8: Throwback Thursday ja synttäriviikko

Vuosi sitten olimme Kaliforniassa ja juuri tänään vietimme päivän kiertelemässä vauvantarvikeliikkeitä. Tilasimme lastenrattaat, ostimme kärryn täyteen tuttipulloja, vaippoja, rättejä – ja niitä aivan pienimpiä nukenkokoisia vaatteita. Jenniferin vatsa oli jo räjähtämäisillään ja meidän fiilikset omituiset. Odottavat. Onnelliset. Ja valtavan jännittyneet! Näin jälkikäteen oikein ihmettelen, kuinka saimme päämme pidettyä kylmänä. Vasta nyt jälkikäteen olen tajunnut, millainen henkinen paine meillä molemmilla oli. Huh huh.

Vauvat täyttävät huomenna vuoden! Varsinainen juhla vieraineen järjestetään lauantaina ja tässä alkavat pian järjestelytohinat kunnolla. Loppupäivän ohjelmassa on leipomista, leipomista ja leipomista. Vaikkemme mitään isoja juhlia järjestäkään, niin kyllä tässä vähän pitää panostaa. Ai niin ja huomiselle on varattu vauvoille valokuvausaika ja tarkoitus on ottaa muutama kuva koko perheen kanssa. 🙂

Viimeiset 364 päivää ovat olleet elämäni onnellisimmat, siitä ei ole mitään epäilystä. Minulla on kaksi aivan ihanaa lasta, rakastan heitä järjettömän paljon. Joka päivä opimme uutta – uusia leikkejä, taitoja, tapoja ja minä jotain uutta itsestäni äitinä. Olen myös tykännyt äidin roolista enemmän kuin olisin koskaan odottanut. Ura ja corporate ranking tuntuvat melko toissijaisilta asioilta tähän verrattuna, tärkeiltä, mutta toissijaisilta.

Mutta nyt pitää laittaa hommat pyörimään. Löysin luonnoksistani (niitä on paljon!) tekstin vuoden takaa. En sitä aikoinaan koskaan kehdannut postata, se kun oli niin överihyväntuulinen. Mutta tuo positiivisuus oli tietoinen valinta: koko prosessin ajan yritin pitää mielen iloisena ja lähestyä asioita positiivisesti. Se on ollut hyvä ohjenuora nyt jälkikäteenkin ja etenkin nyt pohtiessa työnhakua.

Oikein kivaa tulevaa viikonloppua – täällä juhlitaan yksivuotiaita amerikan ihmeitä! <3

Ps. tuo alla olevan tekstin lopussa mainitsemastani yllätyksestä voit lukea täältä: blogit/matkalla-perheeksi/ja-sitten-ne-erilaiset-babyshowerit

——-

Kohta alkaa ensimmäinen etappi Kaliforniassa oloa tulla päätökseen. Tänään iltapäivästä jätin airbnb-kämppäni, pakkasin kamppeet autoon ja vaihdoin budjettihotelliin, jonka varasimme pariksi yöksi. Mieheni siis saapuu tänäiltana.

Viimeiset viisi päivää ovat menneet hujauksessa ja aivan mielettömän hyvissä fiiliksissä. Tässä joitakin fiiliksennostattajia satunnaisessa järjestyksessä.

IMG_1733.JPG

Kalifornian kevät. Kalifornia kärsii yhdestä historian pahimmasta kuivuudesta ja etenkin edellisellä visiitillä se oli paljon esillä. Sittemmin sadetta on tullut paljon ja sen huomaa luonnossa. Täällä on aivan ihanan keväistä! Luonto on vehreää ja aurinko on toistaiseksi paistanut joka päivä. Valoisan aikaan tarkenee lyhythihaisella ja täällä tuoksuu Suomen kesäkuulta. Ah.

Yhteisöllisyys. Tämä on ollut toistaiseksi paras airbnb-kokemukseni ja heti alusta pitäen tulin hostini kanssa hyvin juttuun. Olemme rupatelleet pitkin viikkoa ja eilen katsoimme yhdessä Oscar – gaalaa keskustellen kaikenlaista mm. bloggaamisesta ja sijaissynnytyksestä. Hän toi minulle teetä ja keksejä – koska hänen jo pois muuttanut tyttärensäkin aina mielellään nautti teetä ja keksejä sunnuntaisin. Vaihdoimme myös yhteystiedot ja sovimme tapaavamme uudelleen kunhan pikkuiset ovat syntyneet. Mielestäni tämä on jakamistaloutta ja yhteisöllisyyttä parhaimmillaan!

En myöskään voinut olla pohtimatta airbnb:n ja sijaissynnytyksen analogiaa. Tämä nainen ei ole varakas, ei ollenkaan, ja luultavasti sen vuoksi hän myös tekee airbnb:tä. Hän haluaa hieman lisätienestejä ja samalla tavata uusia ihmisiä, kun minä taas etsin huokeaa majoitusta ja mahdollisuutta tavata paikallisia. Oma koti on myös melko intiimi asia ja kaikki eivät pysty luottamaan sitä ventovieraiden käsiin. Käytänkö minä nyt hänen vähempivaraisuuttaan hyväksi vai onko tämä win-win – tilanne? En todellakaan vertaa kotia kohtuun, mutta hieman samaa tematiikkaa tässä on kuin keskustelussa sijaissynnyttäjien hyväksikäytöstä.

IMG_1734.JPG

Liikunta. Kuten pari postausta sitten mainitsin, niin hankin heti toisena päivänä jäsenyyden kuntosalille. Sittemmin olen käynyt heilumassa painojen kanssa, joogassa, juoksemassa. Ja se tuntuu hyvältä. Olen yrittänyt pitää oman raskauteni sporttisena, koska vauvojen syntymän jälkeen ylimääräinen aika tulee olemaan kortilla… 

Ei-amerikkalainen ruoka. Marraskuussa aloitimme pari ensimmäistä aamua IHOP:n pannukakkuiloitteluilla. Kolmantena päivänä sekä minä, että mieheni olimme niin turvoksissa ja täynnä jenkkimättöä, että oli pakko siirtyä hieman terveellisimpään ruokaan. Luulen, että jetlag oli myös pahempi viimeksi vahvasti hiilihydraattisen ruokavalion vuoksi. Nyt olen välttänyt pikaruokalat ja joka ikinen aamu on alkanut lautasellisella luomukaurapuuroa hedelmien ja marjojen kanssa. Ja ero on huikea: jetlagista ei ole ollut tietoakaan, olen ollut pirteä ja energinen. Tämä hyvä!

ruokakuva.jpg

Uudet hiukset (ja small talk). Edellisen kerran ehdin käydä kampaajalla marraskuussa ja tukka alkoi olla sen näköinen… Päätin jo pari viikkoa ennen reissuun lähtöä jättää kampaajalla käynnin Kaliforniaan ja tänään istahdin puunattavaksi. Minusta on tullut oikea small talk – hirmu tällä reissulla ja kampaamosessio meni siivillä jutellessa Euroopan ja Yhdysvaltojen eroista niin asiakaspalvelussa kuin yliopistojen lukukausimaksuissakin. Niin ja hiuksissa on nyt uusi sävy ja mitta – vaihtelu virkistää!

Ja aivan lopuksi tietenkin Bob ja Rosa, Jennifer ja hänen perheensä. Ja eilinen yllätys, joka sai kyllä pasmat hyvin pahasti sekaisin.

Siitä lisää myöhemmin… 😉

—–

The first five days in California has been full of good wibes. Here I list some of the reasons: 1. The spring in California, so fresh and sunny! 2. Sharing economy, I’ve had the best airbnb experience so far. I got along extremely well with my hostess from day one and agreed to meet up lagain once the little ones are born. 3. Sport, I subscribed to a local gym, went jogging, yoga. My pregnancy is sporty and I love it. 4. Non-american food, stuffing myself with pancakes and all-american food just kills me. This trip I start my day healthy and I feel the difference. 5. New hair cut (and small talk), finally I managed to get myself a new hair cut. The whole session went by (small)talking about the differences between US and Europe. Finally, Bob, Rosa, Jennifer and her family. And a surprise yesterday… and I will write more about it later. 😉

Kommentit (11)
 1. Rosanna/Naiseudesta
  20.3.2017, 17:51

  En voi uskoa, että teidän lapset ovat jo vuoden, onnea! Enkä voi uskoa sitäkään, että tämä blogi loppuu, yhyy. Ootko ihan varma? Josko vaikka uusi blogi jollain muulla kulmalla? Tulee vieroitusoireita jo valmiiksi!

 2. DoubleTrouble
  4.3.2017, 21:08

  Myöhästyneet onnittelut ihanille pikkuisille ja yhtä lailla äitille ja isälle! Vauvavuosi on nyt sitten takana ja vauhdikas taaperoarki edessä. Toivottavasti teillä oli mukavat juhlat tänään.

  1. Kiitoksia kiitoksia! Vauhdikas taaperoarki, sitä täällä (hieman pelonsekaisin) tuntein odotellaan! Yhteyksiin ja ehkä nähdään taas pian… 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *