Minun kehitysvammainen siskoni ei alenna asuntosi arvoa

img_20130609_125406.jpg

Kun luin Tommin juttua eilisen lehdestä, tuli itku.

Ja sitten viha.

Jutussa puhutaan vammaisista. Heitä eivät ne ole 15 nuorta, joille yritetään rakentaa kotia Riilahteen, vaan vammaisia ovat ainoastaan heidän naapurinsa.

Naapureiden asenne on aivan pöyristyttävä.

Minun kehitysvammainen siskoni asuu tavallisessa naapurustossa. Ja toisin kuin jutun liikuntakyvyttömät nuoret, Emilia ei ole siellä näkymätön.

Joskus hän saattaa ihastella pihalla perhosia. Kipristää varpaat ja tuntea niiden alla nurmikon lämmön. Lähteä lauantaina kuuden kämppiksensä kanssa hakemaan vuokraleffaa ja irtokarkkeja, joista iso osa on suklaata. Saapua pihaan invataksilla, kun on ollut perheemme kanssa salaatilla Teatterilla.

Sillä vaikka talon titteli on asumispalveluyksikkö, sille on myös toinen nimi: koti.

Vaikka sielläkin naapurit ovat saattaneet joskus nähdä kauhukuvissaan pelottavan hourulan, todellisuudessa he saivat naapuriinsa Puolen hehtaarin metsän. Sekalaisen sopan vähän hassuja, mutta ihania ja mainioita tyyppejä. 

Ja se tuskin voi alentaa asuntojen arvoa yhtään niin paljon kuin ahdas, pelokas ja sydämetön meininki.

Kuva: Matilda K.

Kommentit (16)
  1. Voi jumpe mikä määrä tykkäyksiä!! Kiitos. Onneksi iso osa ihmisistä on sydämellisiä ja supereita.

  2. Mietityttää
    14.6.2013, 08:24

    Tuntuu, että aihetta käsitellään aika yksipuolisesti ja turhan tekopyhästi. Kyllä minuakin suututtaa tuo juttu, mutta toisaalta ymmärrän toistakin osapuolta.

    En sano että vierastan kehitysvammaisia. Mutta koska tiedän, että muut vierastavat, voisi se olla ongelma asuntoa myydessä. Asuntojen arvo voi siis hyvinkin laskea Riilahdessa, jos sinne rakennetaan asuntola. Ei siksi, että minä itse tai välttämättä kukaan Riilahdessa asuva vastustaisi vammaisia ja pitäisi heitä kummallisina. Vaan siksi, että on olemassa ihmisiä, jotka vastustavat ja jotka eivät tahdo muuttaa sellaiselle alueelle, josta kehitysvammaisia löytyy. Niin se vain ainakin toistaiseksi menee, ja vaikka se onkin väärin, inhottavaa ja tyrmistyttävää, se kuitenkin menee niin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *