Anonyymius

Nimettömyys. Identiteetin salaaminen. Tuntematon.

Silloin aikanaan, kun tätä blogia aloitin kirjoittamaan, tein päätöksen kirjoittaa anonyymisti. Nyt uudelleen aloittaessani pohdin uudemman kerran asiaa. Kauan en kuitenkaan asiaa ajatellut, kun päätös jatkaa anonyymisti oli tehty. Miksi sitten kirjoittaa blogia anonyymina?

Kyse ei ehkä niinkään ole siitä, että tahtoisin salata oman identiteettini. Tuonhan kuitenkin valtavasti itsestäni asioita esille postauksia julkaistessani. En myöskään koe, että pelkäisin kirjoittaa omalla nimelläni. Olen kuitenkin samaa mieltä, kuin jo tuolloin muutama vuosi sitten. Anonyymius avaa tiettyjä ovia, joita omalla nimellä kulkeminen sulkee. Toki se toimii myös toiseen suuntaan.

Työnkuvani puolesta minusta saatetaan etsiä tietoja nimelläni. Anonyymius takaa sen, että blogini ei ole ensimmäisenä hakukoneen listalla. Tai ylipäätään sillä. Ajatus siitä, että ihmiset muodostaisivat minusta kuvan kirjoitusteni perusteella ennen tapaamistani, on jotain mistä en pidä. Ihmisillä on nykyään erittäin paljon ennakkoluuloja asioihin ja ihmisiä kohtaan. Koenkin, että tämä on yksi väylä kehittää niitä ennen kuin todella tuntee toisen.

Anonyymius antaa minun myös käsitellä arkaluontoisempiakin aiheita. Ne eivät välttämättä ole sellaisia, joista kahvipöydässä kahvia ryystäessä ja pullaa mussuttaessa juteltaisiin tuttavien kesken. Sellaisista asioista, joista jutellaan niiden lähimpien ja tärkeimpien ihmisten kanssa. Niiden tarkasti valikoitujen.

Joku saattaa ajatella, että en olisi asioista tätä mieltä, mikäli ne tulisivat normaalissa kanssakäymisessä puheeksi. Päinvastoin. Seison täysin kirjoitusteni takana. Kirjoitan vain sen, minkä pystyisin kasvotusten myös sanomaan, mikäli asia nousisi jossain muualla esille. Mielestäni on tekopyhää toimia toisin.

Tekeekö anonyymius kirjoittamisesta sitten helpompaa? Ehkä se tekee. On helpompi ottaa esille niitä vaikeimpia ja arkaluontoisempia aiheita. Ehkä jarruttelisin ja miettisin muutamaan otteeseen, mikäli julkaisisin kirjoituksia omalla nimelläni. Tähän nimenomaisesti vaikuttaisi se, että minua etsiessä, löytyisi kirjoitukseni.

Koen voivani antaa enemmän anonyymisti. Toki se on vain oma kokemukseni. Mitä mieltä sinä olet anonyymiudesta? Onko se vain pelkuruutta? Kenties jotain muuta?

Itse koen tämän olevan minulle se oikea tapa kommuniokoida. Jos ei ole kanssani samaa mieltä, se mielipide suotakoon. Joka tapauksessa aion jatkaa samalla tavalla. Anonyymina.

-H

Kommentit (7)
 1. Mie kans...
  4.3.2021, 23:07

  Hyvin samoin ajattelen anonyymiydestä, siksi minäkin olen lähes anonyymi, henkilöllisyyteni ei ole salaisuus , mutta etunsa on anonyymiydessä kunhan olen rehellinen sanoissani.

  1. Juurikin näin! Anonyymius ei mielestäni poista sitä, etteikö olisi rehellinen siitä, mitä puhuu. Ihan samalla tavalla seison sanojeni takana, kuin puhuessani kasvokkain.

   -H

   1. Mie kans...
    6.3.2021, 18:32

    Näin anonyymiys voi jopa laajentaa ja syventää puheenaiheita, eikä tarvita muuta kuin avointa mieltä ja rehellisyyttä, seuraan mielenkiinnolla ☺️👍

 2. Itse kirjoitan semi anonyymisti, nettiminäni on akronyymi oikeasta nimestäni. Minun oikealla nimelläni löytyy netistä vain läjä kaimoja. Olen kuitenkin julkaissut kuvia itsestäni blogissani. Ja pieniä paloja elämästäni. Jos joku haluaisi etsiä minut niin blogistani voisi päätellä missä käyn kaupassa ja missä suurinpiirtein asun. Ei pelota että joku niin tekisi, julkaisen kuitenkin vain tavaraa jonka voin myös julkisesti sanoa. Vaikea kuvitella että joku kaivaisi mut esiin potkiakseen takamustani. Mutta joo, tykkään osittaisesta anonyymiteetistä.

  1. Osittainen anonymiteetti on myös jotain, mitä itse harkitsin. Kuitenkaan joku siinä ei tuntunut ihan omalta. Toki voisi sanoa, että joidenkin asioiden perusteella blogini on tietyllä tapaa juuri sitä. Olen varma, että jos joku lähipiiristäni eksyisi blogiani lukemaan, osattaisiin minua blogin pitäjäksi ainakin epäillä.

   Mielestäni on hienoa, että blogia voi toteuttaa niin monella tavalla. Kaikille halukkaille löytyy varmastikin juuri se oma tapa toimia ja taplata eteenpäin!

   -H

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *