Omaa oliiviöljyä

Meidän oliivilehdot löytyvät Siracusan ja Ragusan välimaastosta. Maa on hyvin hedelmällinen ja mineraalipitoinen. Tältä alueelta tulee myös yhtä Sisilian parasta viiniä. Paikan läheisyys mereen tekee maasta moninkertaisesti hedelmällisen kuin maan, joka on sisämaassa.

Hyvä sato tulee melkein joka toinen vuosi. Silloin saadaan noin  700 litraa kylmäpuristettua, olio extravergine di oliva, oliiviöljyä. Kypsät oliivit kerätään syyskuun lopulla käsin. Puun alla on iso verkko mistä oliivit sitten kerätään isoihin saaveihin.Päivän päätteeksi ne viedään sitten puristamoon, missä oliiveista puristetaan huumaavan tuoksuista oliiviöljyä.

Valmis  oliiviöljy on hiukan kirpeää,mutta ei liiaksi. Käytän meidän omaa oliiviöljyä ruokaan, salatteihin ja ihonhoitoon. Puhdistan oliiviiöljyllä ihon meikistä ja levitän sitä vielä iholle muutaman tipan yöksi. En voisi käyttää muuta oliiviöljyä kuin omaa. Kaupan öljyt eivät maistu miltään meidän öljyn jälkeen.

Meidän pienet oliivien kerääjät.

Oliivipuu on yksi kauneimmista puista minkä tiedän. Se huokuu niin paljon viisautta. Nämä satoja vuosia vanhat oliivipuut ovat nähneet monien sukupuolien vaihtuvan vaan silti oliivien keräystekniikka on pysynyt samana.

 

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma iho
Kommentit (2)
  1. Minäkin rakastan oliivipuita, mutta kovin monen sukupuolen eivät ehkä ole nähneet vaihtuvan 😉

    1. Koivu, oliivipuu ja johanneksenleipäpuu ovat kauneimpia puita mitkä tiedän.
      Kun kasvatat nyt oliivipuun pääsevät seuraavat sukupuolet nauttimaan puustasi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *