Viikon blogi + Liebster Award

lily-viikon-blogi-liebster-award.jpg

Blogimme sai alkunsa nelisen kuukautta sitten moskovalaisen hostellin keittiössä. Aika tien päällä on mennyt hurjan nopeasti, ja matkan varrella lukijoiksi on tarttunut muutama muukin perheen ja ystävien lisäksi. Kiitos kaikista kommenteista – pysyttehän matkassa mukana!

Viime viikon maanantaina blogimme sai yllättäen kaksi tunnustusta. Lilyn toimitus nosti meidät Viikon blogiksi, ja englantilainen bloggaajapariskunta antoi meille Liebster Award –palkinnon. Ensimmäinen ajatus oli jonkinlainen salaliittoteoria, koska viesti molemmista kunnianosoituksista tuli samana päivänä. Ilolla otimme kuitenkin molemmat palkinnot vastaan. Kiitos molemmille tahoille!

Liebster Award on vuonna 2011 alkunsa saanut bloggaajalta toiselle kiertävä virtuaalinen palkinto, jonka idea on nostaa esiin uusia ja vähemmän tunnettuja blogeja. Tunnustuksen meille antoi Hitched Hikers –blogi. Kuten mekin, Hitched Hikers –pariskunta liftaa, vaeltaa ja sohvasurffaa maailmanvalloituksellaan. He bongasivat meidät alun perin Instagramista, ja me saimme heiltä paljon vinkkejä Laosia varten. Philippalla ja Liamilla on varmasti ollut hauskaa lueskellessa blogiamme käännösohjelman avulla. Kielimuurista johtuen etenkin blogimme visuaalisuus ja valokuvat tekivät heihin vaikutuksen. Moni on kannustanut meitä lisäämään postaukseen englanninkielisen tiivistelmän, mutta ainakaan tällä hetkellä aika ei siihen riitä.

Liebster Awardin vastaanottamiseen sisältyy muutamia sääntöjä:

 • Kirjoita postaus palkinnon saamisesta ja julkaise se blogissasi
 • Kiitä henkilöä, joka nimitti blogisi ja linkkaa hänen bloginsa postauksessasi
 • Lisää blogiisi Liebster Awardin logo osoitukseksi palkinnosta
 • Lisää postaukseen myös palkinnon säännöt
 • Vastaa palkinnon antajan esittämiin kysymyksiin
 • Nimitä 5-11 uutta blogia
 • Keksi kysymykset bloggaajille, jotka nimität
 • Ilmoita nimityksestä valitsemillesi bloggaajille ja linkkaa oma postauksesi heille
 • Linkkaa Liebster Award -postauksesi myös sinut nimittäneen blogin postaukseen (eli esim. tähän)

Peking-54.jpg

Koska Viikon blogi –nimitys on tuonut uusia lukijoita blogiimme, vastaukset haastekysymyksiin toimivat myös nopeana tutustumisleikkinä:

1.     Mikä on suosikkimaanne ja miksi?

Heti alkuun paha! Jos pakko valita yksi niin Ellan suosikki on Slovenia. Pienessä maassa on kaikkea rannoista viinitiloihin ja vuoristovaelluksista söpöihin kyliin. Chrisun suosikki on Yhdysvallat monipuolisen luonnon ja helposti lähestyttävän kulttuurin takia.

2.     Kummasta pidätte enemmän: lyhyt vai pitkä matka?

Pitkä matka ehdottomasti! Aiemmilla lyhyillä reissuilla ollaan kateellisena juteltu reissaajien kanssa, jotka ovat pitkällä matkalla. Nyt roolit ovat kääntyneet toisin päin, ja nautitaan todella paljon. Hullua ajatella, että vielä yli puolet reissusta jäljellä…

3.     Mikä on päiväbudjettinne? Miten pysytte budjetissa?

Päiväbudjettimme riippuu kohdemaasta, mutta on n. 35 €/päivä/henkilö. Tähän mennessä ollaan matkustettu suhteellisen edullisissa maissa, joten tilanne hallinnassa, mutta saa nähdä miten käy Uudessa-Seelannissa ja Australiassa.

4.     Mitä ilman ette voi matkustaa?

Kamera! Valokuvaamisesta on tullut olennainen osa matkaamme.

5.     Kamalin matkakokemuksenne?

Liittyy varmasti liikenteeseen. Onnettomuuksia on tullut todistettua, ja kerran liftausreissulle kuski jätti Ellan keskelle moottoritietä autojen ajaessa lujaa ympärillä.

6.     Vuoret vai rannat?

Rakastetaan molempia, mutta ehkä pakko valita vuoret.

7.     Luksusmatkailu vai budjettimatkailu?

Budjettimatkailu!

8.     Minkä maan ruokakulttuurista pidätte erityisesti?

Intialainen ruoka on taivaallista! Ei olla kumpikaan käyty vielä Intiassa, mutta eiköhän sinnekin vielä joskus suunnata.

9.     Mikä on ykkösenä matkatoivelistallanne (bucket list)?

Ehdottomasti eletään unelmaa nyt maailmanympärimatkalla, mutta jos tätä reissua ei lasketa niin haaveillaan Etelä-Amerikan kiertomatkasta.

10.   Mistä jouduitte luopumaan matkailun vuoksi?

Täähän on hyvä meille! Asunto ja työ ovat varmasti isoimmat asiat, joista ollaan luovuttu. Ura on molemmilla tauolla, mutta töitä ehtii tekemään koko loppuelämän.

11.   Mitä vinkkejä antaisitte maailmanmatkailusta haaveileville?

Unelmia kannattaa jahdata! Meille varmaan vaikeinta oli tehdä päätös lähtemisestä. Kun päätös oli tehty, niin säästäminenkään ei tuntunut niin hankalalta. Maailma on kaunis, ja kohteita on tarjolla kaikenlaiseen makuun.

hollywood-road-panorama.jpg

Me puolestamme haluamme antaa palkinnon seuraaville blogeille:

Tudo Bem on kahden opiskelijan blogi Espanjassa ja Portugalissa reissaamisesta ja opiskelusta. Blogi on vasta parin viikon ikäinen, mutta innostuimme siitä heti, koska blogissa on seikkailtu Baskimaalla, jossa olemme pitkään halunneet käydä. Tervetuloa Lilyyn!

Linda asuu Vietnamissa on myös uusi blogi täällä Lilyssä. Nimensä mukaisesti se kertoo suomalaisen Lindan elämästä Vietnamissa. Meidän Vietnamin visiittimme oli valitettavan lyhyt, mutta Lindan blogin avulla pääsemme tutustumaan vietnamilaiseen kulttuuriin paremmin.

Tie by Fia ja Teemu on avioparin blogi maailmanympärimatkasta. Pariskunta matkaa muutamiin samoihin kohteisiin kuin me (esim. Laos, Uusi-Seelanti ja Tonga), joten on hauska vertailla kokemuksia. Fia ja Teemu ovat reissanneet paljon myös Afrikassa.

Lentopelko on Jannin ja Anssin matkablogi, joka hurmasi meidät vaikuttavilla valokuvillaan. Blogissa on viime aikoina seikkailtu esim. Kroatiassa ja Montenegrossa.

Sopivasti hukassa on suomalaisen Suvin matkablogi. Suvi on blogannut jo usemman vuoden, mutta ei käsittääkseni ole saanut vielä Liebster Awardia, joten haluamme sen hänelle antaa. Suvi tallustaa tällä hetkellä 3000 kilometrin pituista Te Araroan vaellusta Uudessa-Seelannissa. Suunnataan maaliskuussa Uuteen-Seelantiin, joten seuraamme Suvin reissua innolla.

vv-16.jpg

Kysymykset palkinnon saajille:

 1. Missä olet nyt?
 2. Miksi perustit matkablogin?
 3. Suosikkikohteesi Euroopassa?
 4. Kuinka sosiaalinen olet matkoilla?
 5. Oletko koskaan myöhästynyt lennolta? Miten tilanne ratkesi?
 6. Mihin maahan et matkustaisi? Miksi?
 7. Paras luontokohde, jossa olet käynyt?
 8. Paheesi reissun päällä?
 9. Noloin sattumus reissussa?
 10. Suurkaupunki vai luontopolku?
 11. Mitä kaipaat Suomesta ulkomailla ollessasi?

Onnea palkinnon saajille! Jäämme innolla odottamaan vastauksia yllä oleviin kysymyksiin.

MITÄ HALUAISIT KYSYÄ MEILTÄ? MISTÄ TYKKÄISIT LUKEA JATKOSSA?

 

 FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI / BLOGIPOLKU

 

Kommentit (9)
  1. Ihanaa, että lähdit haasteeseen mukaan!

 1. Ihana postaus! Tosi kiva myös, että tän palkinnon/haasteen kautta löytää uutta luettavaa, kun noista blogeista jotka loppuun linkkasitte suurin osa oli mulle ihan uusia tuttavuuksia. Tykästyin muutenkin blogiinne tosi paljon, pakkohan tätä on varmaan jäädä seurailemaan 🙂

  http://fiiaelina.blogspot.com.au/

  1. Ehdottomasti! Nää on just hyviä uusien blogien löytämiseen 🙂 Ihanaa, että jäät seuraamaan! Huomisen, että oot samaan aikaan Uudessa-Seelannissa. Me saavutaan sinne 5.3. ja ollaan pari kuukautta. Nähdään tien päällä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *