Ensimmäinen päivä minimalistina

Tänään alkaa virallisesti uusi luku elämässäni, sillä olen aloittanut matkani kohti minimalistista elämäntapaa. Olen innoissani tästä uudesta vaiheesta, sillä olen miettinyt tätä jo useiden vuosien ajan. Jokin minussa on vain puskenut ja puskenut elämäntavan muutosta tuonnemmaksi. Mutta nyt en enää lykkää mitään vaan alan elämään elämää, josta olen jo pitkään unelmoinut.

Olen koko lapsuuteni asunut talossa, joka on ollut pullollaan tavaroita. Olemme säilyttäneet vanhoja esineitä, joita kukaan ei tarvitse, mutta niitä ei vain raaskita heittää pois. Entä jos niille tulisikin vielä käyttöä? Vaikka talomme oli iso, muistan, kun minua on jo pienenä ahdistanut tämä erittäin ahtaalta tuntuva tila, jossa jokaisessa nurkassa oli pullollaan tavaroita.

En ole asunut lapsuudenkodissani kahdeksaan vuoteen. Heti muuttaessani päätin, etten ala hamstraamaan tavaroita nurkkiini, mutta jotenkin turhaa tavaraa vain alkoi kertymään. En uskaltanut heittää tavaroita pois, sillä mielessäni pyöri ajatus, että joku päivä tästä voisi olla vielä hyötyä. Jossain vaiheessa tein itselleni säännön: jos en ole käyttänyt esinettä tai vaatetta viimeiseen 3 vuoteen, laitan sen kierrätykseen. Tämän avulla pystyin pitämään tavarat suhteellisen hyvin kurissa, vaikka jotkin tärkeät esineet pitivät silti paikkansa kaapissani.

Viime aikoina olen kuitenkin alkanut miettimään uudelleen suhdettani esineisiin. Viimeisen vuoden aikana olen panostanut henkisen hyvinvointini kohentamiseen, ja olen myös tullut tietoisemmaksi niin kehossani kuin mielessäni olevista tuntemuksista. Tämä ympärilläni oleva esineiden kaaos puristaa mieltäni ahtaaseen nurkkaan, jossa minulla on vaikea olla ja tuntea oloani hyväksi.

Suunnitelmani kohti minimalistisempaa elämäntapaa ja asumista on se, että aion tästä lähtien käydä kuukausittain läpi kaikki tavarani ja kerätä yhteen esineet, joita en tarvitse. Riippuen tavaran kunnosta joko myyn ne, lahjoitan eteenpäin tai kierrätän. Pyrin pääsemään eroon kaikesta turhasta, jota en tarvitse tai edes muista omistavani.

Tavoitteenani on yksinkertaistaa omistamani tavarat sekä pystyä miettimään tarkemmin jokaista ostostani ja niiden todellista tarvetta. Pyrin myös säästämään rahaa, jotta voin tulevaisuudessa tehdä järkevämpiä ostoksia.

Haluaisin tavaroiden lisäksi myös yksinkertaistaa vaatekaappini, jotta sieltä löytyisi vain välttämättömät vaatekappaleet, jotka kaikki sopivat yhteen toistensa kanssa. Mielestäni on harhauttavaa ajatella, että vaatteet luovat persoonamme ja identiteettimme. Vaatteet eivät luo meitä, vaan me itse luomme itsemme. Tämän vuoksi haluan omasta vaatekaapistani mahdollisimman yksinkertaisen ja pelkistetyn. Aion myös tehdä vaatteita itse vanhojen ja rikkinäisten tilalle kestävää kehitystä ajatellen.

Muutokseen menee varmasti useita vuosia, joten aloitan matkani rauhallisesti, vähän kerrallaan. En ota tavoitteekseni päästä eroon kaikesta turhasta tulevan kesän aikana, vaan annan mieleni rauhassa sopeutua tähän uudenlaiseen ajattelutapaan. Näin teen uudesta elämäntavasta helposti omaksuttavan sekä kestävän.

Seuraa blogia: Blogit.fi

hyvinvointi oma-elama hyva-olo sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *