Kevättä rinnassa ja raakakakkua masussa eli suklaisen raakakakun maaginen ohje

IMG_3107.JPG

Meillä alkoi kevät! Menin nimittäin viime viikolla aivan sekaisin tästä keväistyvästä ilmanalasta (sumu ja lumisade rauhoittivat vain aavistuksen) ja sen jälkeen meillä on kevästelty. Päätin Eeva Kolun innoittamana kokeille vihersmoothieita, vaihtaa olohuoneeseen pirteämmän maton ja ostaa uudet sohvatyynyt. Ja leipoa raakakakkua. Koska niin keveässä ja keventyvässä mielentilassa mielestäni näköjään tehdään; ruetaan terveellisiksi elämästänautiskelijoiksi.

Ja sellainen tämä raakakakku kyllä onkin, nautiskelijan raakakku. Pohja maistuu pähkinäiseltä ja suklaiselta ja päällys samaan aikaan samettisen pehmeältä ja täyteläiseltä mutta kuitenkin raikkaalta. Nam! Reseptin sain nimettömänä word-tiedostona työkaveriltani, jolta kakku oli jo vienyt jalat alta. Alkuperä on siis hukassa. Englanninkielisen ohjeen nimi on Double Chocolate Cheesecake Brownies, mutta minusta suklainen raakakakku on kuvaavampi. Tein ohjeen puolikkaana, jolloin siitä tuli ison Teema-lautasen kokoinen kakku.

Suklainen raakakakku

Pohja

– 2,5 dl pekaanipähkinöitä

– 1,5 dl manteleita

– 6 dl taateleita

– 2 rl raakakaakaojauhetta

Kuorrutus

– 3 avokadoa

– 1 banaani

– 2,5 dl taateleita

– 3 rl siirappia

– 2,5 rl (kukkuraista) raakakaakaojauhetta

– 2 rl mantelivoita (korvasin siirapilla..)

Aloita pohjasta. Poista taateleista kivet ja heitä kaikki ainekset blenderiin. Jos sinulla on hieman onnettomat tehot omaava huristin niin kuin minulla, suosittelen surauttamaan ainekset ainakin kahdessa tai kolmessa osassa. Surisuttele noin 2-3 minuttia, kunnes seos on mukavan tahmaista. Älä surruta liian sileäksi, jätä koostumukseen mukavia pieniä pähkinän paloja.

Painele seos vuokaan (tai esimerkiksi isolle lautaselle, kuten itse tein) nuolinta tai lusikkaa apuna käyttäen. Jätä odottelmaan.

Kuorrutus on lähes vielä helpompi tehdä kuin pohja: pilko aineet blenderiin, pyöräytä kone käyntiin ja odottele noin 5 minuttia. Koostumuksen tulisi olla kermaisen notkeaa, mutta ei kuitenkaan valuvaa.

Levitä seos kakkupohjan päälle ja ripottele pinnalle vähän pekaanipähkinöitä (tai maun mukaan jotain muita pähkinöitä) ja laita koko komeus noin tunniksi pakastimeen. Tässä vaiheessa kakku on jo valmista syötäväksi, mutta alkuperäinen ohje neuvoo laittamaan kakun tämän jälkeen vielä muutamaksi tunniksi jääkaappiin asettumaan. Mieluiten kuulemma yön yli. Me söimme parin tunnin päästä valmistamisesta ja hyvää oli!

img_3111.jpg

Nautitaan näteiltä lautasilta mielellään tulppaaneita ihaillen.

Onko teillä hyviä ruokaohjeita kevääseen? Smoothiet ja raakakakut on erityisen toivottuja!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *