Brownie cookies
Viime viikolla hesari kirjoitti hittileivonnaisesta, Brookiesta, eli brownien ja cookien sekoituksesta. Tutkin aihetta hieman lisää ja löysin reseptejä, joissa nämä kaksi oli yhdistetty yhdeksi leivonnaiseksi kerrosten sijaan. Olin luvannut leipoa ystäväni tupaantuliaisiin jotain suklaista, joten leipaisin lauantaina pari annosta näitä pinnalta rapeita ja sisältä mehevän sitkeitä herkkupaloja. Keksit tekivät kauppansa ja reseptiä tiedusteltiin useaan otteeseen, joten uskallan melko varauksetta kehua!
Brownie cookies
12 kpl melko isoja keksejä (tai enemmän pieniä)
225g tummaa suklaata
30g voita
2 kananmunaa
1 3/5 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
3/5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
75g tummaa suklaata karkeasti rouhittuna
- Lämmitä uuni 175 C. Ota kaksi uuninpeltiä esiin ja vuoraa leivinpaperilla. Pilko suklaa karkeasti.
- Laita 225g suklaata ja voi kuumankestävään kulhoon ja laita kattilan päälle jossa on hiljalleen kiehuvaa vettä. Sekoita kunnes suklaa ja voi on täysin sulanutta ja sekoittunutta. Ota pois liedeltä.
- Sekoita kananmunat ja sokeri kulhossa, älä vaahdota. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola toisessa kulhossa ja laita sivuun.
- Lisää sulanut suklaa sokeri- ja kananmunaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kääntele kuivat ainekset vähitellen sekaan lastalla. Lisää myös loput rouhitusta suklaasta ja sekoita.
- Ota lusikalla isoja nokareita taikinaa ja laita pellille. Jätä muutama sentti kekojen väliin. Paista keskellä uunia n. 10 minuuttia, kunnes pinta halkeilee ja ei enää kiillä. Älä paista liian kauan!
- Anna jäähtyä pellillä. Tarjoile heti tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa.
Alkuperäinen resepti täältä.