Esittelyteksti (ja mihin tällaista tarvitaan?)

Idea tällaisesta blogista on käynyt monestikin mielessäni. Useimmiten niinä hetkinä, kun päädyn lukemaan mitä tahansa suhteita tai seksiä käsittelevää ihmissuhde-blogia. En ole totta puhuen kovinkaan aktiivinen blogien lukija itse. Satun vain pitämään mahdollisuudesta kurkistaa sellaisten ihmisten mielen sisään, joilla on jotenkin omastani poikkeava maailmankuva. Noihin blogeihin eksyessäni olen vain tullut tietoiseksi siitä, että näistä aiheista kirjoittaminen on miltei naisten yksinoikeus. Naisten kirjoittamia tekstejä, joita lukevat naiset ja kommentoivat naiset. Kuitenkin aiheissa käsitellään myös miehiä, miesten suhtautumista ihmissuhteisiin, seksiin, rakkauteen ja muihin sellaisiin teemoihin, joista puhuminen on monesti miehille vaikeaa.

Tähän väliin nyt heti kerrottakoon, että en ole aikeissa tässä blogissa korostaa sukupuoliin liittyviä stereotypioita, enkä varsinkaan tekemässä miehistä uhreja. Koen kyllä, että naiset ovat monesti taitavampia ja ennen kaikkea vapautuneempia puhumaan seksistä tai seksuaalisuudesta. Monelle miehelle nämä aiheet ovat jollain tavalla niin henkilökohtaisia, että niistä puhuminen menee liikaa ihon alle. Niistä tulee jotenkin etäännyttää itsensä, esimerkiksi puhumalla riittävän monen alueen jälkeen ”siitä muijasta” tai ”panosta”. Siinä ei anna mitään itsestään, eikä paljasta yhtäkään herkkää kohtaa, johon joku voisi iskeä. Miehet eivät luo sellaista turvaverkkoa toisilleen, jossa olisi turvallista olla haavoittuvainen tai jopa itkeä.

Äsken sanomastani voi olla toki eri mieltä, mutta sitten voi kysyä myös itseltään, mitä sukupuolta se televisiossa suhteista kertova seksologi-psykologi yleisimmin on? Tai miksei Tekniikan Maailman tai Mikrobitin kannessa ole otsikoita siitä, kuinka oppia paremmaksi rakastajaksi? Tai miksi ylipäätään mikään nuorille miehille suunnattu Cosmopolitanin vaste ei ole koskaan menestynyt? Johtuuko se siitä, että miehiä ei oikeasti kiinnostaisi tällaiset asiat?

Ei tarkoita.

Miehet käyttävät paljonkin aikaa näiden asioiden miettimiseen, ainakin silloin, kun ei olla pitkässä ja vakiintuneessa parisuhteessa, jossa olemassaolevaa tilannetta on ajauduttu pitämään jonkinlaisena itsestäänselvyytenä. Miehet eivät vain jaa näitä ajatuksia toisilleen. Ajatus jostain oman seksielämän läpikäymisestä hyvän miespuolisen ystävän kanssa tuntuu suunnilleen yhtä luontevalta, kuin alasti halaaminen saunassa. Kännissä ehkä, jälkikäteen silti hävettää.

En oikeastaan edes oleta, että tämän blogin mahdolliset lukijatkaan olisivat miehiä. Jos tälle blogille jonkin tavoitteen voisi asettaa, niin sen, että se helpottaisi ihmisiä sanattomasti ymmärtämään toisiaan. Vaikka me ihmiset olemme sukupuolesta riippumatta kaikki yllättävänkin samanlaisia, jossain asioissa ajattelemme hämmentävänkin eri tavoin. Joskus toisen ihmisen näkökulman parempi ymmärtäminen voi johtaa ratkaisevasti parempaan lopputulokseen.

Moni nainen on esittänyt oman arvelunsa siitä, mitä miehet ajattelevat tai miksi suhteissa ja seksissä toimivat kuten toimivat. Harvemmin vain kuuluu sitä ääntä, joka kertoisi, mitä moni sulkeutunut mies haluaisi siihen vastata. Ehkä siis on Miehen Vuoro kertoa ajatuksistaan.

Saa olla sama mieltä. Saa olla eri mieltä. Nämä eivät ole mitään universaaleja totuuksia, koska sellaisia minulla ei ole. Kirjoitan omasta näkökulmastani, jonka uskon edustavan muitakin miehiä, kuin vain itseäni.

ps. Jos joku sitä miettii, niin tämän blogin sisältö ei tule olemaan omalla seksielämällä retostelua. Omiin kokemuksiin viitataan, jos havainnollistava esimerkki sitä vaatii, mutta yleisen tason pohdinta tapaa olla se minun juttuni.

Kommentit (2)
  1. Hei, ja kiitos! Koitan katsoa tuota Bloglovinin mahdollisuutta, jahka ehdin perehtymään :).

  2. Hienoa, että kirjoitat!

    Jään mielenkiinnolla seuraamaan 🙂 Ja olisi muuten kätevää, jos voisi seurata Bloglovinin kautta, että pysyisi kärryillä uusista postauksista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *