Kolmen päivän pyhät – ja kuume

File 26.12.16, 17 00 55.jpeg

Ihanat pikkutontut ja vaipanpyöreät pyllyset.

No niin, ne on nyt joulunpyhät juhlittu – ja sairastettu. Tänä aamuna pojun posket ja rinta olivat vaalealla ihottumalla ja yhtäkkiä palat kuumeilusta loksahtivat paikalleen: vauvarokko, eli kolmen päivän kuume. Meidän pienen ihkaensimmäinen oikea lastentauti.

Koko joulu meni vauvojen osalta sairastellessa. Molemmilla oli antibiootit korvatulehduksesta, sitten oli kuumetta, yskää, vinkuvaa hengitystä. Nenät vuotavat ja aivastuttaa. Öisin herätään yskänpuuskiin ja sehän harmittaa (myös vanhempia…). Yleisesti ottaen kuitenkin vauvat ovat olleet reippaita ja joulusta on voitu nauttia, vaikka kyllähän pienten sairastelu ja etenkin kuumeen nousun tuoma kärttyisyys madaltaa hieman juhlamieltä. Äitikin on näköjään empatiamielessä köhäinen.File 26.12.16, 17 01 47.jpegFile 26.12.16, 17 02 04.jpegVietimme joulua miehen perheen kanssa ja eilisestä alkaen olemme ihan omalla porukalla täällä. Mielenkiintoista sinänsä, että itselleni joulun parhaat hetket ovat olleet aamupalapöydän herkkujen ääressä. Erilaisia juustoja, lohta, tuoretta leipää, hedelmiä, hyvää kahvia ja lasi kuplivaa, ja mikä parasta: täysin kiireetöntä, laiskaa ja leppoisaa seurustelua. Myös vauvat olivat aamuisin energisempiä ja hyväntuulisia, tai sitten nukkuivat päiväuniaan.

Illan tullen hässäkkä nousi, kun valmisteltiin illallista ja vauvatkin vaativat enemmän huomiota tai lohduttelua. Lahjojen jako oli melkoista kaaosta, kun vauvat pyörivät lahjakääreiden ja uusien lelujen ja vaatteiden keskellä jo hieman nuutuneina. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, niin lahjoihin tutustuttiin ihan uudella innolla seuraavana aamuna.

Yllättävän fiksuja lahjoja saivat pienet, itse kun pelkäsin muovikrääsää. Ja pojun saama ääniä päästelevä, liikkuva ja vilkkuva lentokonelelu on ollutkin ihan hyvä itkun harhauttaja tai huomion herättäjä valokuviin. 🙂 Ehkä tuo muovilelujen tulva onkin vasta tulevaisuuden ongelma.

File 26.12.16, 17 01 08.jpeg

Sellainen oli meidän ensimmäinen joulu. Toivottavasti sairastelusta ei tule jokavuotinen traditio vaan ensi jouluna voidaan nauttia perheen yhteisestä ajasta täysissä voimissa. Niin ja ensi vuonna olisikin tarkoitus olla sitten vuorostaan Suomessa!

Mites teidän muiden joulu sujui? Toivottavasti terveissä ja kivoissa tunnelmissa. 🙂 

File 26.12.16, 17 01 34.jpeg

Kommentit (2)
  1. Kerrassaan iiiihanat pylliäiset!! Iloista uutta alkavaa vuotta 🙂

    1. No eikö vaan ole! <3 Nämä pallerot ovat kyllä olleet jotain uskomatonta, 2016 on meidän perheelle ikimuistoinen vuosi!

      Teille myös, kaikkea hyvää alkavalle vuodelle 2017!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *