Ihonhoidon uudet tuulet

Tuotteet saatu.

Olen aikaisemminkin puhunut, että minulla on nykyään haasteita ihoni kanssa. Olen pitkään kärsinyt PODsta johon keväällä tehty Led -valohoito auttoi hienosti. Jo ennen kesää huomasin kuitenkin, että ihoni punoittaa kovasti, etenkin kaulalta ja decolleteelta. Ihoni  ärsyyntyi helposti, mutta en oikein tiennyt miksi. Tuntui, että olen vähän pihalla siitä, millaisia tuotteita ihoni kaipaa ja aloin karsia tuotteita reilulla kädellä kylppärini kaapista.

Heinäkuun lopussa huomasin, että ihoni tuntuu rutikuivalle, mutta en oikein uskaltanut laittaa siihen mitään tuhdimpaa voidetta. Monet voiteet tuntuivat ärsyttävän ihoani ja minulle alkoi tulla itselleni hyvin epäominaisia näppyjä.

Varasin ajan Skinmedhoitolaan, sairaanhoitajan konsultaatioon. Halusin jutella ihoni ongelmat läpi ja tehdä hoitosuunnitelman asiantuntijan opastuksella. Se kannatti. Ihana Anne sanoi minulle, että nyt on aika jättää tuotteiden testailu hetkeksi taka-alalle ja keskittyä hyvään perushoitoon, ja panostaa ihonhoitoon yhden sarjan tuotteilla.

Minulle tehtiin tietokoneella analyysi, jossa katsotiin ihoni kunto. En oikeastaan edes järkyttynyt, vaikka todellinen ikäni on 46 ja testi antoi ihoni tämänhetkiseksi iäksi 52 vuotta. Ihon kimmoisuus oli hyvä eli se että olen aina hoitanut hyvin ihoa näkyi tuloksissa positiivisesti. Pigmenttimuutokset, ihon palaminen vuosien varrella ja ihon raju kuivuus alensivat tulosta. Jo Led -valohoidon aikaan Anne mainitsi minulle lievästä rosaceasta, mutta nyt se oli tosiaan alkanut ottaa vallan ihollani.

Sain testiin Zo Skin Health –sarjan tuotteita.

Ihonhoitoni kulmakivi on nyt Exfloliating Polish kuorintavoide, jolla kuorin ihoni kaksi kertaa viikossa. Puhdistan ihon aamuin illoin Gentle Cleanser puhdistusgeelillä, jonka tuoksuun ja tunteeseen rakastuin välittömästi. Olen karttanut geelimäisiä puhdistuksia, koska olen ajatellut niiden olevan iholleni liian napakoita tai kuivattavia. Tämä tuntuu kuitenkin aivan täydelliselle nyt.

Aamuin illoin levitän iholleni nyt Rozatrol ja Daily Powder Defence voiteet, aamulla lisään tähän päälle vielä Color Science 3 in 1 – primerin jonka pieni sävy tasoittaa ihoni punotusta jo sellaisenaan. Arkena lisään päälle toki vielä meikkivoiteen.

Kahden viikon tuotteiden käytön jälkeen iho ole enää niin punainen ja pahin ärsytys on poistunut. Kuorinta on tehnyt ihostani kirkkaamman näköisen ja tuntuu että meikki levittyy kasvoille kauniimmin.

Toiveet ovat suuret että ihostani tulee taas hyvä ja rosacea saataisiin kuriin. Käytän nyt tuotteita pari kuukautta, ja menen sitten uudelleen Annen luokse. Suunnitelmissa on ainakin timanttikuorinta, mutta tällä hetkellä olen enemmän kuin tyytyväinen, että tuloksia pyritään saamaan nimenomaan hyvällä kotihoidolla.

 

kauneus iho
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *