Tapaus kuukuppi

Screen Shot 2018-11-13 at 22.07.04.png

Nyt tulee hiukan epätavallinen aihe Meikkipäässä, mutta kerron tässä postauksessa tuotteesta, joka on muuttanut elämääni naisena radikaalisti parempaan suuntaan.

Postauksen aiheena on kuukuppi.

Aloin kesällä yhtäkkiä pohtia miksi suhtautumiseni kuukuppiin oli niin epäluuloinen, silti vaikka useat ystäväni olivat kertoneet siirtyneensä käyttämään siteiden ja/tai tamponien sijaan kuukuppia. Kirjoitin Facebook-päivityksen (saatesanoin miehet voivat skipata tämän aloituksen) aiheesta. Yllättäen kuukuppipäivitys synnytti todella hyvän keskustelun, jonne ei eksynyt kuin muistaakseni yksi (jonkun miehen) irvaileva kommentti. Valtaosa kuukuppia kokeilleista ystävättäristäni olivat todella tyytyväisiä ja innostuneita myös jakamaan ajatuksia tästä keksinnöstä.

Taustatietona kerrottakoon, että olin niputtanut kuukupin samaan hippikategoriaan voimakivien kanssa ja kertakaikkisesti pitänyt koko keksintöä aivan vastenmielisenä. Syytän markkinointia. Jos tuote olisi ajatuksena myyty minulle terveys- eikä ”jumalatar”aspektilla (vrt. eng.kielinen nimi Goddess Cup), olisin kenties suhtautunut avoimemmin. 

Sain keskustelua seuranneelta kosmetiikan PR-naiselta viestin, että hänen edustamansa OrganiCup lähettäisi minulle mielellään tuotteensa testattavaksi. Päätin rohkaistua ja kokeilla, jotta pääsisin epäluuloistani eroon. Kun kuppi sitten saapui, järkytyin sen koosta. Olin suorastaan kauhuissani ja mietin miten ihmeessä moisen kapistuksen saisi ikinä asetettua paikoilleen. (Se taitellaan)

OrganiCup kuukuppia on saatavana kahta eri kokoa A synnyttämättömille ja B synnyttäneille naisille. Minulla on kolme lasta, joten sain koon B. Leikkasin heti aluksi asetintappia reilusti lyhyemmäksi. Taiteltuna kuppi asettui ihan hyvin paikoilleen, tunsin kuitenkin lievää epämukavuutta ensikokeilun jälkeen. Opin tekniikan kuitenkin nopeasti, enkä nykyisin enää huomaa koko kupin olemassaoloa. OrganiCup toimii niin hyvin, että jonain kuukautispäivänä koko ”vaivan” lähes unohtaa. 

Nyt naurattaa, kun olin pitänyt silikonista valmistettua ällöttävämpänä kuin tamponia, tämä ajatus on kääntynyt täysin päälaelleen. Uskon, että tulevaisuudessa yhä useampi siirtyy kokonaan kuukupin käyttöön.

Oletteko kokeilleet kuukautiskuppia?

Tuote saatu.

Kommentit (16)
 1. Kuukuppi on kyllä aivan mielettömän hyvä keksintö. Olen käyttänyt sitä noin vuoden ja jo ekasta kerrasta asti kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin! En TODELLAKAAN aio vaihtaa takaisin tamppooneihin tai siteisiin.
  Kuukupin saa helpoiten pois ”synnyttämällä” sen eli änkeämällä ja sitten nappaa pohjasta kiinni. Leikkasin heti alussa sen antennin veks.
  Kaverini suositteli kuukuppia jo 10v sitten mutta en silloin uskonut että se voi olla hyvä, tai oikeastaan luulin, että se tuntuu ikävältä. No tamppooni tuntuu ikävältä mutta kuukuppi ei koskaan. Harmittaa, etten aloittanut käyttöä jo 10 v sitten vaan tuhlasin rahani pahan tuntuisiin, ohivuotaviin siteisiin ja hankaaviin tamppooneihin, joihin ei voinut edes luottaa.

 2. Mä oon käyttänyt kuppia viimeiset, öö, yli kymmenen vuotta. Sama kuppi ollut käytössä koko ajan. Kuukautisten aikana pesen sen kylmällä vedellä, loputtua pesuaineella (Lactolinella) ja keitän vielä ennen seuraavien menkkojen alkamista. Vähän on värjäytynyt, muuten pysynyt ihan hyvänä. Nyt oon miettinyt, että ehkä olis aika vaihtaa, mutta kun tuo vielä toimii ihan hyvin…

  Kuukuppi on älyttömän paljon mukavampi käytössä kuin tamponit tai siteet! Se ei kuivata limakalvoja tai noin ylipäätään TUNNU. Sen voi unohtaa sisäänsä. Jos ei muista tyhjentää, niin kuppi alkaa tulvia yli, jolloin muistaa 🙂 Mulle riittää yleensä aamuin illoin tyhjennys, mutta mulla onkin käytössä se Lunetten isompi malli.

  Alkuvaiheessa mullakin meni jonkin aikaa, ennen kuin opin tekniikan. Itse asiassa ihan ekan kokeilun jälkeen taisin traumatisoitua niin, että se nökötti vuoden kaapissa ennen kuin uskalsin kokeilla uudelleen. Mutta kun tekniikan oppi, niin ongelmia ei ole ollut. Tärkeintä on lähinnä se, että ei mene paniikkiin. Mitään kamalaa ei voi sattua. Emätin ei ole mikään pohjaton kaivo, joka nielee asioita. Mulle käy usein niin, etenkin nukkuessa, että kuppi kipuaa jonnekin syvälle. Sitten se pitää _ponnistaa_ alaspäin. Se ei ole vaikeaa, kun sen vain kerran hoksaa, miten se tehdään (vähän kuin kakkaisi :D). Jos sitä yrittää vain sormillaan haroa, eikä yhtään käytä sisäisiä lihaksia, niin siinäpähän haroo. Mutta ponnistamalla sen voi saada niin alas, että siitä saa jo ihan hyvän otteen kahdella sormella. Antennin voi leikata vaikka kokonaan pois (mulla taitaa olla jokin puolen sentin nysä tallella).

  Kuppi on tarkoitus jättää tosiaan melko alas, alemmas kuin tamponi. Kun se on oikein paikoillaan, sitä ei tunne mitenkään. Koko voi tosiaan jotakuta hirvittää, mutta emätin on joustava elin, kyllä se sinne mahtuu 🙂

  Mulla oli kuppi käytössä jopa Afrikan-matkalla kenttäolosuhteissa, jossa lattiavessoissa kyykistellessä se oli paljon hygieenisempi ratkaisu kuin tamponi tai siteet olivat olleet – sitä ei tarvinnut ottaa pois vessakäynnin yhteydessä, vaan vasta illalla hotellilla, kun pääsi kunnolla pesemään kädet ym.

  Suosittelen kyllä lämpimästi ja kannustan kaikkia ainakin kokeilemaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *