Vauvaperheiden Barcelona

DSC02348 (1).jpg

Muutaman viikon takainen risteilymme alkoi ja päättyi Barcelonaan, jossa vietimme pari ylimääräistä päivää ennen kotiinpaluuta. Olin käynyt Barcelonassa vain kerran aikaisemmin työmatkalla, eikä se silloin juurikaan säväyttänyt. Ennen tätä reissua olinkin ajatellut sen olevan vain ylihypetetty trendikohde, ilman sen kummempaa taikaa. Jos syytä on, olen valmis muuttamaan kantani ja mielelläni sen teinkin Barcelonan suhteen. Se nimittäin osoittautui täydelliseksi kaupunkilomakohteeksi pikkulasten kanssa!

Iso peukku Barcelonan leveille ja turvallisille kevyenliikenteenkaistoille! Kaksosrattailla kruisaillessa tilaa tarvitsee hieman enemmän ja Barcelonassa ei tarvinnut koukkia ja kiemurrella pienillä, korkeilla jalkakäytävillä vilkkaan liikenteen keskellä. Kaupunkia voi tutkia mukavasti ristiin rastiin leveillä kävelykaduilla tai erikseen kevyeelle liikenteelle tarkoitettuilla kaistoilla, kuten esimerkiksi Gran Via de les Corts Catalanes. Ramppeja löytyy myös mukavasti ja en muista meidän joutuneen nostamaan rattaita kertaakaan kaupunkikierroksilla.

Kaupungissa riittää nähtävää, ilman että mitään pitää nähdä. Päätimme heti alkuunsa, ettemme lähde vauvojen kanssa katsomaan museoita, kirkkoja tai muitakaan erikoisnähtävyyksiä. Olimme sen verran väsähtäneitä jo risteilystä, että ajattelimme vain ottaa iisisti ja hieman kävellä ympäriinsä. Barcelona kuitenkin vietteli meidät täysin ja lopulta kävelimme rattaiden kanssa joka päivä monta tuntia! Kuljimme Sagrada Familian ympäristön kapeita kujia, laskettelimme alas Barcelonetaan ja rantabulevardille. Siemailimme Barcelona Ravalin vaihtoehtoista fiilistä ja katselimme Barcelona Portin valoja illan hämärtyessä. Maleksimme Rambla de Catalunyaa alas La Ramblasille, istuimme katukahviloissa, söimme herkullisia tapaksia, ihmettelimme ihmisvilinää vauvojen kanssa.

DSC02333.JPG

Barcelona on yllättävän siisti ja turvallinen. Kertaakaan ei tullut turvaton olo tai tarvinnut väistellä rattaiden kanssa kerjäläisiä. Katukauppiaatkin olivat todella ystävällisiä eivätkä tuputtaneet mitään. Kaupunki oli myöskin hyvin siististi pidetty, eikä kuten esimerkiksi Milanossa tai Roomassa, missä mielestäni on paljon enemmän roskaa ja sotkettuja seiniä. 

Barcelona on edullinen. Ihana ekstraplussa vauvaperheille! Meidän piti yhtenä iltana lähteä ostamaan korviketta, kun lähes täysi pönikkä levisi matkalaukkuuni (siitä ja muista kommelluksista kirjoitan myöhemmin). Barcelonassa saa apteekeista kaikkea mahdollista vauvoille ja useat ovat avoinna myös iltamyöhään viikonpäivästä riippumatta. Ja kun hinnatkin ovat huokeat oli ainoa asia, joka jäi tuolta reissulta kismittämään, etten ostanut enempää vauvatuotteita apteekista!

File 16.10.16, 15 59 00.jpeg

Tässä tulee myös loistava paikallisvinkki! Sain se Barcelonassa nykyään asuvalta entiseltä työkaveriltani, jonka kanssa onnistuimme näkemään herkullisten serrano jamon – sämpylöiden merkeissä. Boboli on barcelonalainen lastenvaatemerkki. Monet etelä-eurooppalaiset lastenvaatteet ovat hieman liian tyttömäisiä ja aikuismaisia minun makuuni, mutta Bobolin vaatteet ovat todella suloisia ja raikkaita. Ja mikä parasta, Barcelonassa on myös heidän outlet – liikkeensä ja sen löydät osoitteesta:  Carrer de Casp, 64, 08010 Barcelona. Me ostimme kaksi täyttä kassillista vaatteita vajaalla parilla sadalla eurolla! 

Kaikenkaikkiaan me nautimme todella paljon Barcelonasta ja se olikin täydellinen lopetus reissullemme. Palaamme varmasti uudelleen. 🙂

Onko teillä kokemuksia Barcelonasta tai onko se teidän reissulistalla?

DSC02355.jpg

Kommentit (8)
  1. On tosi tuttu kaupunki ajalta ennen lasta. Nyt ollaan mietitty, että lähdettäis sinne ensi keväänä silloin 4-vuotiaan lapsen kanssa. Mä en tykkää rantalomista ja lapsi ehkä pitkästyy kaupunkia kierrellessä mutta mietittiin, että Barcelona olisi hyvä tapa yhdistää nämä molemmat 🙂

    1. Tuo varmaan onkin se Barcelonan vetovoima, biitsi&city samassa paketissa. Itsekin haluan jossain vaiheessa mennä perheen kanssa uudelleen ja myös hieman kunnianhimoisemmalla matkaohjelmalla. 🙂

  2. Barcelonassa on tullut käytyä kerran ennen vauvaelämää. Pidin siitä jo silloin myös city- ja rantaloman yhdistämisen mahdollisuuksien takia, mutta hauska kuulla että sitä voisi harkita myös lapsen kanssa. 🙂

    1. Mulla on lapsettomia ystäviä, jotka vannovat Barcan yö/shoppailu/biitsielämään, eli aika monipuolinen kaupunki on. Tykkäsin myös, että Barcassa promottiin kovasti pyörällä liikkumista ja joka puolella sai vuokrata citypyöriä ja pyöräilyretkiä. Isompien lasten kanssa se olisi myös kiva tapa tutustua kaupunkiin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *