Fancy a curry?

IMG_20171227_155152.jpg

Tapaninpäivän kävelyllä kadut olivat hiljaisia

Täällä asuessamme olemme useasti nauttineet naapurustomme monipuolisesta ravintolatarjonnasta, mutta arkipäivisin koitamme kokkailla kotosalla mahdollisimman paljon. Meille on muodostunut jo tavaksi tehdä viikon ruokatilaus kerralla, jolloin tilaamme ison satsin ruoka- ja taloustarvikkeita Tescon verkkokaupasta, kotiin toimitettuna. Arkipäivät ovat nimittäin kovin kiireisiä ja kuten aikaisemmin jo kerroin ( tässä postauksessa ), meillä ei ole autoa ja lasten kanssa kipuaminen mäen päälle kauppaan ei innosta montaa kertaa viikossa. Tilausten pohjana käytämme ns. kiertävää ruokalistaa, joista valitsemme viikolla kokkailtavia ruokia. Kolmesta ruuasta on muodostunut täällä asuessamme suosikkeja, joista vähintään yhtä valmistamme joka viikko. Ajattelinkin jakaa teille yhden helpon ja herkullisen reseptin, jota olemme usein kokkailleet täällä asuessamme, ja jonka reseptin bongasin maustepurkin kyljestä.

img_20171227_222122.jpg

Kaikki brittisarjoja katsoneet ovat varmaankin kuulleet, kuinka noutoruokaa himoitessa monesti haetaan lähipubista tai naapuruston ravintolasta currya. Monen suomalaisen korvaan curry saattaa tuoda mieleen curry-mausteen tai keltaisen currykastikkeen. Kyseessä on kuitenkin ennemminkin intialaisen ruokakulttuurin inspiroimia ruokalajeja, maustettuna ehkä hieman lievemmin. Curry-sanaa käytetään myös tarkoittamaan pelkkää mausteseosta, jolla maustetaan kastikkeita. Currya voi olla esimerkiksi kana-, lammas-, kasvis tai kalacurry. Ruokalajin historia brittikulttuurissa juontaa juurensa siirtomaa-aikoihin, jolloin Intia oli Ison-Britannian siirtomaa ja mausteseokset kulkeutuivat Britanniaan. Curry on täällä Englannissa myöskin perinteinen tapaninpäivän, eli Boxing Dayn ruokalaji, joten meilläkin hautui currya pannulla tapanina.

Tämä oheisen reseptin pikacurry on meillä koko perheen suosikki ja ruokalaji on helppo ja nopea valmistaa, etkä tarvitse kovin montaa ainesosaa. Ruoka ei mielestäni kylläkään vedä vertoja kunnon intialaiselle ravintolaruoalle, mutta hyvä korvike arkipäiviin. Maustamme yleensä tämän ruoan kaupan valmiilla curry-seoksella (jota ainakin täältä saa valmiina kaupasta), mutta laitan oheen omatekoisen curryseoksen reseptin, jota voi käyttää mikäli valmista ei ole saatavilla!

Currymausteseos (20 annosta);

2 Ruokalusikallista jauhettua kuminaa

2 Ruokalusikallista korianteria

2 Ruokalusikallista kurkumaa

½ Teelusikallista cayennepippuria

½ Teelusikallista jauhettuja sinapinsiemeniä

½ Teelusikallista jauhettua inkivääriä

Kana korma (pikaversio)

4 Kanan rintafileetä paloiteltuna

2 teelusikallista Öljyä

2 Keskikokoista sipulia

1 valkosipuli puristettuna

2 dl Kermaa

2-4 Ruokalusikallista Curryseosta (riippuu kuinka vahvaa haluaa)

2 Ruokalusikallista tomaattipyretä

20g Kookoshiutaleita

1 dl Kanalientä tai vettä

5 ruokalusikallista Maustamatonta jugurttia (turkkilaista/kreikkalaista)

(Rouhittuja manteleita)

(suolaa maun mukaan)

Silppua sipuli ja kuullota valkosipulin kanssa pannulla öljyssä noin 10 minuutin ajan, jonka jälkeen lisää kanat pannulle paistumaan. Paista kanoja noin viisi minuuttia, jonka jälkeen ripottele currymausteseosta kanojen päälle ja paista vielä muutaman minuutin ajan. Lisää loput ainesosat (paitsi mantelit), sekoita hyvin ja anna hautua noin 20 minuuttia (kunnes varmasti kypsää.) Ripottele lopuksi mantelit pinnalle (jos käytät) ja tarjoa riisin kera!img_20171227_172652.jpg

-Henna

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma