Rispektit suomalaisäideille

File 07.11.16, 22 07 16.jpeg

Terveiset arktisesta Helsingistä! Olen nyt muutaman päivän kipuillut oikean vaatetuksen suhteen autossa hikoilevien ja ulkona palelevien vauvojen kanssa. Kyntänyt lumipenkkaa kaksosrattaiden kanssa lumipyryn iskiessä naamaan. Ajellut neljän ruuhkassa ja yrittänyt navigoida kieli keskellä suuta lumen peittämillä kaistoilla takapenkin kitinän säestämänä. Ja ihmetellyt, miten ihmiset saavat itsensä ulos vielä illalla, vaikka pimeys valtaa kadut jo ennen iltaviittä.

Ja jo tällä perusteella pitää antaa järkyttävät rispektit kaikille suomalaisille äideille ja iseille! Nämä säät vaativat ihan eri kaliiberin valmistautumisen ja pukeutumisen kuin mihin olen Keski-Euroopassa tottunut. Vaikka tykkään talvesta ja lumesta, niin pari kertaa olen mutissut ”vähempikin lunta ja tuulta kyllä riittäisi”… Onnekseni pakkasin mukaan paksuimmat vaatteet: toppapuvut ja villahaalarit, paksut pipot ja tumput. Kaikkia on jo käytetty ja hyväksi havaittu, paitsi välikausihaalarit hikoiluttavat autossa. 

 

Suomiloma on siis kunnolla potkaistu käyntiin. Lentomatkalla vauvat olivat väsyneitä ja vuorovedolla huusivat ensimmäiset puolitoista tuntia (pahoittelut kanssamatkustajille…), minkä jälkeen vuokra-autoa jouduttiin odottelemaan lähes tunti Helsinki-Vantaalla. Sittemmin olen ehtinyt nähdä ihania ystäviä sekä syönyt viiliä, ruisleipää ja savukalaa. Vauvatkin ovat tottuneet lomarytmiin ja malttaneet lopulta nukkua, vaikka päivittäin ovat nähneet uusia aikuisia, lapsia ja paljon mielenkiintoisia tavaroita. Kauppojen vauvanruokia notkuvat hyllyt ovat olleet todella iloinen yllätys ja vauvojen sosemäärät ja -maut ovatkin pompanneet aivan uusille tasoille.

Mies lähti aamulla maailmalle töiden pariin ja me jatkamme lomailua kolmestaan. Huomenna menen katsastamaan muutaman lastenvaatekaupan, joista sain vinkkiä täällä ja muutaman Etelä-Suomessa vietetyn päivän jälkeen matka jatkuu kotikonnuille.

Onhan täällä Suomessa aika ihanaa, tuosta päiviä jatkuvasta lumipyrystäkin huolimatta. 🙂

Kommentit (12)
 1. http://www.iltalehti.fi/raskausjalapset/2016110222554669_rb.shtml

  Ei nyt liity tähän viimeisimpään kirjoitukseesi, mutta osui tänään silmään Iltalehden sivuilta. Kiitos mielenkiintoisesta blogista, löysin tänne viime viikolla ja nyt on luettu koko blogi alusta loppuun. 🙂 Odotan itse toista lasta, liikutus oli suuri kun pääsin kaksosten syntymään asti. Ihanaa, että kaikki meni loppujen lopuksi niin hyvin. 🙂

  1. Voi kiitos sinulle – mulle vinkattiinkin tuosta vetoomuksesta jo. Tärkeä kannanotto!

   Onnea paljon odotukseen, itse nautin kyllä näiden suloisuuksien äitinä olosta valtavasti! <3

 2. Helsingin viime päivien lumitilanteessa on kyllä ollut pulassa rattaiden kuin rattaiden kanssa, joten rispektiä kaikille vauvojen vanhemmille. Pakko myöntää, että en kaipaa ratasaikoja niin yhtään (yhden vauvan kanssa me liikuttiin kyllä paljon kantorepun kanssa, siis jos ei ollut tappoliukasta). Nyt reippaan nelivuotiaan kanssa kävellään hangessa ja hypätään ratikkaan jos on liian raskasta ja pahimpina tuiskupäivinä on onnen päivät lapsella, kun päiväkotiin pääsee pulkalla (siis Helsinginniemellä asutaan), silloin äiti saa tehdä kovan työn ja lapsi nauttii pulkkakyydistä (niin lumitilanne mahdollistaisi pulkkailun nytkin, mutta hiekoitustilanne valitettavasti ei, ainoastaan suuret lumituiskupäivät on niitä jolloin eivät ehdi hiekottamaan, niin saadaan nauttia lumesta).

  1. Joo toi Helsingin sää on kyllä ollut aivan jäätävä ja kaksos(rimpula)rattiden kanssa jäin parikin kertaa jumiin isompaan penkaan. Keskiviikkona-aamuna löysin vuokra-auton lähes puolen metrin hangen alta ja hyvä, että sain sen ajettua veks niiden lumikinosten välistä… aikamoista.

   Pulkalla päiväkotiin, ihanaa! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *