Matkavinkkejä Lontooseen - 4 kaunista puistoaluetta

Mind the gap, mummy

Olen muutamaan otteeseen kirjoitellut Lontoon ihanista puistoista, jotka ovat toimineet ikään kuin metsän korvikkeena minulle. Näihin kaupungin keuhkoihin on ihana mennä ihastelemaan vehreyttä ja samalla on ihana päästä pois liikenteen seasta.

Vaikka liikennettä ei pyöriä lukuun ottamatta puistoissa näe, sen kyllä yleensä kuulee aina. Sireeneistä ja muistakin liikenteen äänistä huolimatta näillä viheralueilla on kiva käyskennellä ja nauttia siitä, että luonto on kuitenkin tavallaan lähellä.

Olen tainnut myös kertoa, kuinka meillä on lähietäisyydellä kolme ihastuttavaa puistoa, joissa tulee vierailtua lähes päivittäin. ”Dinopuiston”, ”köysiratapuiston” sekä Westow Parkin tunnemme jo kuin omat taskumme, joten viikonloppuisin tutustumme yleensä muihin hieman etäämmällä sijaitseviin kaupunkikeitaisiin.

Olemme tähän saakka koeajaneet aika monia puistoja ja monia on vielä kokematta. Tässä postauksessa vinkkaan teille neljästä tosi ihanasta puistoalueesta, joihin on kiva tehdä päiväretki tai vaikka vain pikainen pyrähdys Lontoon vierailun yhteydessä.

Näihin puistoihin on helppo löytää ja samalla saa nähdä Lontoosta myös sen toisen, ehkä jopa rauhallisemman puolen (jos et satu kaikista kuumimpana helteisenä viikonloppuna paikalle, sillä tällöin lähes koko kaupunki karkaa puistoihin piknikpeittoine sekä kylmine juomineen).

1. Chiswick House and Gardens

Tämä kaunis historiallinen puistoalue sijaitsee Länsi-Lontoossa - nimensä mukaan Chiswickin alueella. Tällä kauniilla paikalla sekä sen rakennuksilla on kiehtova historia ja alueen kauniit puutarhat ovat näkemisen arvoisia. Alueelta löytyy kauniin kasvillisuuden sekä rakennusten lisäksi myös leikkipaikka sekä kahvila/ravintola, joten omia eväitä ei tarvitse välttämättä pakata mukaan.

Missä: Burlington Lane, Chiswick,

London W4 2RP

Miten pääsen: Junalla Chiswickin asemalle, josta noin 15 minuutin kävely tai maanalaisella Turnham Greenin asemalle (District line), josta noin 20 minuutin kävely. Myös Lontoon bussit 190 ja E3 tuovat lähelle.

2. Dulwich Park

Tämä ihana 29 hehtaarin puistoalue löytyy (ylläriylläri) Dulwichin alueelta, Kaakkois-Lontoosta. Täällä voit nauttia piknikistä, pelata jalkapalloa, ajaa polkuvenettä tai vuokrata vaikka polkuauton. Täältä löydät myös todella suuren leikkipuiston, jossa löytyy tekemistä aina taaperosta kouluikäiseen. Tännekään ei tarvitse välttämättä ottaa omia eväitä mukaan, sillä puistosta löytyy kahvila. Puiston lähettyvillä sijaitsee myös ihana, Dulwich Wood- luonnonsuojelualue, jossa pääset ihastelemaan englantilaista metsää, joten puistovierailuun voi yhdistää myös oikean metsäretken.

Missä: College Road

SE21, London

Miten pääsen: Junalla West Dulwich tai North Dulwich, joista molemmista lyhyt kävelymatka tai vaihtoehtoisesti punaisilla busseilla P4 tai P13 pääsee lähelle.

3. Greenwich Park

Greenwichistä olen kirjoittanut aikaisemminkin. Historiallinen alue on varsin kiehtova ja puisto on todellakin näkemisen arvoinen. Laajalla puistoalueella voit ajella polkuveneellä pienessä ankkalammessa, nauttia näköaloista kauniilla rinteellä, tutustua observatorioon ja ihastella peuroja - näin muutamia asioita mainitakseni.

Leikkipuistokin on valtava, jossa voi harrastaa mutaleikkejä, kiipeilyä tai vaikka leikkiä hippaa bambupuskassa. Täällä saat ajan varmasti kulumaan ja kipuaminen korkealle on todellakin kaiken vaivan arvoista, sillä täältä näet upeasti Lontoon Canary Wharfin pilvenpiirtäjät kaikessa komeudessaan. Kahviloitakin löytyy, joten vatsat saa täyteen myös ilman omia eväitä.

Missä: Greenwich Park,

SE10, London

Miten pääsen: DLR Greenwichin keskustaan ja sieltä lyhyt kävely tai vaihtoehtoisesti useilla busseilla pääsee aivan puiston viereen. Myös jokilaivat kuljettavat Westminsterin, Embankmentin tai Towerin laitureilta.

4. Battersea Park

Täällä voit mm. nauttia vihreydestä, tutustua pieneen eläintarhaan tai nauttia kahvilan tarjonnasta. Leikkipuistokin löytyy, jossa voit ohjata vaikka laivaa tai kiivetä korkeuksiin.

Puistossa sijaitseva pieni eläintarha on maksullinen, mutta oikein kiva kohde perheen pienimmille (tai miksei isommillekin) eläinrakkaille. Täältä ei löydy leijonia, mutta muita jännittäviä otuksia voi bongata.

Missä: Battersea Park

SW11 4NJ

Miten pääsen: Junalla pääset suoraan ja nopeasti Victorian asemalta Battersea Parkin asemalle, josta lyhyt kävelymatka puistoon.

 

Toivottavasti lämmin sää jatkaa hellimistään tänä kesänä, sillä puistoja on vielä koluttavana!

Mukavaa viikkoa Lontoosta!

 

x Henna

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.