Herttuatar Catherinen hehkeä look heti synnytyksen jälkeen

Mind the gap, mummy

kuva: Wikipedia

Tänne Iso-Britanniaan on jälleen syntynyt uusi kuninkaallinen, ihanaa! Pieni poika näki eilen päivänvalon ja kuninkaallinen perhe kasvoi. Uutta elämää on juhlittu monin tavoin, mutta suuren huomion tuoreen prinssin rinnalla on saanut synnyttänyt äiti, hänen korkeutensa Herttuatar Catherine. Tarkemmin sanottuna hänen synnytyksen jälkeinen ulkomuotonsa on herättänyt paljon julkista keskustelua. Hehkeä Kate astui median eteen vain muutamia tunteja synnytyksen jälkeen (aivan kuten kahdella edelliselläkin kerralla) jälleen niin hehkeänä ja kauniina.

Kuvat hymyilevästä punaisessa mekossa ja korkokengissä poseeraavasta herttuattaresta ovat levinneet ympäri maailman. Täällä saarivaltiossa moni on kommentoinut suureen ääneen synnyttäneen äidin ulkonäköä ja on myös päivitelty sitä, kuinka epärealistista on, että juuri synnyttänyt äiti näyttää niin hehkeältä. On myös kritisoitu, että tämä antaa täysin väärän kuvan synnyttäneestä äidistä ja paljon paineita muille naisille, jotka hädin tuskin jaksavat seisoa synnytyksen jälkeen. Itsekin olen huvittunut näistä meemeistä, mutta lähinnä vain siksi, että oma ulkomuotoni oli heti synnytysteni jälkeen kaikkea muuta kuin hehkeä.

Minä tavallinen kuolevainen synnytin kuitenkin tuiki tavallisessa sairaalassa, ilman erityisiä huoltojoukkoja, kuten stylistia, meikkaajaa ja kampaajaa. Olin molempien synnytysten jälkeen melko uupunut ja päänsärkykin taisi vaivata - väsymyksestä puhumattakaan. Sininen sairaalakaapu päällä, valkoiset sukat jalassa ja ne ihanat verkkohousut kaavun alla tuli vietettyä koko sairaalassaoloaika ja ensimmäiset suihkut synnytysten jälkeen tuntuivat luksukselta. En olisi ikinä jaksanut seistä korkokengät jalassa täysin pynttäytyneenä vain muutama tunti lasteni syntymien jälkeen hymyilemässä kameroille – aivan uskomattoman hieno suoritus Katelta, jos minulta kysytään. Kuinka moni juuri synnyttänyt voisi kuvitella tekevänsä saman?

Tykkään laittautumisesta, mutta vain pari tuntia lapsen puskemisen jälkeen ei tehnyt vielä mieli kummemmin ehostautua. Herttuatar ei ehkä anna realistista kuvaa juuri synnyttäneestä naisesta, mutta hän ei olekaan kuka tahansa nainen, jota häntä ei pitäisi sellaiseen edes verrata. Ei kuninkaallisten elämä ole millään tavoin verrattavissa Matti/Maijameikäläisten elämään.

Synnytys on jokaiselle naiselle äärettömän voimakas kokemus - tapahtui se miten tahansa ja olit kuka tahansa. Vaikka herttuatar Catherine ei ole tavallinen ihminen asemansa vuoksi, on hän anatomialtaan (melko varmasti) täysin samanlainen kuin muutkin naiset. Onhan hän ihmislajia ja sattunut vaan naimaan siniverisen. 

Edes hänen kuninkaallinen korkeutensa ei voi välttyä synnytyksen jälkeisiltä vuodoilta ja mahdollisilta kivuilta, kuten jälkisupistuksilta ja mahdollisilta tikeiltä tai nirhaumilta siellä alhaalla.

Hänenkin kehonsa tarvitsee aikaa toipuakseen – aivan kuten kenen tahansa muun juuri synnyttäneen äidin. Hänen mielensäkin varmasti tarvitsee aikaa toipuakseen ja tottuakseen kolmen lapsen äidin elämään, mutta toki se on hänen kohdallaan täysin erilaista kuin meillä muilla- eikä voi olla mitenkään täysin verrattavissa.

Siinä missä tavallinen äiti saa (yleensä) rauhassa totutella uuteen ja hormonihöyryissä pillahdella itkuun milloin mistäkin ja missä tahansa, ei se hänen kohdallaan ole mahdollista. Hänellä on toki apujoukkoja lastenhoitoon sekä kauneudenhoitoon ja ruuanlaitto sekä pyykkäys eivät varmastikaan kuulu hänen viikko-ohjelmaansa. Kate tuskin joutuu kantamaan vauvaa toisessa kädessä, huolehtien samalla kahden vanhemman aamupalasta ja pukeutumisesta, mutta hänellä on varmasti muita huolia.

Apu- ja huoltojoukoista huolimatta hän on kuitenkin juuri tullut kolmatta kertaa äidiksi ja haluaa varmastikin vain nuuhkia vauvaansa ja halia muita lapsiaan – aivan kuten kuka tahansa äiti tuossa samassa tilanteessa.

Allekirjoittanut toisen synnytyksen jälkeen

Jännä nähdä mikä tulee uuden pikkuprinssin nimeksi, minä veikkaan Arthuria!

x Henna

Kommentit

Eve W (Ei varmistettu)

Hyvä teksti....mutta melkein sanasta sanaan mitä Mother of daughtersin Clemmie instassaan puhui. Siis todella, kuin olisit vaan suomentanut ne tänne.

IamHenna
Mind the gap, mummy

Hänellä olikin oikein hyviä ajatuksia, joista varmaan muutkin kuin minä ovat samaa mieltä :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.