PK-seutu & Oulu, ohoi!

Ohimennen jossain postauksessa jo mainitsinkin, että olen tulossa pikkuisten kanssa ensimmäistä kertaa SUOMEEN! Lennämme marraskuun alussa Helsinkiin ja valumme sieltä Oulun korkeudelle saakka. Kokonaisuudessaan vietämme rakkaassa kotomaassa kolmisen viikkoa.

Ihan vain pikkuisen innoissani olen. 😀 Pääsen tuomaan nämä kaksi ihanuutta ensimmäistä kertaa toiseen kotimaahansa ja myös tutuille viemään näytille. Ja kyllä Suomen reissut ovat aina minulle tosi spesiaaleja. Pelkästään se ensimmäinen karjalanpiirakka tai Ässä-arpa saa hymyn huulille. Ylettömästä saunomisesta, lapsuuskodista, perheen ja ystävien seurasta puhumattakaan.

Olen tässä yrittänyt koota reissupalapeliä, etenkin kahden beben kanssa on hieman sumplimista. Ensimmäinen ongelma oli pelkästään Suomeen tulo ja paluu. Kahden sylivauvan kanssa kun ei voi lentää yksin ja ajatus Euroopan läpi ajamisesta ei houkuttanut. Finskillä oli onneksi tarjouskamppis alkusyksystä ja lopulta päädyimme siihen, että mieheni lentää meidän kanssa Suomeen, viipyy pitkän viikonlopun ja palaa kotiin. Hän tulee sitten kolmen viikon päästä uudellen ja lennetään koko porukka sitten yhdessä takaisin.

vaatteet.jpg

Myös liikkumiseen ja yöpymiseen kaksosvauvat tuovat omat vaatimuksensa ja se onkin karsinut matkaohjelmaa paljon yksinkertaisemmaksi. Mitään koko Suomen rundia emme siis tee, vaan pidämme majapaikkaa muutamassa paikassa reissun aikana. Vauvat kun ovat jo liian isoja ja liikkuvia nukkuakseen vaunukopissa, mutta liian pieniä nukkuakseen patjalla lattialla. Ehkäpä vuoden päästä tilanne on jo helpompi. Niin ja tavaraahan meillä on myös melko röykkiä, turvakaukaloineen ja kaksosrattaineen. Tästä tulee jännittävää…

Ja lopulta itse asiaan. Vauvat ovat kasvaneet ulos Finnish Baby Boxin äitiyspakkauksen vaatteista ja se tarkoittaa ammottavaa koloa meidän vauvanvaatevarannoissa. Olemmehan me tähänkin saakka ostaneet niitä näitä lisäksi, mutta noilla äitiyspakkauksen perusbodeilla ja potkareilla olemme selvinneet pitkälle. Nyt yhtäkkiä kaikki pitääkin ostaa itse.

Pelkillä Barcelonan tuliaisilla emme pitkälle selviä ja sillä kyselenkin nyt teidän vinkkejä, etenkin kun a) en tunne PK-seutua/Oulua erityisen hyvin, b) en ole aikaisemmin ostellut paljoakaan lastenvaatteita ja c) en ole mikään kirppishaukka muuten. Eli melkoisen uusavuton lastenvaateshoppailija täältä on tulossa Suomeen, joten auta naista mäessä. 

Paljastakaa teidän lempparibrändit ja vinkatkaa parhaat lastenvaateliikkeet pääkaupunkiseudulla ja Oulusa! Entäpä parhaat lastenvaatekirpparit ja second hand shopit? 

Kommentit (45)
 1. Vinkki vielä Ouluun päin mennessä: Kauppakeskus Zeppeliinissä on sellainen kauppa kuin Hippu Kids & Lifestyle, jossa on paljon ihania suomalaisiakin lastenvaatemerkkejä tarjolla. Myös vanhemmille löytyy sieltä ihanuuksia ja kotiin. Mahtuu pyörimään hyvin kaksostenrattailla 🙂

 2. DoubleTrouble
  19.10.2016, 13:36

  Nämä kirpparit ovat Helsingissä hyviä: Kruunukirppu Kruunuhaassa, Hakaniemessä oleva Ipanainen ja Kaivarin Kanuuna Kaivopuiston vieressä. Lindex ja KappAhl ja POP hyviä merkkejä minunkin mielestä.

  1. Kaivarin kanuuna on muuten rempassa! Saivat tilat vuorimiehenkadulta mutta ei taida olla vielä auki..

   1. Kiitti paljon, niin loistava juttu tämä blogi! Oon yhtäkkiä ihan kartalla Helsingin lastenvaategenressä! :)))

  2. Khiiitos paljon!!! En malta odottaa näkemään teikäläisiä ja esittelemään meikäläiset! :))))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *