Voihan villitys!

Hurahtaminen. Päähän pisto. Aivotus.

Tiedättekö sen tunteen, kun oikein hurahtaa johonkin asiaan? Sen tunteen, kun olet niin innoissasi uudesta asiasta, ettet edes mieti muuta. Minä tiedän. Ajoittain huomaan hurahtavani erinäisiin asioihin. Viime aikoina ne asiat ovat olleet vaihtelevasti neulominen ja koodaus.

Tällä hetkellä itselläni on ollut pieni tauko koodaamisesta. Sen sijaan aloitin itselleni villasukkien teon. Toinen on jo valmis, toista vielä puolet jäljellä. Sormeni syyhyävät jatkamaan villasukkaa. Tahdon saada ne jalkaani. Erittäin harvoin neulon itselleni mitään. Nyt olen innoissani, sillä tulen saamaan ihanat sukat itselleni. Edelliset ovat vielä ehjät. Nekin ovat jo kolme vuotta vanhat. Joskin mustikkatahra edelliseltä kesältä niistä löytyy. Sen jälkeen en itselleni sukkia olekaan tehnyt. Ne ovat itse asiassa jääneet ainoiksi sukiksi itselleni. Villapaitakin on tuloillaan.

Seuraan myös ajoittain vierestä avomieheni aivotuksia. Tällä hetkellä hän on hurahtanut hiihtoon. Tarkemmin sanottuna siis hiihtovälineiden hankintaan. Sukset, siteet ja sauvat ostettu. Valitettavasti kaupassa ei ollut kuitenkaan oikean kokoisia monoja, joten niitä ei samalla reissulla saatu hankittua. Ei hätää! Mieheni keksi tähän ratkaisun. Oli kuulemma selannut netistä työpäivän aikana, mistä mahdollisesti monot löytäisi. Tietenkään ihan läheltä niitä ei löytynyt. Tähänkään homma ei kaatunut! Mieheni oli tottakai pakko lähteä saman päivän aikana ajamaan niitä hakemaan. Hän ajoi yhteen suuntaan tunnin verran, jotta pääsi monoja katsomaan. Monot onneksi löytyivät. Sitten hän ajoi takaisin. Seuraavana listalla on vaatteiden valinta. Huh!

Avomieheni on loistava esimerkki erilaisiin harrastuksiin ja muihin asioihin hurahtamisesta. Toki hiihtovälineiden hankkimista hän tässä on muutaman vuoden pyöritellytkin. Edellinen pyörittelyn aihe oli vuosittain veneen ostaminen, jotta kalastaminen olisi helpompaa. Muutaman vuoden pyörittelyn jälkeen hän sen osti. Siitä on nyt pari vuotta. Samalla piti tietenkin ostaa myös auto ja traileri veneelle. Pikku seikkoja. Toki piti myös kalastustarvikkeita hieman lisätä, sillä veneen kanssa mahdollisuudet kalastaa ovat toista luokkaa. Joka keväinen pyörittelyn aihe on myös moottoripyörä. Tällä hetkellä hänellä ei vielä ole moottoripyöräkorttia, joten se jäänee toistaiseksi ainakin hankkimatta. Tietenkin jos sen hankkii täytyy myös kortti hankkia. Sitten kaikki varusteet siihen päälle. Aina löytyy jotain.

Mieheni on mahtava perustelija. Hän perustelee minulle juurta jaksaen, minkä vuoksi tarvitsee kyseisiä välineitä. Milloin mitäkin. Usein huomautan erittäin perusteellisen perustelun kesken, että hän taitaa itselleen perustella asiaa. Niin se yleensä onkin. Tälle yhdessä nauramme. Mielestäni hän saa hankkia tarpeelliseksi katsomansa vempaimet ja välineet, itse hän ne kuitenkin kustantaa myös.

On hauska huomata, kuinka erilaisia olemmekaan. Toiset hurahtavat täysiä asioihin ja kaikki pitää saada mulle heti nyt. Näin toimii yleensä mieheni. Hänestä olisi monta niin hyvää tarinaa hurahtamisista kerrottavana. Asiat aina kasvavat mittasuhteissaan ja huomaatkin raclettepannua ostaessasi, että tarvitsetkin uuden keittiönpöydän. Näin kävi meille.

Itse olen hieman maltillisempi. Mietin yleensä asioita pidempään ja monelta kantilta. Toki tämä ei kaikkiin asioihin päde. Osaan olla myös hurahtaja tyyppiä. Tunnistatko itsesi kummaksi? Oletko kenties jotain siltä väliltä?

Nyt poistun takavasemmalle, sillä sormeni syyhyävät sukan tekoon. Sekin hurahdus on kohta ohi, kun toinenkin sukka tipahtaa valmiina puikoilta. Sitten koodataan.

-H

Kommentit (5)
 1. Mie kans...
  18.3.2021, 20:37

  Se kun hurahtaa tai vielä voimakkaammin addiktoituu, aina läyttyy syy panostaa hurahdukseen, jollei järkisyytä löydy niin se keksitään. Niin hyvä syy että itsekkin uskoo siiheen täysillä , tosin juuri niin pitkään kun hurahdus kestää.
  Toisaalta eipä tuo hurahtaminen aina huono juttu ole, sinullakin kohta sukkapari valmiina ja sitten pakko tehdä hieman kunnianhimoisemmin , joten ensi syksynä sinulla on upea muodinmukainen islantilainen villapaita ☺️ minä olen aikaslailla jalat maassa tyyppiä joten minun hurahtamiset taitaa olla pikemminkin projekteja , mutta…valmistakin aika ajoin tulee 🤔☺️

  1. Aivan! Syy keksitään ja perustellaan mitä ihmeellisimmin! Tunnistan sen kyllä itsestänikin ajoittain.

   Päinvastoin! Joskus se hurahtaminen saattaa antaa energiaa siihen tekemiseen, mitä on uupunut. On erittäin positiivista saada sellainen energia pläjäys, jonka voimalla jaksaa usein erittäin pitkäänkin. Projektiluonnettakin minusta löytyy, tosin useimmiten ne vievät aikaa. Nekin olisi nopeasti hoidettu, mikäli niihin jaksaisi panostaa, mutta aina sitä energiaa ei löydy. Kyllä sinäkin vielä projektisi valmiiksi saa, aikaa se tosin saattaa viedä!

   1. Mie kans...
    22.3.2021, 20:07

    Niinhän se on ettei hurahtaminen aina huono juttu ole, useimmiten se on juuri sellainen kuvailemasi energiapiikki , sopivaan asiaan hurahtaessa tulee valmista ja todella hyvä juttu , on minullekkin aika ajoin näin positiivisesti päässyt käymään , vaikka en niin salamana hurahdakkaan, oikeastaan se hurahtaminen olisi minullekkin toivottavaakin , toivottavasti silloin juuri positiivisesti ☺️

    1. Energiapiikki on minun kohdallani ainakin hyvä nimitys sitä kuvaamaan. Toki hurahduksia on monenlaisia ja kaikille tuo ei välttämättä ole se kuvailevin sana siihen tilaan.

     Pitää myös muistaa, että olemme kaikki erilaisia. Kuten omaa hurahtamista kuvasit, toiset lämpiävät hitaammin. Toisaalta, olen myös miettinyt sitä, että jos se on hitaampaa, niin onko se silloin myös pysyvämpää? Jotenkin ajattelisin näin. Voin myös olla väärässä, mutta tällainen mututuntuma itselläni asiaan olisi. Älä siis suotta haikaile eksponentiaalisesti kasvavaa energiapiikkiä, oma hurhatamisesi on varmasti erittäin toimiva juuri sinulle!

     1. Mie kans...
      24.3.2021, 20:50

      Kyllä, kukin tavallaan ja talossa talon tavalla ☺️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *