Koulushoppailua ja kuulumisia

Mind the gap, mummy

Viikko sujunut jälleen yh-simulaattorissa ja lauantaina mieheni pitäisi saapua takaisin rapakon takaa. Ilmassa on pientä jännitystä, sillä lennon olisi tarkoitus laskeutua aamupäivällä, jonka jälkeen mies hurauttaa kotiin pikavisiitille ja vielä samana iltana suuntaammekin koko perheen voimin samaiselle kentälle, josta suuntaamme minilomalle Espanjan aurinkoon.

Olen jo mielessäni käynyt läpi skenaarion, jossa minä ja lapset hyppäämme yksin lennolle. Nimittäin jos tuo Kaliforniasta tuleva kone ei olekaan aikataulussa syystä tai toisesta, on aikataulumme niin sanotusti sössitty. No jännitystä elämään ja silleen! Lento yksin kahden alle neljävuotiaan kanssa ei kuitenkaan kovin paljon kiinnostele, joten toivon todellakin aikataulujen pitävän.

Viikko lasten kanssa on sujunut vaihtelevalla menestyksellä ja kieltämättä odotan kovasti tuota pientä irtiottoa tavallisesta arjesta ja erityisesti odotan perheen yhteistä aikaa. Alkuviikosta vietimme suurimman osan ulkosalla, sillä helle helli meitä lontoolaisia ja pääsimme jälleen kesän makuun. Ulkona aika kuluu paljon nopeammin ja miehen ollessa reissussa koetan aina keksiä mahdollisimman paljon ohjelmaa, jotta aika ei kävisi niin pitkäksi.

Tällä viikolla ohjelmaamme onkin ulkoilun (ja kahviloissa pyörimisen sekä Euroviisuissa äänestämisen köhöm, älkää kertoko miehelleni) lisäksi kuulunut koulushoppailu. Toisin sanoen olemme kovasti etsineet toista nurserypaikkaa esikoisellemme ja samalla paikkaa, jossa nuorempi voisi aloitella vähitellen päiväkotiuraansa ensi syksynä.

Nykyisessä päiväkodissa on muutamia asioita, joiden vuoksi haluamme kokeilla toista paikkaa ja tyttäremme lähimmät ystävätkin ovat aloittamassa koulun syksyllä, joten vaihtaminen tulee hyvään saumaan muutenkin. Esikoisemme ei siis vielä tulevana syksynä aloita koulutietään täällä, sillä hän on syyskuun lapsi ja kaikki syyskuun ensimmäisen päivän jälkeen syntyneet menevät vasta seuraavana syksynä kouluun, joten hänellä on vielä vuosi preschoolia jäljellä. Kuten olen useita kertoja maininnut, päivähoito on täällä hyvin erilaista kun Suomessa ja päiväkotien taso saattaa vaihdella hurjastikin, joten vaihtaminen ei ole niin yksinkertaista.

Päiväkoteja ja kouluja kaiken lisäksi arvostellaan tietyin kriteerein, joten paikat ovat arvosteluasteikolla joko inadequate, requires improvement, good tai outstanding. Nämä luokitukset eivät kuitenkaan saisi hämätä liiaksi, sillä arvosanat eivät kerro välttämättä koko todellisuutta. Suosittelisinkin ehdottomasti aina vierailemaan opinahjossa, ennen kun laittaa kupongit vetämään brittiläiseen päiväkotiin – enpä tajunnut asiaa viime syksynä... Lisäksi jonkin toisen ihmisen kokemus paikasta saattaa helpottaa päätöksen tekoa, jolloin kuulet käytännön kokemuksia paikoista.

Olemme esimerkiksi tässä uutta paikkaa etsiessämme vierailleet eräässäkin ”outstanding”- leiman omaavassa päiväkodissa, joka ei tuntunut kovin ammattimaiselta näin kivasti muotoillen. Tuntuu kyllä edelleen kovin raivostuttavalta, kuinka isoja tasoeroja paikkojen välillä on ja paikkojen hintalaput ja lisäbonuksina myytävät oheistuotteet saavat edelleen savun nousemaan korvista. Miksi, oi miksi tämä kaikki on bisnestä täällä? No maassa maan tavalla!

Olemmekin siis ”ikkunashoppailleet” nyt muutamassa nurseryssa ja vihdoin päätyneet kahteen, joissa tuli molemmissa todella hyvä fiilis. Molemmista paikoista kuulin lisäksi pelkkää hyvää paikallisten tuttujen kautta, joten sekin oli helpotus. Positiivisia viboja lisää sekin seikka, että lapset eivät olisi halunneet lähteä pois vierailujemme päätteeksi. Näissä kahdessa paikassa oli myös erittäin ihana, ystävällinen ja lempeä henkilökunta, joten sekin helpotti karsintaa. Teemme nyt siis valinnan näiden kahden paikan välillä ja toivomme, että vaisto on ohjannut oikeaan.

Esikoisemme on syksyllä jo konkari nurserylainen, mutta pikkusiskonsa vasta aloittelee uraansa, joten isoja muutoksia siis luvassa. Onneksi nämä paikat tunsivat pehmeän laskun periaatteen ja lupasivat syliä tarvittaessa, joten minut oli helppo vakuuttaa näillä lupauksilla.

Äiti täällä vähän jo suree etukäteen vauvan kasvua isoksi, mutta toisaalta olen innoissani uuden lehden kääntämisestä.

No, onneksi on vielä kesä välissä ja muutakin jännää luvassa, joten ajatukseen ehtii ehkä totuttautua!

Hyvää alkavaa viikonloppua Lontoosta, pitäisi vielä pakata matkatavarat ja löytää jostain kadonneet aurinkolasitkin…

"Äiti, nyt minä joogaan"

 

x Henna

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.