukautta liian aikaisin, great. Häntä koipien välissä painuttiin halpaan 2030-hostelliin, joka onneksi osoittautui tosi mukavaksi ja kodinomaiseksi.”

Chrisu: ”Mörönissä Mongoliassa vaatteiden pesu ruoanlaittoon tarkoitetussa vadissa. Kalsareiden lilluessa kakkavedessä ei ollut paljon sanomista, kun hostimme Saraa huutaa ”ei siinä, ei siinä, se on ruokaa varten!”

kenghis-khan-patsas.jpg

Alkoholistit markkinoilla Mongoliassa

POSITIIVISIN YLLÄTYS

Ella: ”Meitä ei ole ryöstetty! Oon suhteellisen pelokas ihminen, vaikka sitä ei aina uskoisi, ja stressaan monista asioista. Reissussa täytyy kuitenkin väkisin löysätä nyörejä, koska mikään ei ole meidän hallinnassamme. Olen pystynyt rentoutumaan, mutta toki muistutan aina Chrisua ulkona kävellessä, että esim. kameralaukku ei saa olla kadun puolella. Skootterien selässä kiitävät pitkäkyntiset ovat nopeita puuhissaan.”

Chrisu: Täytyy sanoa näin jälkikäteen, että koko Mongolia. Maasta oli vain jonkinlainen kuva sinne mennessä, mutta kaikki ne kilometrit, gereissä yöpymiset ja lammaslaumat jättivät kokonaisuutena erittäin hyvän ja haikean kuvan Mongolian monipuolisesta sekä helposti saavutettavasta autenttisuudesta.”

Turistit-kantotuoleissa.jpg

KÖPPÖSIN KOKEMUS

Tästä olemme täysin samaa mieltä!

Emei Shan –vuori Sichuanin maakunnassa, Kiinassa. Jumalattomat kiinalaiset turistijoukot, kallis hinta (100€ pelkkiin pääsymaksuihin ja bussilippuihin) sekä monta muuta pientä juttua saivat meidät kihisemään. Kauniit temppelit ja luonto hukkuivat turistilaumojen alle. Mikäli aikaa löytyy 3-4 päivää niin Emei Shania voisi jopa suositella, koska silloin pystyy vaeltamaan pidemmälle ja kauemmas muista turreista. Päiväkohteena ei missään nimessä.”

Näkymä Victoria Peakilta Hongkongissa

HUIPPUHETKI

Ella: ”Hiekkadyyneille kiipeäminen Gobin autiomaassa.”

Chrisu: ”Hong Kongiin saapuminen. Kontrasti oli niin iso viimeisten Kiina-päivien huonon kelin, Ellan sairastelun ja VPN-ongelmien jälkeen, että Hong Kong Islandin kahvilat, ruokapaikat sekä brittivaikutteet toivat innostuksen valon meidän molempien silmiin. Asiaa tietty auttoivat mahtava kämppä, kavereiden tapaaminen, kielimuurin puute sekä nopea ja palomuuriton netti.”

beertopia-2016-pirate-life.jpg

BONUSKYSYMYS CHRISULLE: 

PARAS OLUT: ”Aaah! Nyt on paha. Haluaisin ilmaista rakkauteni Hong Kongin Beertopia -olutfestivaaleilla vastaan tulleeseen Siren Craft Breweryn saison-tyyppiseen olueen Amigos Britanicos, mutta makuaisti oli jo suhteellisen turta tuossa vaiheessa iltaa, kun takana oli jo useita happamia oluita. Tyydynkin kehumaan erittäin positiivisesti yllättänyttä Siem Reap Brewpubin Blondea, joka hedelmäisyydellään ei ehkä nouse top 10 -oluisiin, mutta oli iloinen yllätys ja lajinsa ehdotonta kärkikastia!”

Ella: ”Toi mies kuvassa on Hongkongissa asuva New York Timesin toimittaja. Olin ihan starstruck.”

Muista siis unelmoida, ja älä ikinä luovuta. It will get better. Päätämme vuoden hymyissä suin. Seikkailu jatkuu vuonna 2017. Onnellista uutta vuotta kaikille!

SEURAATHAN MEITÄ MYÖS FACEBOOKISSAINSTAGRAMISSA JA BLOGLOVINISSA!

Kommentit (16)
  1. Pirkko / Meriharakka
    7.1.2017, 11:03

    Kivan keskusteleva matkavuosiyhteenveto. Näitä kun näinä viikkoina on niin paljon, niin vähän erilaiset formaatit erottuvat kivasti edukseen!

  2. Meri / Syö Matkusta Rakasta
    7.1.2017, 09:22

    Ihana postaus! Tällainen pitäisi itsekin tehdä. Tuo Koh Rong rantoineen on mulla ollut pitkän aikaa jossain mielen sopukoissa muhinut ajatus… Tästä taas pientä lisäpontta sille! Oikein hyvää alkanutta vuotta! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *