Vastaukseni äitikirjahaasteeseen

Tehtävänimikkeenä Laura – blogissa oli kiva äitikirjahaaste, jonka päätin ottaa vastaan. Laura haastaa blogissaan äitejä vastaamaan kysymyksiin äitiydestä ja hän myös kokoaa vastauksista äitienpäiväksi postauksen, joten napatkaahan tästä haaste kaikki äitibloggaajat ja muutkin äidit!

Vähän kuin täyttäisi sellaista ystäväkirjaa, joita ala-asteella oli lähes kaikilla!

img_20180507_092708.jpg

img-20180506-wa0021.jpg

Muutama kysymys äitiydestä. Juuri sinun äitiydestäsi.

Kuinka monta lasta?

Kaksi.

Minkä ikäisenä tulin ensimmäistä kertaa äidiksi?

26-vuotiaana.

Kun sain tietää olevani raskaana, millaisia tunteita se herätti?

Ensimmäisellä kerralla tein positiivisen testin tammikuisena iltana työpäivän jälkeen. Testin tulos oli iloinen yllätys. Kävelin positiivinen testi kädessä suoraan vessasta tietokoneella istuvan mieheni luo hölmö virne kasvoillani. Ilo, pelko, onni olivat ensimmäiset tunteet katsoessani kahta viivaa testissä.

Kuvaile synnytystä kolmella sanalla?

Voima, kipu, hämmennys

Parasta äitiydessä?

Lasten nauru, tahmaiset suukot, ehdoton rakkaus.

Pahinta äitiydessä?

Pelko ja huoli, jotka alkavat jo positiivisesta raskaustestistä ja seuraavat melko varmasti läpi koko elämän, muuttaen vain muotoaan.

Myös jatkuva kaaos sekä sotku ja näistä johtuva jatkuva siivouksen tarve ovat vaatineet totuttelua. Sekin on pahinta, että kokee myös niitä pa*ka-äiti – fiiliksiä toisinaan.

Must have tavara, joka helpottaa äitiyttä?

Omalla kohdallani sanon toimiva internetyhteys, mutta koska se ei ole varsinainen tavara, sanon tietokone/älypuhelin. Olen yrittänyt vähentää laitteiden turhaa käyttöä, mutta silti on myönnettävä, että laitteet kaikessa ärsyttävyydessäänkin tuovat arkeeni helpotusta. Teemme ruokaostokset (ja muutkin ostokset) pääosin netissä, käytän whatsappia kommunikointiin ja muutkin asiat hoituvat kätevästi verkossa, joten arkeni on ehdottomasti helpompaa tämän ansiosta! Myös virtuaalinen vertaistuki on ollut tärkeää äitiydessä, varsinkin kun muutimme ulkomaille.

Must have tavara vauvavuodelle?

Baby Vac – nenäimuri oli ehdottomasti paras hankinta esikoisen vauva-aikana ja suosittelen ehdottomasti jokaiselle vanhemmalle! Pelasti monta flunssaa ja paljon miellyttävämpi käyttää kun perinteinen nenäimpuri!

Paras arkiruoka?

Uunilohi – helppo, nopea ja maukas!

Tai sitten sanoisin avokadopasta – tosi nopea, herkullinen ja helppo myöskin!

Olen hyvä äiti, koska:

Osaan heittäytyä leikkiin ja takataskusta löytyy hölmöjä vitsejä. Olen myös kävelevä jukeboxi, joka osaa laulun kuin laulun!

Parasta lapsiperheen arjessa?

Yllätykset myös kaikessa kamaluudessaan – oli se sitten lapsen hauska kommentti kesken iltapesun tai isän matkalaukkuun (jonkun pikku käsien kautta) eksyneet ylimääräiset tavarat, kuten esimerkiksi äidin alusvaatteet tai Duploeläimet…

Äitiydessä minut yllätti positiivisesti:

Kuinka moneen asiaan sitä pystyykään samanaikaisesti. Äitiys – multitaskingia parhaimmillaan!

Minun vinkkini äideille?

Ota omaa-aikaa ja arvosta hyviä yöunia!

Minun mottoni arjessa?

Huomenna on uusi päivä! Toisinaan voi tuntua, että kaikki asiat menevät pieleen ja mikään ei onnistu, mutta seuraavana päivänä voi ollakin täysin erilaiset fiilikset. Jokainen päivä avaa uuden mahdollisuuden!

Kun lapset menevät illalla nukkumaan, minä

Useimmiten syön jotain hyvää, katson hyviä sarjoja miehen kanssa, luen, jumppaan tai vain nautin hiljaisuudesta!

img_20180505_140642.jpg

img_20180505_183744_940.jpg

x Henna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *