DIY huurteiset kynttiläkupit

image.jpg

Olen monena talvena haaveillut tuikku- tai kynttiläkipposista, jotka näyttäisi jäisen huurteisilta. Olen kolunnut kauppoja toisen perään niin netissä kuin kivijalkaliikkeissä — tuloksetta. Olen kokeillut kaiken maailman viritelmiä aina maitolasista lumisprayhin — kehnoin tuloksin. Siihen oikeaan jäiseen ja huurteiseen fiilikseen tarvittiin lopulta maailman yksinkertaisin diy- projekti nimittäin suolan kasvatus. 

image_0.jpg

Kaikessa yksinkertaisuudessaan siis kynttiläkupin pohjalle laitetaan merisuolaa noin sentin paksuinen kerros ja päälle lorautetaan vettä niin, että suola juuri ja juuri peittyy. Lämpö edesauttaa suolahuurun kipuamista lasin seinämiä pitkin, joten kannattaa laittaa tuikku kuppiin palamaan. Kupin koosta riippuen huurtuminen kestää muutamasta päivästä muutamaan viikkoon.

image_3.jpg

Jos kärsivällisyys ei kestä kovin pitkää odottelua mutta kuppi kestää uunin niin voi tehdä kuten minä, eli kynttiläkupit uuniin lämmittelemään n.100 asteeseen. Tällä kikkakolmosella sain kipposet huurtumaan yhdessä illassa. Uunia käyttäessä kannattaa huomioida, että vesi haihtuu nopeampaa, joten sitä saa olla lisäämässä melko usein. Hyväksi havaittu keino oli lisätä vettä lääkeruiskulla, näin välttyi vahingossa roiskimasta vettä jo huurtuneisiin seinämiin.

Kommentit (8)
 1. ooo! Tää lähti just mun pukinkontti ideaan!

  1. Nämä on kyllä kivoja ja vielä niin helppoakin tehdä 🙂 Kannattaa vaan sitten laittaa jotain infoa siitä, että huuru tosissaan näytti ainakin kuumalla vedellä peseytyvän pois. Voi muuten tulla ikäviä yllätyksiä jos kovin alkaa kuppia pesemään :/

   1. Juu, pitää laittaa huolto ohjeet ja teko-ohjeet mukaan niin ei tule suru puseroon. 

   2. Testasin muuten äsken mikrossa tekemistä ja tuli nopeasti tuloksia! piti vain muistaa laittaa vettä välillä eikä täydellä teholla. Pieni purkki onnistui alle kymmenessä minuutisssa!

    1. Miten mulla ei edes käyny mikro mielessäkään?! Mutta huippu juttu ja hyvä tietää seuraavia kertoja varten, että on olemassa oikein pikapika versio 🙂

     1. 😀 Minä vaan päätin tunkea vanhan salsapurkin sinne ja katsoa mitä käy – onneksi kävi hyvin. Mikro on aika kätevä kaiken maailman DIY jutuissa, mutta sitä saa kyllä vahtia. Helpompi se kuitenkin on kuin monta tuntia uunin tuijottelua.

 2. Huippu juttu, kiitos 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *