Mun mielestä

Mielipide. Mp.

Kaikki me jossain määrin välitämme toisten mielipiteistä. On kuitenkin eri asia kuunnella ihmisten mielipiteitä, kun antaa niide määrittää omaa elämää. Jos itse elää niin, että miettii jatkuvasti, mitä muut ovat omista asioista mieltä, ei mielestäni elä oikeasti. Tämäkin toki on vain oma mielipiteeni. Elämän pitäisi koostua omista valinnoista.

Olen itse oppinut ja opetellut siihen, etten anna muiden ihmisten mielipiteiden määrittää omaa elämääni. Tosin, kuten jo aiemmin mainitsin, välitän minäkin osittain muiden mielipiteistä. Tässä kuitenkin on se juju, ettei elä muiden ajattelemalla tavalla. Mielipiteitä voi ja kannattaakin kysyä asioista. Kuitenkin se, että sitten lähtee sen suuremmin pohtimatta elämään niiden mukaan ei mielestäni ole kenellekään hyväksi.

Mielipiteiden vaihtaminen voi olla hyvinkin hedelmällistä. On hienoa, että nykyään keskustellaan avoimemmin kaikenlaisista asioista. Vaikka kaikkien kanssa ei niistä arkaluontoisimmista asioista keskustellakaan, yleensä jonkun kanssa niitä tulee kuitenkin palloteltua. Muiden kanssa keskustellessa saa erilaisia näkökulmia elämään.  Ne avartavat maisemaa.

Nykyään tuodaan myös enemmän julki sitä omaa mielipidettä, eikä sen esiin tuomista tarvitse pelätä. Niin ainakin toivon. Uskaltaisin ajatella, että suurin osa ihmisistä on ennemminkin avoimia, kuin kovin kapeakatseisia. Toki meitä on moneen junaan tässäkin asiassa ja osa jää laiturille.

Kannustan ajattelemaan itse ja miettimään niitä omia mielipiteitä. Ei kannata suotta pelätä, mitä toiset ovat mieltä sinun mielipiteestäsi. Sinulla on oma mielipide ja sinulla on siihen oikeus.

Sano rohkeasti ääneen, mitä ajattelet. Kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseen. Niin myös sinullakin.

-H

Kommentit (2)
 1. Mie kans...
  11.3.2021, 22:36

  Hyvä kirjoitus. Vaikka minäkin tykkään tuoda ajatuksiani julki , on aivan mahtavaa kuulla erilaisiakin näkökulmia asiaan, eriäviäkin. Eikä aina tarvitse olla oikeeessakaan ,on myös mukava olla väärässäkin ,silloin kun voi korjata ajatuksia parempaan.
  Toiten mielen mukaan toimiminen kuulostaa helpolta, mutta harvoin se mikä onnistuu ja sopii toiselle, toimii yhtä hyvin kolmannelle osapuolelle. Kumpi sitten onkaan niin sanotusti oikeessa, on tosiaan välillä mukava olla väärässäkin vilpittömästi sen myötäen, silloin on ollut kasvun ja oppimisen paikka 🤔

  1. Nimenomaan! Mielipiteet ovat mielipiteitä! Ei ole tarkoitus, että kaikessa ollaan oikeassa tai väärässä. Toisinaan voi kokea isojakin ahaa elämyksiä keskustelemalla rakentavasti eriävän mielipiteen omaavan ihmisen kanssa. On hienoa, että ajatuksia pystytään vaihtamaan ja toisen ajatuksia halutaan ymmärtää vaikka ei kuitenkaan lopulta päädytä yhteiseen mielipiteeseen asian tiimoilta. Niin sanotusti väärässä ollessa on tärkeää se myös itse oivaltaa ja itselle myöntää. Se ei tee huonoa ihmistä, päin vastoin. Jos itselle ja muille pystyy myöntämään olleensa väärässä, on se juurikin kuten totesit: kasvun ja oppimisen paikka. Toivoisin niin, että muutkin ihmiset oivaltaisivat tämän asian. Toisinaan kuitenkin oikeassa oleminen tuntuu olevan tärkeämpää.

   On helppoa antautua elämään toisten mielipiteiden mukaisesti. Niin tehdessä, omaa ajattelua ei niinkään tarvitse. Mielestäni tästä kehkeytyy jonkinlainen pyörä, jolloin kaikki kiertää sitä samaa rataa muuttumatta. Siihen tavallaan turtuu ja tottuu, kun on aina toisten mukaan elänyt. Omien ajatusten luominen tai sanottaminen voikin yllättäen olla haastavaa.

   – H

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *