Nyt

Tämä hetki. Pysähtyminen.

Osaatko elää tätä hetkeä? Osaatko olla juuri tässä hetkessä läsnä? Aidosti läsnä. Keskittyä siihen, mitä juuri nyt tapahtuu. Itse kovasti koitan keskittyä tähän hetkeen. Tai ainakin olla ajattelematta turhan kauaksi. Huomaan kuitenkin toisinaan ajatuksen lähtevän laukalle. Se vyöryy kuin lumipallo alas rinnettä ja kasvaa suhteettomiin mittoihin.

Nykypäivänä tuntuu olevan haaste elää tässä hetkessä. Koko ajan pitäisi olla ajattelemassa omaa tulevaisuutta. Sitä, mitä tahtoo tehdä isona. Kun sitten joskus on rahaa ja voi tehdä enemmän asioita. Sitten, kun elämässä on kaikki mallillaan. Milloin se kuuluisa hetki tulee? Ainakaan, mitä itseäni vanhempien ihmisten kanssa olen keskustellut, hetkeä ei ole vielä näkynyt.

Minkä vuoksi sitten emme osaa elää tätä hetkeä? Mielestäni se liittyy vahvasti nykyiseen elämisen kulttuuriin, jossa kaikki on erittäin hektistä. Jos sinulla ei ole kolmea eri harrastusta, tee itse gourmet ruokia kotona päivittäin perheelle, hoida omaa kasvimaata ja siinä sivussa ole päätoiminen yrittäjä, ajatellaan ettei eletä.

Miksi me vaadimme niin paljon itseltämme? Miksi emme osaa olla tyytyväisiä siihen, mitä olemme saavuttaneet ja siihen tämänhetkiseen elämäntilanteeseen? Ei se aina niin yksinkertaista toki ole. Aina on muuttuvia tekijöitä. Pääpiirteittäin kuitenkin tahdomme, että meillä olisi kaikki, mutta sitten kuitenkaan ei mitään. Pitäisi keretä juoksemaan pää kolmantena jalkana ja samalla ottaa rennosti kasvonaamiot naamalla hieronnasta nauttien. Kaikkea ei vain voi saada. Pitää osata karsia jostain.

On tärkeää elää tässä hetkessä. Rehellisesti uskon, ettei kukaan tahdo havahtua kymmenen vuoden kuluttua siihen, että on koko ajan elänyt tulevaisuudessa. Siinä ”kun sitten joskus” -ajattelussa. Siihen havahtumisen ajattelisin olevan karu hetki. Katsoen taaksepäin ja huomaavansa, ettei ole elänyt. Ne hetket jota on ollut ja joista olisi tahtonut nauttia, ovat menneetkin ajatteluun tulevaisuudesta. Kun sitten joskus minulla on.

Pyri elämään hetkessä. Tee niistä hetkistä ikimuistoisia. Vanhana niitä on ihana muistella kiikkustuolissa.

-H

Kommentit (2)
  1. Mie kans...
    30.3.2021, 21:40

    Taito elää hetkessä…siinä on vielä haastetta minullakin, se on kyllä hyvin tärkeä taito jolla voisimme elää terveempinä niin henkisesti kuin fyysisesti, Kirjoitit kyllä niin hyvin että siihen ei kuuri pysty lisäämään mitään oleellista, olen itsekkin pohtinut sitä miten onnistuisi elämään hetkessä ja mtä se tarkoittaa. Elämää nyt,ei menneisyydessä ,ei tulevaisuudessa vaan nyt. Se kiire ja tavoittelu tekee kylllä sokeaksi hetken kauneudelle, pienille arvokkaille välähdyksi juuri nyt, osata iloita hetkestä ilman hosumista joka suunnssa yhtä aikaa.
    Kiitos sinulle kirjoituksesta☺️

    1. Juuri näin! Olen myös itse sitä mieltä, että tämän suhteen ei varmastikaan koskaan ole täysin oppinut. Aina tulee tilanteita, jolloin väkisinkin tulee elettyä muulla kuin juuri nyt. Opettelemisen arvoinen taito tämä. Siitä saa kuitenkin erittäin paljon itselleen jos vain siihen kykenee ja osaa sitä arvostaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *