Viikonlopun 3 ärrää

Mind the gap, mummy

Retket

Kuten kerroin saimme appivanhempani meille viime viikolla viikoksi kyläilemään. Perjantaina suuntasimme (miehen ollessa töissä) lasten sekä isovanhempiensa kanssa kohti Natural History Museumia. Vierailu Lontoon suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvaan museoon oli lapsillemme ensimmäinen, mutta meille aikuisille kohde oli ennalta tuttu. Päätimmekin, että vierailu tapahtuu pääsääntöisesti lasten ehdoilla, joten suuria suunnitelmia emme tehneet etukäteen. Saavuttuamme paikalle hieman ennen puoltapäivää, oli museon edustalla vastassa pienoinen jono. Tihkusateessa jonottelu ei kuitenkaan haitannut, sillä jono liikkui varsin nopeasti ja olimme varautuneet myös sateenvarjoin.

Sisään päästyämme (pienen turvatarkastuksen jälkeen) päätimme heti kättelyssä mennä haukkaamaan vähän evästä museon kahvilassa. Kahvilan tarjoilu yllätti positiivisesti ja saimmekin vatsat täyteen juuri sopivasti ennen kiertelyä. Dinosauruksia kävimme tietysti ihastelemassa ja myös ihmisen biologia - osio kierrettiin. Esikoinen on viime aikoina kysellyt kovasti ruoansulatusjärjestelmästä (kysymyksiä siis esim. kakan alkuperästä), joten näyttely oli siinäkin mielessä hyödyllinen, hah!

Museo on muuten ilmainen, joten suosittelen ehdottomasti vierailemaan, vaikka vain pikaisesti.

Lauantaina retkikuntamme suuntasi Lontoon Merimieskirkolle, missä järjestettiin lasten laskiaisrieha. Lapset pääsivät mm. pomppulinnaan, temppuradalle sekä tanssimaan. Ihanasti järjestetty tapahtuma ja isovanhemmatkin olivat iloisia kun pääsivät mukaan tunnelmaan.

Tapahtuman jälkeen hyppäsimme maanalaiseen ja hurautimme Canary Wharfin suuntaan lounaalle sekä ostoksille.

Ruoka

Ruoka oli suurena osana viikonloppuamme. Saimme nauttia appivanhempieni kokkauksista sekä leipomuksista ja kävimme myös ulkona syömässä.

Ravintolana toimi Canary Wharfista löytyvä meksikolaistyylistä ruokaa tarjoileva Wahaca. Paikka oli erittäin viihtyisä ja lasten menu oli todella hyvä sekä herkullinen. Myös meidän aikuisten annokset olivat todella herkullisia! Suositus tälle ketjupaikalle!

Merimieskirkolta tarttui laskiaisriehan tiimellyksessä mukaan ruisjauhoja, joista anoppi taikoi vielä iltapalaksi karjalanpiirakoita. Myös sämpylöitä sekä korvapuusteja leivottiin viikonlopun aikana.

Varsin herkullinen viikonloppu siis!

Rakkaus

Pääsimme mieheni kanssa pitkästä aikaa aivan kahdestaan ulos. Täällä kaukana tukiverkosta on nimittäin hirmu hankalaa järjestää kahdenkeskeistä aikaa. Normaalisti yhteinen aikamme on muutama tunti lasten mentyä nukkumaan, joten sunnuntaina otimme ilon irti ja karkasimme treffeille lähistön pubiin.

Istuimme iltaa ja nautimme rauhallisesta hetkestä, ei kovin kummoista, mutta ah niin ihanaa. Ihan eri tavalla sai energiaa alkavaan viikkoon kun sai tällaisen pienen irtioton.

Rakkautta ja reippautta uuteen viikkoon kaikille!

x Henna

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.