Shrimps

Lookbook5.png

Blogistani on varmasti jo käynyt selväksi, että en ole turkis diggailija. Vaatekaappini on kuitenkin aina avoin amazing faux fur:ille, ja sieltä löytyisi juuri nyt sopiva kolo uudelle Lontoolais merkille, tekoturkkeja valmistavalle Shrimps:ille!

Hardcore turkisvastustajat ovat yleensä myös tekoturkkeja vastaan ja ihan hyvin argumentein – tekoturkkia käyttämällähän periaatteessa viestii, että kuolleen eläimen turkin kantaminen on esteettisesti kivan näköistä, eli turkin idea on okei, vaikka valmistustapa ei ole.

Myös tekoturkin ympäristöhaitat nostetaan usein esiin, mutta according to my research oikean turkin valmistus on monta kertaa ympäristöä kuormittavampaa kuin tekoturkin valmistus (oikean turkin valmistus kuluttaa 15 kertaa enemmän energiaa kuin tekoturkin. Oikeat turkit myös upotetaan kemikaaleihin, jotta ne eivät maantuisi liian nopeasti kertoo Peta). 

Rakastan pörröisyyttä ja eri tekstuureja vaatteissani, enkä itse koe tekoturkkeja ongelmallisiksi. En eteenkään tällaisia pastellinvärisiä hattaraluomuksia, jotka ainoastaan tekstuurinsa puolesta muistuttavat oikeita turkkeja. Minusta on vain hyvä, että pehmeää, pörröistä materiaalia voi tuottaa tappamatta eläimiä. 

Shrimpsin suunnittelija Hanna Weiland käyttää myös jotain super uutta tekoturkista, joka kuulemma tuntuu paljon pehmeämmältä ja laadukkaammalta kuin normi tekoturkis. Faux fur revolution! Minun puolestani kaikki muotitalot voisivat alkaa käyttää tätä maagista tekoturkkimateriaalia ja vaikka sitten värjätä sen oikean tavaran näköiseksi jos niin haluavat. Silloin minkkiparkojen kärsimys ainakin loppuisi ja eikö se ole koko pointti?

hannah-weiland_2821772a.jpg

Tässä ihanat megapitkät hiukset omaava suunnittelija Hanna Weiland herself, omassa luomuksessaan tottakai. Haluaisin tuollaisen takin hennon vaaleanpunaisena kiitos!

Kuvat Shrimpsin kotisivuilta ja Telegraphin artikkelista.

Kommentit (2)
 1. Heippa! Ensin haluan kertoa, että seuraan blogiasi ja tykkään postauksistasi kovin 🙂

  Kirjoitan itse Pumpulielämää -blogia pääasiassa mallikuvauksistani ja viimeinen teksti oli tämä. Tästä tekstistä kirjoitin kommentin kertoen, että mallisopimuksissa kysytään suostunko tekemään kuvaukset turkkien/alkoholin/tupakkatuotteiden kanssa. Ajattelin, että sun sopimuksissa taitaa olla kieltävä turkkien kohdalla?

  Teetkö muuten enää kuvauksia? Muistan päivät kun Suomen lehtitelineissä saattoi samana kuukautena olla Trendin, Olivian ja ehkä kolmannnenkin kannessa sinun superkauniit kasvot 🙂

  Takaisin turkkeihin, joku siis kysyi kommenteissani mistä viimeisen kuvani takki on tehty. Kukonsulistahan se oli. Tajusin että kuvaustilanteessa en edes hätkähtänyt kun vartaloni peitetään aidoilla sulilla.. En ole itse täysin turkkivastainen, minulla on isoäidin vanhoja turkkeja, joita suostun käyttämään, mutta olen iloinen että muodissa on tekoturkit ja niitä minulla on muutama kaapissa.. 🙂 

  1. Moikka ja kiitos ihanasta kommentista 🙂 olen myös seuraillut blogiasi, kirjoitat ihastuttavan persoonallisesti ja avoimesti! 

   Turkisvastaisuuteni on herännyt vahvemmin vasta viime vuosina, joten kauan sopparissani ei ollut mitään erikoismainintaa etten tee turkiskuvauksia. Nyt olen kuitenkin muuttanut sopparia, enkä enää tee turkiksia. 

   Olen jo kauan tuntenut epämukavuutta turkkien (ja kaiken muun eläinrääkkäyksen suhteen), mutta on ollut niin helppoa ummistaa silmät ja olla ajattelematta asiaa. Turkit ovat valitettavasti myös mielestäni kauniita (siksi peräänkuulutan kauniita tekoturkkeja) ja olen pystynyt jotenkin perustelemaan vintageturkkien käyttöä itselleni (omistan sellaisen itse, joskin en ole käyttänyt sitä vähään aikaan).

   Viime aikoina on kuitenkin tuntunut siltä, että haluan ottaa konkreettisemman askeleen kohti eettisempää kuluttamista ja omaksua sanoista käytäntöihin -asenteen. Luovuin ajatuksesta käyttää vintage turkkeja ja yritän olla tarkkaa siitä mitä ostelen. Olen muuttanut kulutustottumuksiani ja periaatteissa pysyminen on välillä hankalaa (enkä aina onnistu siinä), mutta uskon, että on pakko luopua erinäisistä mukavuuksista & ideoista siitä, mikä on hienoa, jotta asiohin tulisi muutosta. Ja shoppailusta luopuminen & kirpputoreilla/vintage liikkeissä asioiminen tuo ainakin minulle kaivattua mielenrauhaa shoppailuhysteerisessä maailmassamme, jossa uusia vaatteita puskee markkinoille joka päivä 🙂

   Ja ai niin, teen kyllä vielä välillä mallintöitä, mutta olen jo muutamien vuosien ajan keskittynyt opiskeluihini ja uuteen suuntaan elämässäni, mallintöitähän ei voi tehdä ikuisesti, ikä kun tulee jossain vaiheessa väistämättä vastaan 🙂 Onnea omalle urallesi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *