Discover Children's Story Centre- Sukellus tarinoiden maailmaan

Mind the gap, mummy

Mainitsin tästä paikasta jo (http://www.lily.fi/blogit/mind-gap-mummy/5-helppoa-hauskaa-seka-edullista-ajanvietetta-alle-4-vuotiaille-lontoossa) postauksessa. Ajattelin kuitenkin omistaa kokonaisen kirjoitelman tälle mahtavalle kohteelle, sillä kyseisessä paikassa oli niin paljon koettavaa ja nähtävää. Mikäli olet joskus sattunut käymään Tukholmassa Junibackenissa, saattaa Discover herättää muistoja tuosta ruotsalaisesta lasten tarinatalosta. Värimaailma sekä ideat nimittäin vaikuttivat hurjan paljon samanlaisilta kuin Junibackenissa. Kolmevuotias tyttärenikin puhui Junibackenista isälleen kun selitti päivän tapahtumia, joten en taida olla yksin mielenyhtymäni kanssa.

Discover oli kuitenkin helppo löytää kun kävelimme Stratfordin juna-asemalta. Se helpotti asiaa huomattavasti, että olimme aikaisemmin käyneet naapurissa sijaitsevassa Zap- trampoliinipuistossa. Rakennuksen  tunnistaa kaukaa seinällä liehuvista punaisista lipuista ja sisäänkäynti on esteetön, jotta rattaillakin pääsee hyvin sisään. Emme varanneet tällä kertaa etukäteen lippuja, mutta mahduimme kuitenkin Story worldin lisäksi vielä seuraamaan The Gruffalo- esitystä, joka maksoi jokusen punnan ekstraa. (The Gruffalo on vaihtuva näyttely/ esitys joka on vielä muutaman kuukauden esillä). Discoveryn sivuilla kuitenkin kehotetaan varaamaan liput etukäteen, jotta varmasti mahtuu seuraamaan esityksiä, varsinkin jos tulee paikalle ns. ruuhka-aikaan. Paikka on nimittäin koulu- sekä päiväkotiryhmien suosiossa, joten arkiaamupäivät saattavat olla melko kiireisiä. Rattaita ei saa tuoda Discoveryn tiloihin, joten sylivauvan kanssa liikkuvaa kehottaisin ottamaan kantorepun/kantoliinan mukaan. Rattaille oli oma parkkipaikkansa sisäänkäynnin lähettyvillä ja samasta kohdasta löydät myös lukollisia lokeroita arvotavaroillesi.

Kiertelimme käynnillämme alkuun hieman tarinamaailmaa ja sen jälkeen siirryimme kahvilaan tapaamaan seuralaisiamme. Kahvila oli rakennuksen ylimmässä kerroksessa, joten valitsimme hissin portaiden sijaan. Kahvilassa oli myynnissä pientä purtavaa sekä virvokkeita. Vitriinistä löytyi lapsille esimerkiksi pieniä kolmioleipiä, jotka eivät hinnallaan päätä huimanneet.

Vatsat täytettyämme siirryimme hissillä kellarikerrokseen, jossa alkoi puolenpäivän aikaan The Gruffalo- show. Esityksen alkaessa meidät päästettiin pienehköön tilaan, joka oli sisustettu asunnon näköiseksi. Sisällä meitä odotti mies kirjan kanssa. Hän luki meille The Gruffalo- kirjan kirjoittaneen Julia Donadlsonin teoksen The Highway Rat. Lukija oli erittäin ilmeikäs ja sai lapset innostumaan tarinasta. Vaikka meidän tytöt eivät vielä englantia juuri ymmärrä, jaksoivat he keskittyä tarinaan, varmaan osaksi ilmeikkään kertojan ansiosta. Kirjan luettuaan mies kyseli lapsilta hetken sadusta ja tämän jälkeen osana esitystä hän työnsi kirjahyllyn pois paikaltaan, jonka takaa paljastui satumaailma. Lapset saivat leikkiä vapaasti noin puolentunnin ajan Julia Donaldsonin kirjoihin perustuvassa satumaassa. Tila oli hienosti mietitty ja lapset pääsivät touhuamaan vapaasti. Tilasta saisi varmasti vielä enemmänkin irti, mikäli kaikki Donaldsonin teokset olisivat ennestään tuttuja. Itselleni entuudestaan tuttuja entisen työni puolesta olivat juurikin The Gruffalo sekä The Smartest Giant in Town, joten oli hauska nähdä miten kyseisten tarujen hahmot oli tuotu tarinamaailmaan. Leikkiajan loputtua tarinan lukenut mies soitti kelloa ja ohjasi meidät ulos tilasta. Olen tyytyväinen, että maksoimme hieman lisää päästäksemme kokemaan myös tämän elämyksen. Seuralaisemme olivat lisäksi käyneet katsomassa toista interaktiivista esitystä, joka myöskin oli kuulemma näkemisen arvoinen.

Esityksen jälkeen leikimme vielä hetken puutarhassa, jossa oli ihania soittimia sekä kiipeilypaikkoja. Lapsetkin nauttivat hurjan paljon tästä käynnistä ja olemmekin jo päättäneet mennä pian uudestaan!

-Henna

Kommentit

Hilu/Maatiaiskanasen Elämää (Ei varmistettu) http://maatiaiskananen.blogspot.fi/

Olipas kiva löytää blogisi. Mielenkiintoinen <3 Ihanan näköinen paikka . Oli varmasti lystikästä!

IamHenna
Mind the gap, mummy

Olipas kiva kuulla! Tervetuloa seuraamaan :) Paikka oli oikein mielenkiintoinen ja käymisen arvoinen ehdottomasti!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.