Bestmanien asut

bestmanit_-_mennaan_vaan.jpg

Tadaa! Kyllä meillä oli komeita poikia häissä! Tytöt pukeutuivat tummansiniseen, joten päätimme, että myös bestmaneille tulisi tummansiniset puvut. Osalla pojista olisi ollut siniset puvut omasta takaa, mutta kaikki olivat myötämielisiä vuokrapuvuille – näin ei tarvinnut itse huolehtia puvun ja paidan siisteydestä ja mätsäämisestä.

Seuraava haaste olikin löytää vuokrattavat tummansiniset puvut. Ei muuten helppo homma voin kertoa! Melkein kaikissa pukuvuokraamoissa on vain mustia ja harmaita pukuja vuokrattavana, selvästi sininen ei ole vielä vakiinnuttanut asemaansa juhlapukuna samalla tavalla. Noh, siniset puvut me halusimme (minä halusin…), joten soitin melkein jokaiseen vuokraamoon Helsingissä kunnes Pukuvuokraamo Gasell GP:ssä tärppäsi. Menimme paikalle sulhasen kanssa, sillä harkitsimme ensin vuokraavamme myös hänen pukunsa. Gasellilla oli tavallisia tummansinisiä pukuja ja tällaisia ”trendi-pukuja”, joissa on ”hienostunut kiilto”. Valitsimme ensin bestmaneille tavalliset siniset puvut, mutta liikkeestä soitettiin myöhemmin, että vain näitä kiiltäviä vuokrataan. Päätimme myös, että puvun kanssa ei tule liivejä ja paidoiksi tulee tavalliset paidat nappilistoilla. Olin hankkinut taskuliinat jo aikaisemmin ja rusetit olin päättänyt tehdä itse, joten muuta emme vuokraamosta tarvinneetkaan. Bestmanit kävivät kukin itsekseen sovittamassa pukuja ja ne noudettiin pari päivää ennen häitä valmiiksi silitettyinä.

bestmanit_2_-_mennaan_vaan.jpg

Siinä missä puvut näyttivät sisätiloissa hienostuneesti kiiltäviltä, tuli kirkkaassa auringonvalossa minulle mieleen vain Rihannan biisin sanat ”shine bright like a diamond”.. Eli kylläpä kiilsi! Mutta olipahan ainakin juhlavaa. Valitettavasti kaikki mitat eivät onnistuneet täydellisesti, yhdet puvunhihat olivat liian pitkät ja yhden paidanhihat liian lyhyet. Kokonaisuudessaan bestmanit kyllä näyttivät hienoilta ja suosittelen lämpimästi samanlaisten pukujen vuokraamista, ilmeestä tulee paljon yhtenäisempi tällä tavalla.

Tein bestmanien rusetit itse samasta pellavakankaasta, josta teimme myös servetit. Naureskelimme, että on tärkeää että bestmanit mätsävät kattaukseen 😀 Mutta se vain sopi mielestäni aika kivasti ja toi ripauksen omaleimaisuutta asuihin. Ohjeet rusetin tekemiseen löytyy esimerkiksi täältä. Rusettien tekeminen ei ollut vaikeaa, mutta oli aika hankalaa saada niistä oikean pituiset (pitäisi mitoittaa jokaisen kaulanympäryksen mukaan). Pellava oli kankaana myös melko löysää, joten tärkkäsin rusetit vielä silityksen yhteydessä, jotta ne pysyivät terhakoina. Rusettien kanssa meni muuten hyvin, mutta pojat eivät osanneet hääaamuna solmia rusettejaan itse..

_mg_8655.jpg

_mg_8650.jpg

Varmista siis hyvissä ajoin, että sekä sulhanen että bestmanit osaavat pukeutua asuihinsa, tai muuten löydät itsesi solmimasta bestmanien rusetteja vannehameessa kun sinun pitäisi jo pukeutua omaan hääpukuusi! Vaikka sainpas ainakin oikaistua kaikkien rusetit kuntoon samalla 😉

Mukavaa alkanutta viikkoa tyypit!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *