Syyshuolto huulille

Kylmien ilmojen saapumisen huomaa lisääntyvien vaatekerrosten ja aina vaan alaspäin vajoavan lämpömittarin lisäksi ihosta. Kylmä ilma ja tuuli saa ihon kuivumaan, joten voiteilla ja naamioilla saa kylminä aikoina läträtä ihan urakalla päästä varpaisiin. Kylmän sään lisäksi kun laitetaan vielä flunssa niin silloin viimeistään myös rohtuneet huulet astuvat kuvaan. Rohtuneet, repaleiset huulet ei vain ole kiva juttu, varsinkaan jos haluaa käyttää vähänkään värikkäämpää huulimeikkiä on ilmassa melkeinpä katastrofin ainekset. Huulien rasvaamisen lisäksi huulet kannattaakin kuoria säännöllisesti. Huulten kuorintaan myydään ihan omia kuorintavoiteita ja jotkut tekee sen ihan kasvoille tarkoitetulla kuorintatuotteella. Itse en ole nähnyt tarvetta satsata huulten kuorinta-aineeseen ja ilmeisesti en osaa pitää suutani kiinni, koska kuorinta-ainetta menee väkisinkin huulilta myös suuhun, joten kasvojen kuorinta-aineet ei oikein tähän tarkoitukseen houkuta. Huulien hoidossa turvaudunkin keittiön antimiin.

Hyvä kuorinta huulille syntyy hunajasta, sokerista ja tilkasta oliiviöljyä. Hyvällä tarkoitan todellakin hyvää, maistuu nimittäin melko makoisalle. Sopivan tahnamaisen aineen saa, kun sekoittaa hunajaa ja sokeria suunnilleen saman verran ja lisää oliiviöljyä ihan pienen tipan perään. Itse käytin fariinisokeria ja sitruunan makuista oliiviöljyä ihan sen maun vuoksi, vähän tuli vapun sima mieleen :). Kuorintaa jää yleensä yli vaikka yrittäisi tehdä todella pienen annoksen, ylijäämä kannattaakin vaikka hieraista käsiin niin saa kaupan päälle pehmoiset tassutkin. Huulien kuorinta on hyvä tehdä illalla ennen nukkumaan menoa niin rasva saa rauhassa imeytyä huuliin yön aikana.

img_3448.jpg

Hiero kuorintaa sormenpäillä kauttaaltaan koko huulille. Kannattaa hieman raottaa huulia ja kuoria myös se kohta mikä jää piiloon huulten ollessa kiinni, muista käydä läpi myös suunpielet.

Kuorinnan puhdistukseen riittää pyyhintä vanulapulla ja loput rippeet voi vaikka nuoleskella pois huulilta. Vettä ei siis tarvita.

Levitä haluamaasi huultenhoitotuotetta reipas kerros ja anna imeytyä.

Valmista! Nyt vaan nauti ihanan pehmeistä pusuhuulista ja korosta niitä vaikka kivalla syksyisellä huulipunalla.

 

Kommentit (2)
  1. Hei! Olisiko sinulla hyvää ohjetta oman huulirasvan tekoon? 🙂

    1. Valitettavasti ei 🙁 sillä en ole koskaan moista valmistanut vaan luotan voiteissa ihan kauppojen valikoimaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *