3 kiehtovaa lastenkirjaa matkustamisesta

Mind the gap, mummy

Meillä luetaan paljon lasten kanssa. Kirjoja on paljon (Suomeen jäi vielä vino pino) ja kirjastoa käytimme Suomessa asuessamme viikoittain. Lontoossa meillä on kirjasto aivan kotimme lähellä, joten täytynee tutustua tähänkin palveluun täällä saarivaltiossa. Tunnistaudun myös pienoiseksi lastenkirjallisuuden faniksikin, joten myös tästä syystä meillä on useita kauniisti kuvitettuja lastenkirjoja hyllyssämme!

Ajattelin vinkata teille kolme suosikkikirjaamme, jotka käsittelevät matkustamista lasten kanssa. Yksi näistä teoksista käsittelee jopa muuttoa ulkomaille – ulkosuomalaiseksi, joten meidän lapsillemme (erityisesti kolmevuotiaallemme) tämä on ollut kovin rakas kirja.

1. Jason muuttaa maasta – Camilla Mickwitz

Tämä ihastuttava vuonna 1978 ensimmäisen kerran painettu kirja on alun perin isosiskolleni ostettu. Kirja on kulkeutunut lapsillemme mummilan kautta ja kirjaa on luettu paljon aikanaan jo allekirjoittaneen toimesta. Kannet ovat jo hieman kärsineet ja muutamasta sivusta puuttuu palasia, mutta kirja on vielä täysin luettavassa kunnossa.

Kirjassa kuvataan Jason-pojan muuttoa yksinhuoltajaäitinsä kanssa Suomesta "toiseen maahan." Kirja käsittelee sopeutumista uuteen maahan ja sen tuomia lieveilmiöitäkin käydään läpi. Sekä Jason, että Kaarina-äiti kamppailevat molemmat uuden kielen sekä uuden kotimaan tuomien haasteiden kanssa. Myös ystävien saaminen uudesta maasta kuvataan kauniilla ja hauskallakin tavalla.

Kirjassa käsiteltävät asiat koskettavat varmasti useimpia ulkomaille, vieraaseen kulttuuriin muuttaneita. Kuvituskin kaappaa mukaansa kauniine väreineen sekä viihdyttävine kuvineen.

Suosittelen etsimään tämän retrohelmen käsiinne! Meillä tätä on luettu TODELLA monena iltana täällä Lontoossa ja samalla pohdittu samoja asioita, joita Jasonkin pohtii :)

2. Aino Matkustaa – Kristiina Louhi

Kristiina Louhen Aino – kirjoja on luettu jo minulle lapsuudessani. Näiden ihanien kuvakirjojen tarinat ovat sopivan lyhyitä jo pienenkin kuunneltavaksi. Meillä molemmat lapsetkin ovat olleet todellisia Aino- faneja ja kirjoja on kirjaimellisesti kulutettu!

Aino Matkustaa on painettu ensimmäisen kerran vuonna 1992. Tarinassa Aino perheineen on lähdössä lomamatkalle. Kirjan alussa Aino odottaa malttamattomana kesällä koittavaa lomamatkaa. Kirja kuvaa ihanasti laiva- sekä automatkustamista ja näiden herättämiä tunteita. Louhi kuvaa lisäksi ihanasti lapsen tuntemuksia museokäynneistä sekä rannalla leikkimisen ihanuudesta.

Kauniit kuvat vangitsevat lukijan tutkailemaan sivuja yksityiskohtia myöden.

 

3. Elsa ja Lauri matkustavat – Kerttu Ruuska

Tämä vuonna 2015 ilmestynyt teos kertoo Elsan ja Laurin perheen lomamatkasta Anna-tädin luokse Espanjan Malagaan. Nadja Sarellin kauniisti kuvittamassa kirjassa käydään läpi lentokoneella matkustamista yksityiskohtaisesti, lasten näkökulmasta. Todella hyvä sekä mukaansatempaava kirja tutustuttavaksi vaikka ennen ensimmäistä lentomatkaa!

Kirjan lopusta löytyy lisäksi tietoisku eri kulkuvälineistä sekä muutamia kysymyksiä yhdessä pohdittavaksi. Meidän piti jossain vaiheessa laittaa tämä teos piiloon, sillä me vanhemmat olimme jo lievästi sanottuna kyllästyneitä saman tarinan lukemiseen illasta toiseen!

 

Parin viikon tauon jälkeen kirja oli taas mielekästä luettavaa. Erityisen hauskaa lapsistamme oli kun kerroimme tarinan välillä heidän nimillään. :)

Suosittelen tutustumaan näihin teoksiin, mikäli matkailu lasten kanssa on ajankohtaista tai jos muuten tarvitsette uutta luettavaa pikkuväellenne!

Ihanaa keskiviikkoa kaikille Lontoosta!

Lähiaikoina muuten tulossa lisää Lontoon menovinkkejä lasten kanssa! Meillä on nimittäin jälleen retkipäivä tällä viikolla!

Sitä ennen käy kurkkaamassa TÄMÄ postaus, josta löydät viisi tutustumisenarvoista menovinkkiä! :)

Psst. Sivupalkista pääset seuraamaan blogia myös Instassa sekä Facebookissa! www.blogilista.fi – sivustoltakin löytää tämän blogin!

-Henna

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.