San Francisco – Iso floppi

San Franciscossa ehdimme olla kokonaista kaksi yötä ja yhden päivän. Saavuin Portlandista tiistai-iltapäivänä ja odottelin pari tuntia mieheni saapumista Los Angelesista. Sitten nappasimme BART – junan hostellimme nurkille, tsekkasimme sisään ja lähdimme etsimään illallispaikkaa.

Meille San Francisco oli vain välietappi ja keskiviikkoaamuna olikin hieman vaikea saada turistivaihde käyntiin ja itsensä ulos kaupunkia ja nähtävyyksiä katsomaan. Itse asetin niinkin korkean tavoitteen kuin Golden Gate ja that’s it. Ei turhaa turististressiä.

Aamulla heräilimme ja otimme Uber – kyydin kohti Golden Gatea (Uber itseasiassa on juurikin San Franciscosta ja he promosivat uutta konseptiaan Uber-pool, jolla pääsimme seitsemällä dollarilla mihin tahansa kaupungissa).

Golden Gaten jälkeen siirryimme Pier 39 / Fishersman’s Wraftille lounaalle. Olimme hieman laiskoja, emmekä viitsineet lähteä Alcatraz tai muulle veneajelulle. Kävelimme China Townin kautta Union Squaren shoppailualueelle, mutta meillä se jämähti Nike Storeen, josta tarttui mukaan kaikenlaista sporttista kamaa. Laukkuun ei enää mahdu muuta, joten ei tarvinnut muita kauppoja enää kiertääkään.

Illalla kävimme vielä jalansyten syömässä ja aamulla meillä oli early bird lähtö eteenpäin.

San Francisco… miten tämän nyt kauniisti sanoisi. Päällimäiseksi jäi mieleeni järkyttävä määrä kodittomia, ympäriinsä haahuilevia, itsekseen puhuvia, huutavia, raakkuvia ihmisraunioita. En tiedä, olimmeko sitten väärällä alueella (Civic Center / UN Plaza), mutta enpä ole usein tuntenut oloani niin epämukavaksi, kun keskellä kirkasta päivää kadulla on vain epämäärästä hobo – sakkia, eikä lainkaan ”normaaleja” ihmisiä. Fiilikset olivat välillä kuin Walking Dead – sarjasta! Ja nyt en todellakaan vähättele kenenkään ihmisarvoa, mutta pahalta ja pelottavalta tuntui katsoa sitä määrää hoitoa tarvitsevia ihmisiä katujen armoilla. Ihan huvikseni googlasin ”the worst hobo cities” – ja kappas kappas – ensimmäinen osuma ”5 Reasons San Francisco is the Worst Awesome City”, mm. kommentilla ”If there were an official city scent, it would be hobo piss.” Kyllä, voin allekirjoittaa.

En ole USA asiantuntija ollenkaan ja toistaiseksi käynyt vain parista päivästä pariin viikkoon New Yorkissa, Los Angelesissa, Miamissa ja Portlandissa – kaikissa noissa kodittomia näkee, mutta tuossa mittakaavaassa en vielä aikaisemmin. Ja minä kun odotin San Franin olevan vähän siistimpi ja eurooppalaisempi kaupunki! Mutta te, jotka kaupungin / Yhdysvallat paremmin tunnette, kommenttinne ovat tervetulleet, nämä kun ovat hyvin henkilökohtaisia kokemuksia. Meillekin kerran yksi pariskunta vaahtosi kuinka he inhosivat kaikkea Filippiineilla ja me olimme vastikaan palanneet sieltä yhdeltä parhaista lomistamme.

Ps. Ai niin, ja mikäli ette arvosta mukavuutta, puhtautta ja hiljaisuutta, niin voin suositella lämpimästi European Hostellia Minna Streetillä!

Happens next – Hawaii! Koko reissuohjelma täällä.

Untitled.jpg

DSC03777.JPG

DSC03820.JPG

DSC03837.JPG

DSC03846.JPG

DSC03852.JPG

DSC03857.JPG

Kommentit (2)
  1. Varmaan San Fran on ihan jees – jos näkee toiselta kulmalta. Meille se ehkä avautui tällä kertaa väärällä tavalla.

    Parasta antia oli keskustelut Uber – kuskien kanssa, yksi hoki varmaan kymmenen kertaa God Bless America ja kuinka hän  on pystynyt rakentamaan elämänsä olemalla se kuuluisa ”oman onnensa seppä”. Silloin miettii, että hell yeah – go America! Samalla katselee ikkunasta ja näkee sen kolikon toisen puolen, ihmiset, jotka putoavat täysin pohjalle ilman turvaverkkoa…

    Tästä aiheesta on kirjoitettu tässä portaalista niin paljon viime aikoina, että itse taidan jättää tähän. 😉

  2. Mä olin jotenkin kuvitellut, että San Francisco olisi hieno paikka! Ja halusin käydäkin siellä, mutta junamatka Portlandista olisi kestänyt 17 tuntia??? Harmi, että se oli pettymys. Tosi kurja olohan siitä tulee, jos ympärillä pyörii vain ihmisiä, joilla on asiat huonosti. Eikä niitä oikein voi mitenkään parantaakaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *