Arkiruokaa

arkiruokaa.jpg

Arkiruokailu. Asia, johon välillä ei jaksaisi paneutua ollenkaan, mutta joka on pakko aina suorittaa. Rakastan ruokaa ja myös ruuanlaittoa, mutta on päiviä jolloin ei a) olisi aikaa, b) viitseliäisyyttä tai c) kumpaakaan. Olenkin ottanut tavaksi tehdä jotain perusruokaa isomman satsin alkuviikosta niin, että samaa ruokaa voi syödä päivälliseksi ainakin kahtena tai kolmena päivänä. Meillä on molemmilla aika epäsäännölliset aikataulut, ja on ihan mahtavaa tulla kotiin pitkän päivän jälkeen kun tietää, että kaapissa odottaa valmiiksi terveellistä ruokaa.

Tällaiseksi mainioksi arkipäivien pelastukseksi on meillä muodostunut ehdottomasti makaroonilaatikko. Varsinkin uusi trendiversio, avokadopastan manttelinperijä, karitsaloota, jota on mukavasti ryyditetty pekonilla ja punaviinillä, on todella hyvää ja helppo tehdä. Hanna Gullichsen on jakanut ohjeen täällä. Viime viikolla arki-iltoja sulostutti siskonmakkarakeitto ja pannukakku. Aika perinteistä settiä siis meillä päin. Viikonloppuisin ja ystävien kanssa on ihanaa paneutua enemmän ja kokeilla uusia reseptejä, arkena tehdään turvallista perusruokaa.

Mitä teillä syödään arkisin?

koti ruoka-ja-juoma