Jännän äärellä

Taas sitä mennään, IVF-kierros numero kaksi on virallisesti alkanut! Vaikka aluksi ajattelin hoitokierrosten välisen ajan olevan pitkä, tuli uuden hoidon aloitus todella nopeasti vastaan. Tämä toinen kierros mennään eri kaavalla kuin ensimmäinen ja muutenkin suunnitelmana on kokeilla hiukan uusia asioita.

Toinen kierros tuntuu aika erilaiselta verrattuna ensimmäiseen. Ensimmäisellä kierroksella kaikki pistelyt, punktiot, ultrat ja muut olivat uutta ja sen vuoksi hiukan jännittäviä. Nyt nämä käytännön asiat ovat melko hyvin tiedossa, mutta on turha väittää, ettei minua jännittäisi ja pelottaisi. Ensimmäinen kierros oli jännittävä sellaisella kutkuttavalla ja kuplivalla tavalla, kun taas toisen kierroksen jännitys on jotenkin painostavaa. Ensimmäisen kierroksen totaalinen epäonnistuminen kalvaa mieltä edelleen. Vaikka tiedän että ensimmäinen kierros on monesti ”harjoituskierros” ja monella toinen kierros on onnistunut epäonnisen ensimmäisen kierroksen jälkeen todella hyvin, on jotenkin tosi vaikea luottaa omalla kohdalla siihen, että tämä kierros voisi onnistua. Tunteet vaihtelevat aika laidasta laitaan. Välillä minulla on tosi rauhallinen ja luottavainen olo, sitten taas iskee ahdistus ja pelko. Tämä toinen kierros tuntuu määrittävän niin paljon. Ensimmäisen kierroksen epäonnistuminen voi olla vain huonoa tuuria, mutta kaksi pieleen mennyttä kierrosta… No, ehkä parempi olla miettimättä sitä vielä.

Aloitin hoidon Synarela-nenäsumutteella, joka oli minulle uusi tuttavuus. Hain Synarelan valmiiksi kaappiin odottamaan jo hyvissä ajoin, mikä oli hyvä juttu, sillä Synarela on loppu koko maan apteekeista. Tämänhetkisen tiedon mukaan Synarelan toimituskatko saattaa jatkua elokuulle saakka. Selviydyin sumuttelusta varsin vähillä oireilla. Kuuluisia kuumia aaltoja tai mielialan heittelyitä ei tullut, ainoa oire jonka havaitsin oli kuplinta vatsassa, hiukan samaan tapaan kuin ensimmäisen kierroksen stimulaation aikana.

Sumuttelun jatkuttua vajaat pari viikkoa oli suppressioultran aika. Jännitin viime hetkiin saakka alkavatko kuukautiset ennen ultraa vai eivät. Ultrapäivän aamuna kuukautisia ei edelleenkään ollut kuulunut, joten tein raskaustestin (tietysti negatiivinen). Kuukautiset alkoivat lähes välittömästi, kun tikkuun piirtyi vain yksi punainen viiva. Mikä siinä oikein on, että raskaustestin jälkeen kuukautiset alkavat yleensä heti?

Stimulaatioon lääkkeenä on tällä kertaa Pergoveris, joka on myös minulle ihan uusi tuttavuus. Pistelyt ovat sujuneet toistaiseksi ihan hyvin, vaikka valmis kynä tuntuu jotenkin aika tekniseltä verrattuna Menopurin annosteluun. Kauhean mainittavia oireita ei vielä toistaiseksi ole tullut, mutta alussa vielä toki ollaan.

perhe ajattelin-tanaan mieli
Kommentit (2)
  1. Tsemppiä! Toivotaan parasta<3

  2. Voi kuinka toivonkaan teille nyt parempaa onnea!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *