Seuraavaksi?

Tulevaisuus. Sitten isona. Niin, mitä?

Viime aikoina itselläni on pyörinyt enenevissä määrin uudet tuulet ajatuksissa. Tahtoisin jotain uutta. Tällä hetkellät tuntuu, että elämä tietyllä tavalla junnaa paikallansa. Eniten tällä hetkellä tahtoisin työelämässä uusia tuulia. Tahtoisin kouluttautua lisää.

Ei ole kauaa, kun valmistuin korkeakoulusta. Nyt kuitenkin huomaan haikailevani opiskelemaan jälleen. Tahto kehittyä löytyy vahvasti minusta. Tahdon kehittää itseäni, mutta myös työelämää. Rakastan uuden oppimista. Oikeastaan luulen löytäneeni seuraavana asian, jota tahdon lähteä opiskelemaan. Sitä toki täytyy jonkin aikaa sulatella. Siihen liittyy myös muutama mutka matkan varrella.

Ajattelin, että tahdon jotain ihan muuta. Ajattelin tahtovani toiselle alalle. Käytännössä se, mitä tahtoisin opiskella on hieman toista alaa. Kuitenkin se on suuri osa tulevaisuutta tämänhetkisellä alallani. Onko se sitten kuitenkaan sitä, mitä tahdon isona tehdä? Se selvinnee sitten, kun eteenpäin pääsen.

Haaveilen tällä hetkellä siitä, että pääsen vaikuttamaan enemmän omalla alallani. Tai sitten toisella alalla. Joka tapauksessa koen, että tämän hetkinen asemani työelämässä ei juurikaan anna tähän valtuuksia. En pysty asemassani tekemään suurempia päätöksiä. Kehittämään pystyn tiettyyn pisteeseen asti, mutta sittenkin tuotos on hyväksyttävä muualla. Pahimmassa tapauksessa olen tehnyt turhaa työtä. Ehkä kaikella työllä tosin tarkoituksensa on. Mikään ei varmaankaan ihan turhaa ole.

Joka tapauksessa en kovinkaan kauaa pysty paikoillani olemaan asian suhteen. Yksi suurempi kehittämisprojekti itselläni töissä tällä hetkellä on, joka varmasti riittä juuri oikeaksi ajaksi kiinnittämään huomioni muualle. Sen tiedän, ettei huomion toisaalle suuntaaminen ole tähän ratkaisu.

Millainen sinä olet? Tahdotko vaikuttaa ja kehittää asioita? Oletko mieluummin seuraaja? Oletko kenties koskaan asiaa ajatellut?

Nykyään kouluttautuminen on osa työelämää. Tarvitsemme jatkuvasti lisää koulutuksia ja kouluttautumista, jotta pysymme ajan hermolla. Asiat kehittyvät huimaa vauhtia ja ilman kunnollista perehtymistä asioihin tipahtaa kärrystä hyvinkin nopeasti. Onko kouluttautuminen sinulle vastenmielistä? Oletko innoissasi ja ensimmäisenä ilmoittautumassa, mikäli vapaaehtoisia koulutuksiin haetaan? Itse näen kouluttautumisen haasteena oppia uutta. Uuden oppiminen kannattaa aina. Voi löytää yllättäviäkin asioita ja oppia samalla itsestään uutta.

Suuntaa rohkeasti koulutuksiin. Opiskele sitä, mitä tahdot. Elämme vain kerran, otetaan siitä kaikki irti.

-H

puheenaiheet oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (6)
 1. Mie kans...
  26.3.2021, 16:30

  Minun elämäni on todellakin jumissa, junnaamassa edestakaisin päästäkseni irti. Palkansaajana nykyisessä työssä polut on käyty loppuun ja leipiintyminen aina vaan vahvempaa, käynnistelen omaa yritystä tässä sivussa, joka avaa enemmän ovia kuin sulkee, vain taloudellinen epävarmuus jarruttaa muutosta. Omassa yrityksessä uuden opettelu onkin sitten itsestä kiinni ja pienemmän kynnyksen takana. Olen tyypiltäni tekijä, käsityöammatit, tekniikka ja luovuus on suuntia mihin kurkottelen . Hetkittäin sosiaalista asiakaspalvelua ja vastapainona ihan rauhassa yksin tekemistä .
  Etsin tasapainoa työlle,fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille . Vaikea laji tehokkuutta ihannoivassa yhteiskunnassa jossa on vaan painettava verenmaku suussa, haudassahan sitä sitä sitten saa levätä.
  Vaikea yhtälö muttei mahdoton, muutoksen tuulet puhaltavat jo ☺️

  1. Mie kans...
   27.3.2021, 21:46

   Tossa viikolla radiossa kysyttiin minkä erityistaidon haluaisin jos saisi valita yhden? Jäin oikein miettiin , kysymys kuulostaa helpolta , mutta kun pitäisi valita yhden miljoonista taidoista. Valitsisinko taidon jolla voi naurattaa ystäviä grillijuhlissa, jotain millä ansaitsen miljardeja päivässä vai jotain millä pelastan ihmiskunnan, olisoko seuraava askel helpompi elämässä jos saisi yhden erityistaidon 🤔 en vielä löytänyt mitään yhtä ylitse muiden, mutta haluaisin taidon joka hyödyttää kaikkia, ei vain minua 🤔

   1. Onpa monimutkainen kysymys! Erittäin vaikea miettiä, mikä se taito voisi olla. Samoilla linjoilla olen kanssasi, että tahtoisin sellaisen taidon, joka ei olisi vain minua itseäni varten. Toki se jo karsii vaihtoehtoja. Vaihtoehtoja jää silti pilvin pimein. Mikä olisikaan juuri se taito, jonka itse tahtoisin? Itse en kyllä vastausta ainakaan tässä hetkessä osaa antaa. Jään kuitenkin tätä pohtimaan. Erittäin mielenkiintoista!

    1. Mie kans...
     30.3.2021, 21:26

     Kysymys kuulostaa helpolta mutta se ei tosiaankaan ole sitä, en minäkään pysty omasta puolestani vastaamaan , kun kyseessä on taito niin sen pitäisi olla opittavissa . Ehkä minun taito liittyisi siihen kuinka saisin ihmiset toimimaan yhdessä, se vaatisi sosiaalista silmää , puhetaitoa ja tietynlaista karismaa jota saattsisi tiettyyn rajaan asti opetella. Se olisi silloin taito joka pitään sisällään useita taitoja 🤔

     1. Varmastikin juuri tuollainen taito olisi hyödyllinen, kun sitä pystyisi niin laajasti käyttämään! Itsekään en vielä ole taitoa keksinyt, yllättävän haastavasta kysymyksestä kyse!

      1. Mie kans...
       4.4.2021, 09:31

       Helppo kysymys , mutta vastausta miettiessä ei tuo olekkaan niin yksinkertaista. Itsekkään en ole vielä tarkemmin löytänyt sanoja mikä taito olisi kyseessä, sen verran olen tuumaillut että se saattsisi olla opittsvissa oleva henkinen taito josta olisi hyötyä ja iloa koko elämän ajan. Ehkä se voisi olla se aiemmin mainitsemani yhteistyöhön kokoava taito, mutta se on jo niin lähellä henkistä ominaisuutta kuin taitoa 🤔

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *