Verhojen taakse kurkistus

Punaiset verhot. Mustat verhot. Ne kuuluisat kulissit.

Uskallan väittää, että kaikilla on jonkinlaiset kulissit, joiden takana eletään. Verhojen värillä ei niinkään ole merkitystä, kaikilta ne verhot kuitenkin löytyvät. Toisilla verhot ovat enemmän peittävät, toisilla kuultaa läpi paljon enemmän. Osalla saattaa jopa olla reikiä tai suuria rakoja. Verhot saattavat myös vaihtua elämän edetessä.

Keskustelin ystäväni kanssa hiljattain kulisseista. Päädyimme pohtimaan asiaa hieman vahingossa pallotellessamme muita asioita. Pohdimme omaa elämäämme ja meidän omia kulisseja. Tulimme siihen tulokseen, että meiltäkin ne kulissit löytyvät. Puhun siis kulisseista koskien parisuhdetta.

Kulisseissa on hyvä ja huono puoli. Mielestäni kaikkia asioita ei kuulu jakaa muille. Se suotakoon ihmisille. Ystäväni kanssa olemme erittäin avoimia toisillemme. Olemme jakaneet erittäin arkaluontoisia asioita, joilla voisi saada paljon vahinkoa aikaan niin halutessaan. Toki aina on asioita, joita toisille ei kerrota syystä tai toisesta. Se myös on enemmän kuin sallittua. Kaikilla on oikeus yksityisyyteen.

Mietimme kulisseiden tarkoitusta ja sitä, kuinka helppoa niitä toisaalta on pitää yllä. Toisinaan kulisseiden ylläpitämiseen vaaditaan kuitenkin enemmän. Kaikissa parisuhteissa tulee aikoja, kun kulissitkin ovat koetuksella. Joskus käy myös niin, että verhot repeävät niin pahasti, ettei niitä enää saada korjattua. Tällöin kulissit kaatuvat ja kaikki on paljaana yleisön ihmeteltäväksi. Toisinaan se onkin erittäin hyvä asia, vaikkakin se sattuu.

Omaa elämääni ja parisuhteeni kulisseja pohtiessa, mietin mitä tapahtuisi, jos ne kuuluisat verhot sieltä tangolta tipahtaisivat. Tiedän, että siitä syntyisi aika iso haloo. Kulissit joita ylläpidämme lähipiirillemme tulisivat erittäin suurena yllätyksenä. Näin ainakin ajattelen. Oikeasti minulla ei ole hajuakaan siitä, kuinka hyvin olemme onnistuneet pitämään verhoistamme kiinni. Miksi sitten ylläpidämme kulisseja?

Meidän parisuhteemme on pitkä. Tallatulle taipaleellemme mahtuu yhtä sun toista. Toiset asiat ovat iloisempia kuin toiset. Tämä kuitenkin kuuluu elämään. Ei ne polut ole aina niin helppoja löytää. Joskus saattaa olla paljonkin roskia polulla vaikeuttamassa eteenpäin kulkemista. Tällä hetkellä kulissien ylläpitäminen on helppoa ja elämä soljuu omalla painollaan eteenpäin.

Kulissit ovat sallittuja. Niistä ei kannata potea huonoa omaatuntoa, kaikilta ne löytyvät. Mieti kuitenkin, kuinka paljon olet valmis tekemään niiden ylläpitämiseksi. Onko ylläpitäminen sen arvoista? Kuinka paljon se kuluttaa sinua?  Pysähdy toisinaan pohtimaan elämääsi ja sen kulisseja. On tärkeää, ettet pala loppuun niiden  vuoksi.

Nyt palaan takaisin oman verhoni taakse. Tällä hetkellä se on erittäin paksu ja hyvin paikallansa.

-H

suhteet parisuhde ajattelin-tanaan oma-elama
Kommentit (2)
  1. Minä jaan kulissit vielä kahtia tietoisiin kulisseihin ,joiden ylläpitoon kiinnitetään huomiota, sekä tiedostamattomiin jolloin kulissit syntyy kuin huomaamatta, ettei edes ajattele moisia olevankasn, mutta on kyllä….
    Itse saatan kuuluua niihin tiedostamattomiin…

    1. Hyvä pointti! Tuo on varmasti enemmän kuin totta! Ihmiset tekevät paljon tiedostamattaan asioita, jotka sitten enemmän asioita ajattelemalla huomataankin todeksi. Monet varmasti ajattelevat, ettei heillä ole minkäänlaisia kulisseja, vaan kuten sanoit, ne löytyvätkin hetken tarkastelun jälkeen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *