Puolvuotiskatsaus

img_6099.jpg

Pieni velmuilija Espanjan lomalla – ilme 6/5

Oskar täytti pari viikkoa sitten puoli vuotta. Voisin käyttä A4:n verran tilaa hämmästellen että todellako minulla nyt on sellainen iso 6kk vanha vauva, jollaisia syksyllä katselin hämmentynein silmin. Sen sijaan kuitenkin kerron mitä kaikkea hienoa hän ja me on/olemme viime aikoina tehneet eli mitä tällainen puolikkaan vuoden ikäinen pötkylä oikein puuhaa:

– Oskar painaa noin 9 kiloa. Sellaisen keskisopivan kahvakuulan verran siis. Nyt kun vauvan ryhti on jämäköitynyt on alkanut myös se kuuluisa lanteella kantaminen. (Ja kävimme tällä viikolla myös mama-jumpassa, missä lasta oikeasti käytettiin kahvakuulana)

– Olemme siirtyneet  vaunukopasta ratasistuimeen. Pieni askel ihmiskunnalle mutta suuri vauvan viihtyvyydelle ja päivärytmiä vahtaavalle äidille, joka aiemmin suhtautui nihkeästi paikasta toiseen siirtymiseen jos ei ollut lapsen päikkäriaika.

– Lapsi osaa istua syöttötuolissa! Huraa! Tätä olen odottanut kuin kuuta nousevaa, sillä kovasti osallistuva lapsemme on jo pari kuukautta ollut mallia ”minä itse” ruokapöydässä, mutta sitterissä (tms takakenossa olevassa asennossa) ei saa sormiruokailla.

– Lapsonen syö itsenäisesti smoothie-pusseja, kivaa ja kätevää esimerkiksi ravintolassa!

– Lapsi nukkuu yöllä. Kiitos unikoulun, josta kerron lisää toiste. Tähän sellainen rukouskädet-emoji.

– Oskar liikkuu paikasta toiseen vinhalla kierimistekniikalla, joka on melko muuntautumiskykyinen, sillä myös 360 akselin ympäri onnistuu. Hän osaa myös käyttää huonekalujen jalkoja hyväkseen vaihtaakseen suuntaa ja löytyy välillä mitä uskomattomammista kolosista ja on äidin riemuksi noin minuutin välein jossain jumissa. Eteenpäin sen sijaan hän ei osaa mennä.

Hirmuista vauhtia nämä pikkutyypit kasvavat ja kehittyvät! Joskin on tässä vielä muutama askel otettava ennen kuin esimerkiksi kouluun pääsee.

img_6110.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *