Kranssikurssilla

img_2164.jpg

Aloitin joulufiilistelyn toden teolla viime viikolla kun osallistuin kranssikurssille. Ai että oli ihanaa! Satuin bongaamaan Cilla’s putiikin instassa ilmoituksen Inboomin kanssa yhteistyössä toteutettavasta kurssista ja ilmoittauduin heti mukaan, sillä olin jo pitkään pohtinut että haluaisin mennä oppimaan joko kukkien asettelua tai kranssien tekemistä. Tällä kurssilla vielä tarjoiltiin kuohuvaa ja herkkuja – täydellinen torstai-ilta siis!

Aluksi kävimme läpi ihan kranssin sidonnan perustekniikkaa, materiaalien käsittelyä sekä erilaisia kranssityylejä. Itse olen viehättynyt todella kovasti toispuoleisista kransseista viime vuosina ja päätin kokeilla sellaisen tekemistä. Inbloomin väki oli tuonut myös näytille muutamia erilaisia kransseja joiden avulla sai vähän luovuutta valloilleen. Kranssin voi sitoa lähes mihin vain, meillä oli käytössä sekä oksista taivutettuja ympyröitä että metallisia pohjia. Myös yksittäiseen oksaan voi tehdä kranssin, mitä en ollut tullut ajatelleeksikaan. 

img_2168.jpg

Meillä oli käytössä aivan ihania materiaaleja, erilaisia eukalyptuksia ja sypressejä ja kaikkea muuta kaunista vihreää, joiden nimistä ei ole minkäänlaista muistijälkeä. Valikoimassa oli myös hentoja varpumaisia kukkia, jotka kuivuvat kauniisti. Ainakin yksi kurssilainen teki näistä varvuista aivan upean värikkään kranssin, joka sopisi oven koristukseksi koko syksyn.

Kurssi-iltana muistin taas miksi käsillä tekeminen on niin valtaisan hauskaa, siihen upputuu niin täydellisesti että pää tyhjenee kaikesta jonninjoutavasta. Oma keskittymiskykyni on myös tällaisen käsillä puuhasteltavan äärellä aivan eri tasolla kuin muuten, ei paljon facebook kiinnostele kun on puolivalmis kranssi kourassa. Totesin siis jälleen, että pitäisi useammin tehdä jotain konkreettista, siitä tulee hyvä mieli.

img_2181.jpg

img_2179.jpg

Onko muilla alkanut jo jouluvarvas vipattamaan?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *