Punajuuri-vuohenjuustopizza

pizza_1_-_mennaan_vaan.jpg

Meillä oli eilen pizzaperjantai ja halusimme kokeilla jotain uutta. Anoppini tekee usein alkupalaksi punajuurta ja vuohenjuustoa ihan vaan kiekkoina päällekäin, joten tästä sain idean josko näitä herkkuaineita voisi yhdistää pizzassa, ja kyllähän niitä voi! Pienen googlettelun tuloksena löysin Hesarin sivuilta ohjeen moiseen pizzaan ja tuunailin siitä Muttigate-hengessä oman version. Pizzasta tuli aivaan älyttömän hyvää, vaikka itse sanonkin, joten voin lämmöllä suositella!

Punajuuri-vuohenjuustopizza

Pohja (uunipellillinen):

30g hiivaa
2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
7 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
1tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä

Tomaattikastike:

1 tlk Mutti Polpa tomaattimurskaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
merisuolaa
pippuria myllystä

Täytteet:

4 punajuurta
n. 3 dl vettä
2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
2 rkl siirappia
suolaa
mintunlehtiä
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
Parmesan tai Grana Padano -raastetta

1. Tee taikina valmiiksi kohoamaan.

2. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi ja kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä noin 10min. Lisää Mutti ja keittele kevyesti poreillen kasaan, niin että liika neste haihtuu. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuori punajuuret ja leikkaa niistä terävällä veitsellä ohuita viipaleita. Mittaa pannulle vesi, suola, balsamiviinietikka ja siirappi ja keitä punajuuria liemessä miedolla lämmöllä, kunnes ovat sopivan al dente.

4. Painele taikina pellille ja levitä tomaattimurska sen päälle. Lisää tomaattimurskan jälkeen parmesan-raaste sekä reilusti mintunlehtiä.

5. Asettele punajuuriviipaleet tasaisesti koko pizzalle ja lastaa lopuksi päälle vuohenjuustoviipaleet. Pirskota pinnalle vähän oliiviöljyä ja rouhaise myllystä pippuria ja merisuolaa. Voilà!

6. Paista 250 asteessa uunin keskiosassa n.10 minuuttia. Itse siirsin vielä muutamaksi minuutiksi alatasolle, jotta pohja sai väriä ilman että juustot korventuivat.

7. Nautiskele hyvässä seurassa esimerkiksi punaviinin kera!

pizza_2_-_mennaan_vaan.jpg

IHanaa viikonloppua kaikille!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *