Synttäriviikon valmisteluja

Napukka täyttää muutaman päivän päästä vuoden! (Tähän kohtaan asiaan kuuluvaa päivittelyä siitä, miten aika on mennyt nopeasti ja miten meidän pikkuvauva on jo niin iso!)

Olen valinnut synttäreiden teemaksi helppouden, sillä vaikka rakastan juhlien järjestämistä, haluan ennen kaikkea olla itse Napukan ekoissa synttäreissä rennolla mielellä. Napukka ei edelleenkään  nuku mitään pitkiä päiväunia, (vaikka siitä 2x 30min -vaiheesta ollaankin jo päästy vähän parempaan suuntaan), joten olen koettanut oikeasti mitoittaa järkevästi kaiken valmistelutyön. Juhlat ovat tämän viikon sunnuntaina, ja Miehen saan mukaan järjestelyihin lauantaina iltapäivästä. Sitä ennen en oikeastaan edes koeta tehdä kauheasti mitään muuten kuin ajatuksen tasolla.

Kotimme on melko pieni keskustakämppä, joten nyt kun vielä olemme hankkiutuneet sohvasta eroon, ei meillä oikein pidetä mitään tällaisia kutsuja. Miehen työkaveri keksi sitten loistavan idean: Synttärit voisi järjestää heidän työpaikkansa oleskelutilassa, jossa on myös keittiö! Ilmeeltään se on oikein kiva tila suurine ikkunoineen ja nykyaikaisine sisustuksineen. Sieltä saamme myös tarpeeksi astioita, kahvitermareita ja kaikkea tarvittavaa, istumapaikkojakin on kaikille! Ja mikä parasta, pienimmille juhlijoille on tarpeeksi tilaa temmeltää. Napukka on juhliensa nuorin osallistuja, mutta hänkin painelee taaperokärryillään jo aikamoista vauhtia. (Eilen hän käveli ilman tukeakin jo parin metrin matkan!) Parasta järjestelyssä kuitenkin on se, että kämppää ei tarvitse siivota ja järjestellä juhlakuntoon. 😉 Sopii siis valittuun teemaan.

Teeman mukaisia tarjoiluja mietin pitkään, kunnes Pinterestiä selaillessani törmäsin meille täydellisesti sopivaan ratkaisuun: Taco-buffet! Juhlat täytyy kuitenkin Napukan päikkäreiden vuoksi ajoittaa ihmisten lounasaikaan, joten ihan kunnollista syötävää tulee olla tarjolla. Koska kyseessä ovat yksivuotiaan juhlat, syödään tacot tietysti kiddy style, eli täytteet kerätään omaan annoskulhoon tacokuoren sijaan ja päälle ripotellaan maissilastuja. Ratkaisu on täydellinen meille kahdestakin syystä: Napukka rakastaa tomaattia, avokaadoa, kanaa ja vauvojen maissiraksuja. Lisäksi täytteitä on helppo jakaa apuaan tarjonneille vieraille tuotavaksi. Paikanpäältä löytyy yhtenäiset kulhot, joissa valmiiksi pilkotut tomaatit, kurkut ynnä muut vaan laitetaan tarjolle. Lämpimät jauheliha- ja kanatäytteen teen juuri ennen vieraiden tuloa juhlatilan keittiössä. Makealle puolelle tarjoiluja äitini on luvannut leipoa muffinseja ja itse teen silloin lauantaina, kun Mies on tullut kotiin, marenkeja ja keväisen juustokakun. Kakun päälle kasaan keon sormiruokailuun soveltuvia marjoja ja hedelmänpaloja. Vielä helpommalla pääsisi toki, jos ostaisi marengit ja kakun valmiina, mutta tosi paljon tykkään leipomisesta, ja olen mielestäni budjetoinut ajan siten, että ehdin iman kiirettä.

Koristelupuoleen en ole kauheasti panostanut, sillä tila jo itsessään on kivan näköinen. Tarjoilut tekevät siitä sitten juhlavan. Olen ostanut tasan ilmapalloja ja lautasliinoja. Lisäksi ostin Napukalle juhlamekon.

Sunnuntaina vanhempani ovat lupautuneet tulemaan aamupäiväksi Napukan kanssa leikkimään sekä olemaan hänen kanssaan ekojen päiväunien ajan. Minä ja Mies hilpaisemme laittamaan juhlatilaa kuntoon.Ihan mahtavaa, että Miehen työpaikka on kävelymatkan päässä kotoamme!

Juhlijoita kekkereille on tulossa vähän alle 20, mukana myös Miehen vanhemman pojan tyttöystävä!! Lapsia on tulossa muutama, mistä saadaan juhliin kivasti pientä vipinää. 🙂 Toivottavasti sunnuntaina aurinko paistaisi, niin juhlatila pääsisi kunnolla oikeuksiinsa.

Uskon, että meille on joka tapauksessa kivat juhlat tulossa!

perhe tapahtumat-ja-juhlat ruoka-ja-juoma lapset
Kommentit (2)
  1. Suunnitelmat kuulostaa tosi hyviltä ja varsin realistisilta. Mahtavaa että mitoitat valmistelut voimavarojen mukaan!

    Meillä juhlittiin kuopuksen ekoja synttäreitä pari kuukautta sitten varsin samanlaisissa merkeissä. Paikkana oli taloyhtiön kerhohuone ja lounaaksi tarjottiin tortilloja. Kahvipöydän tarjottavat tulivat valmiina kaupasta kun en jaksanut leipoa mutta jotain halusin tehdä niin väkersin vesimelonihain.

    Kivoja juhlia ja tietysti paljon onnea Napukalle jo ennakkoon!

    1. Kiitos! Joo, välillä tuntuu, että KAIKKI muut on jaksanu vääntää Pinterest-tasoiset synttärit ja tietysti ihan yksin… 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *