Kummallisimmat raskausvaivat Top 5

img_1963.jpg
Baby on kohta neljä kuukautta, joten en enää hyvään toviin ole ollut raskaana, thank God. Muisti on jännä toveri, sillä epämieluisien asioiden unohtaminen tapahtuu salaman nopeasti. Ainakin jos kyse on raskausoireista. Tässä on kyllä varmaan taas jokin hormoni, joka blokkaa ikävät muistot äidiltä, jottei tulevat lisääntymishalut katoaisi. Luonto voittaa jälleen. Mutta, koska muistia pinnistelemällä pystyn vielä jotenkin palaamaan neljän kuukauden takaisiin tunnelmiin, jaan itseäni eniten hämmästyttäneet raskausoireeni teille armaat uteliaat ystäväni.

1. Puutuneet sormet ja varpaat
Kyllä vain, huomasin yhtäkkiä kesällä että ensin kyynärvarren kipuna alkanut käsivaiva eteni ensin oikean käden etu- ja keskisormen puutumiseen. Parin viikon päästä meni myös toisen käden sormet ja siitä hetken päästä isovarpaat. Omituista, joskin kuulemma ei vaarallista. Minua lohduteltiin, että kyllä ne siitä sitten synnytyksen jälkeen palautuvat. Viime viikolla havahduin siihen, että tosiaan, kaikki raajani tuntevat jälleen.

2. Nenän tukkoisuus
Täysin puskista, yllättäen ja arvaamatta nenä meni aivan tukkoon välillä monta kertaa päivässä. Siis sillä tavalla ”en voi hengittää nenän kautta” -tukkoon ilman flunssan tai rään häivääkään. Vain avaava nenäsumute auttoi.

3. Kuorsaus
Ihmettelin kerran, että miksi mieheni on yhtäkkiä alkanut käyttää korvatulppia nukkuessaan. Hetken tivattuani selvisi, että kuorsaan unissani NIIN KOVAA, ettei hän pysty nukkumaan. En meinannut ensin uskoa tätä, mutta nukahdettuani äitini mökillä sohvalle ja nähtyäni kaikkien virnuilevat ilmeet herättyäni, tiesin, ettei mieheni ollut liioitellut. Damned!

img_1961.jpg

4. Kadonneet allergiat
Tämä ei varsinaisesti ollut vaiva vaan taivaan lahja, mutta kaikki allergiani yhtäkkiä katosivat raskausaikana. Olen normaalisti melko allerginen monille hedelmille kuten omenalle, päärynälle, nektariineille, persikoille, kirsikoille ja monelle muulle ihanalle, mutta raskausaikana pystyin syömään jälleen kaikkea! Ja se oli ihanaa. Rouskutin menemään omenan päivässä.

5. Pituuskasvun tehnyt jalka
Miten on edes mahdollista että aikuisen ihmisen jalka kasvaa pituutta?! No, uskottava se on, sillä vanhat kengät painavat isovarvasta. Edelleen, näin 4kk synnytyksestä. Elättelen vielä pieniä toiveita paluusta vanhoihin mittoihin myös jalan osalta, mutta vähitellen lienee kuitenkin aika tunnustaa tosiasiat. Tämä on kaltaiselleni kenkäihmiselle melkoinen katastrofi. Sen sijaan lähipiirin 38 kokoiset hierovat pieniä karvaisia käsiään yhteen ja odottavat sitä päivää kun luovutan. SE EI OLE VIELÄ!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *