Freak shake on nähty, nyt tulee Freak cake!
Tiedät varmaan freak shaket eli friikkipirtelöt. Ne kreisit pirtelöt, joiden päällä on kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, kuten donitseja, kindermunia ja hattaraa. Australiassa reissatessa näitä pirtelöitä tuli vastaan enemmänkin ja Melbournessa käytiinkin serkun kanssa Three one 2 one -nimisessä paikassa kunnon överipirtelöillä, sieltä siis tuo ensimmäinen kuva.
Viikonloppuna kokeilin samaa ideologiaa täytekakkuun. Yllätettiin kaveriporukalla meidän kolmekymmentä täyttänyt Sonja pamahtamalla oven taakse lauantai iltana viinitönikät ja herkkutarjoilut mukanamme. Olin lupautunut kakunkoristelijaksi ja varsinaisen teeman puuttuessa päädyin tekemään friikkikakun.
Jo yksisarviskakussa hyväksi todettu Rownicen pitaya-jauhe toimi tämänkin kakun värjäämisessä ja päälle viskoin kaikkia mahdollisia herkkuja. Sunnuntaina tosin tajusin, että koristellessa olin kokonaan unohtanut macaronsit pakkaseen. Onneksi kakku oli kuitenkin sen verran täynnä kaikkea muuta, että eipä tuo nyt kovin haitannut.
Tässä friikkikakussa oli
- kolmella pinkin sävyllä värjättyä kermavaahtoa
- pursotuksia valkoisen ja parin eri pinkin sävyisellä voikreemillä
- Filipinos-keksejä
- Choco & Lakrits -palluroita
- jätskitötterö (ja voikreemillä pursotettu jätskipallo)
- Kinder-patukoita
- tikkari
- sokerimassasta taiteiltu 30-kyltti
- nomparellejä
- pretzel-suolakeksejä (jämiksiä joulun Poro-pallero-cookie popseista)
- candy cane -tikkareita (jämiksiä joulun Candy cane -sydämistä)
- vaahtokarkkeja cocktailtikussa
- Sprinkletin sinisiä koristerakeita (Saatu testattavaksi Confetti-juhlakaupasta)
Parasta freak cakessa on, että tarkkaa suunnitelmaa ei tarvita, vaan tarkoitus on vain viskoa mahdollisimman paljon erilaisia juttuja kakun päälle. Itsekin sohaisin kakkuun pienen lommon siirtäessä sitä pois jääkaapista, mutta sen sai tyylikkäästi peitettyä extrakoristerakeella.
Onko sulla tulossa juhlia, joihin friikkikakku sopisi?